媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原帖由 mikitten 於 09-4-11 23:22 發表

我個仔大d,平時都唔洗我點理佢,係食飯激氣D。反而佢地帶佢出街,我仲唔放心......

我都係ga
有時唔知佢地帶佢食咩
又驚佢地帶左佢食.唔講

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原帖由 janice_lau 於 09-4-11 23:31 發表

我個仔大大下而家都要半夜食一次奶
我都有時唔想起身
第二日返工好累

下,,仲要一定半夜milk
禁大獲

珍珠宮

mikitten, janice_lau

有個問題
最近我亞囝呢3-4日
訓之前又扭訐,訓醒又扭
睇完套卡通片 or 其他野都嘈
話"冇既""冇既"
好似唔比套野做完禁..又喊一大餐
日日都扭3-4次,又喊,,想死

大宅

原帖由 mimibooo 於 09-4-11 23:37 發表

有個問題
最近我亞囝呢3-4日
訓之前又扭訐,訓醒又扭
話"冇既""冇既"
日日都扭3-4次,又喊,,想死 ...

係咪作病??我個仔前排都係咁...一訓醒就發皮4,過兩日就病

大B仔0605 細B女1006

大宅

原帖由 mimibooo 於 09-4-11 23:34 發表

下,,仲要一定半夜milk
禁大獲

家陣佢仲係乜都唔肯食..隻烚蛋仲要淨食黃唔食白....肚餓捱唔到天光咪要食奶

珍珠宮

原帖由 janice_lau 於 09-4-11 23:43 發表

係咪作病??我個仔前排都係咁...一訓醒就發皮4,過兩日就病

係呀,,今日又咳又傷風
之前都好地地

大宅

原帖由 mimibooo 於 09-4-11 23:31 發表

日頭就老公睇下
下午4點幾出門口返工
晚上返mami道

住得好近架?咁都好呀!!!!有人幫手睇下,我而家都係咁輕鬆d

大宅

原帖由 mimibooo 於 09-4-11 23:46 發表

係呀,,今日又咳又傷風
之前都好地地

唔舒服又唔識講...咪扭計

珍珠宮

原帖由 janice_lau 於 09-4-11 23:48 發表

住得好近架?咁都好呀!!!!有人幫手睇下,我而家都係咁輕鬆d

好似一個住山頂,一個住山腳.
都要坐車

珍珠宮

原帖由 janice_lau 於 09-4-11 23:52 發表

唔舒服又唔識講...咪扭計

可能係啦
日日都好扭呀
而加亞囝識講好多野

子爵府

原帖由 mimibooo 於 09-4-11 23:37 發表

有個問題
最近我亞囝呢3-4日
訓之前又扭訐,訓醒又扭
話"冇既""冇既"
日日都扭3-4次,又喊,,想死 ...

尋日老公帶阿仔去玩,又話同佢去左球場跑步,可能跑得太耐,又玩得太累,尋晚差唔多十二點,阿仔醒左去完廁所扭左一陣先瞓返。到點幾又醒左扭計,話隻腳指公唔郁得好痛,呵到佢瞓著。到四點幾又再醒,又扭計,最後頂唔住,叫老公自己攪返掂佢,我就出左廳瞓........

子爵府

原帖由 janice_lau 於 09-4-11 23:45 發表
家陣佢仲係乜都唔肯食..隻烚蛋仲要淨食黃唔食白....肚餓捱唔到天光咪要食奶

你個仔又真係令人好頭痛,咁落去都唔係辦法喎........

子爵府

阿仔放假過左成半喇,都仲未生得,唔知要等到幾時.......

珍珠宮

原帖由 mikitten 於 09-4-12 09:56 發表

尋日老公帶阿仔去玩,又話同佢去左球場跑步,可能跑得太耐,又玩得太累,尋晚差唔多十二點,阿仔醒左去完廁所扭左一陣先瞓返。到點幾又醒左扭計,話隻腳指公唔郁得好痛,呵到佢瞓著。到四點幾又再醒,又扭計,最後頂唔住,叫老公自己攪 ...

扭0個下真慘
剛剛我亞囝咳得太緊要
食完奶嘔到我成床都係..床單,床褥
個枕頭都係

床褥好大味
有咩方法

子爵府

原帖由 mimibooo 於 09-4-13 01:52 發表
扭0個下真慘
剛剛我亞囝咳得太緊要
食完奶嘔到我成床都係..床單,床褥
個枕頭都係

床褥好大味
有咩方法

咁又真係好難攪呀,果時阿仔有時漏尿整污漕張床,我個fd就教我抹完之後,用消毒酒精嘖落床褥度,再等佢吹返乾,就算去唔晒d味,個感覺都乾淨d囉......

子爵府

唔知點解,阿仔尋晚瞓覺又扭計,瞓瞓下起身發晒脾氣,應該係發惡夢,仲要扭左兩次.....仲諗住到阿B出世先冇覺好瞓,點知依家已經開始冇得瞓.....

珍珠宮

原帖由 mikitten 於 09-4-13 11:20 發表
唔知點解,阿仔尋晚瞓覺又扭計,瞓瞓下起身發晒脾氣,應該係發惡夢,仲要扭左兩次.....仲諗住到阿B出世先冇覺好瞓,點知依家已經開始冇得瞓.....

禁你要盡量爭取多0的時間下午訓下

珍珠宮

janice 去左旅行lu,,不過可能成日落雨

子爵府

又話呢兩日有雷雨,之後又變間中有雨,然後又話間中有陽光,都唔知邊樣先係真.......總之入院果時唔好落雨就得喇~

珍珠宮

原帖由 mikitten 於 09-4-13 21:35 發表
又話呢兩日有雷雨,之後又變間中有雨,然後又話間中有陽光,都唔知邊樣先係真.......總之入院果時唔好落雨就得喇~

係呀0的天氣真係激死人
熱得黎好笠

首頁

尾頁

跳至