跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 北區playgroup一覽表,歡迎update!

sinot 寫道:
如果唔嫌遠, 火炭有個playgroup值得試下, D活動幾特別而且導師對小明友都好有辦法. 有個同學仔本來喊到拆天後來竟然可以坐定定,聽哂話

可唔可以pm 資料比我
thx

男爵府

我bb而家報左一間在碧湖花園playgroup,因為之前試過兩堂,覺得miss幾有心機教同bb好like老師,而家佢成日叫師師(即係老師)啦!你地可以試試

洋房

我住在花都,間playgroup叫甚麼名?
bb幾大先可以上堂?

男爵府

michankm
間playgroup叫政藝舍
電話:26771088
你可以打去問吓

michankm 寫道:
我住在花都,間playgroup叫甚麼名?
bb幾大先可以上堂?

男爵府

sinot 寫道:
如果唔嫌遠, 火炭有個playgroup值得試下, D活動幾特別而且導師對小明友都好有辦法. 有個同學仔本來喊到拆天後來竟然可以坐定定,聽哂話

有冇電話呀?
唔該

大宅

winnie,
www.agaplay.com and 26988900
Winnie_C 寫道:
[quote]
sinot 寫道:

有冇電話呀?
唔該 [/quote]
家姐~妹妹

大宅

我都諗緊報agaplay, 有無人讀過, 可以俾d意見呀?

民房

playgroup:Cassidy & Arts.
K1 HKEC ELITE KINDERGARTEN
(Fanling)

大宅

我亞仔都係報咗花都的政藝社 - 學前預備班, 已經返咗8堂(一期), 下堂開始返第二期喇, 亞仔係join 2-3歲的, 唔需要父母陪的, 如果一路都讀得好, 亞仔又like的話, 我會比佢讀到返K1為止.

chongamy 寫道:
我bb而家報左一間在碧湖花園playgroup,因為之前試過兩堂,覺得miss幾有心機教同bb好like老師,而家佢成日叫師師(即係老師)啦!你地可以試試
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

大宅

北區真是很難找到這些學習, 這些是否要親自去報名?
themooninwater 寫道:
1.宣教會白普理上水家庭中心:上水彩園村彩麗樓地下,26702995, 老師很有心機教,價廉物美,$450/8堂(包VCD)<重點推介,本人女兒曾就讀>
2.上水堂:上水龍琛路30A,26714397,$180/8堂
3.協康會:上水社區中心1樓
4.粉嶺中心好時光幼稚園
5.粉嶺牽晴間培元幼稚園
6.粉嶺碧湖花園商場地下

大宅

Hi,
有朋友岩岩搬入北區住, 對附近環境完全唔熟悉. 唔知大家知唔知邊度有英文pg岩兩歲幾既小朋友呢?
~~

大宅

好媽媽勳章

我想問下係咪祥智樓地下個間??thx^^
fong7346 寫道:
碧湖嘉德麗, 我都有上過去睇, 但係d時間唔啱, 因果段時間係囝囝瞓覺時間, 所以都係冇參加.

但係我另外幫囝囝報咗祥華村祥智樓協康會, $100/堂, 我幾鍾意果度, 雖然地方細, 但係同佢地玩和教佢哋個姑娘全程同小朋友一齊玩, 同埋有親子時間, 一齊做小手工(勞作).

今日開X'mas Party, 有好多嘢食, 每位小朋友都有一份玩具, 見到d小朋友玩得好開心, 自己都開心.

[quote]
J媽 寫道:
有, 碧湖花園嘉德麗幼稚園, 一星期上三堂, 下午的, 約九百幾元一個月, 我就覺得貴咗d lor, 如有public holiday, 佢地又唔補堂. 你自己考慮吓, 不過我個女就上得好開心, 有英文老師, 又有國語老師, 都教得幾好啦!
[/quote]

男爵府

Agaplay is good for active child! The activity is funny and my duaghter loves to join!

別墅

我 BB 而家17個月大, 遲D會同佢上Play Group. 我報左粉嶺碧湖花園商場地下的政藝舍(Joyful House) www.joyfulhouse.org . 因佢地星期二至六每日都有開兩班, 而且價錢又唔算貴. 我朋友的 bb 返過, 話裡面D老師好有愛心, 而且 bb 都被啟發了, 所以我都報左名啦!

大宅

係,我姑B仔報左9月8日星期六開始上堂,$500/8堂比其他playgroup平
北區大會堂要$1000/8堂

原文章由 yan_and_yu 於 07-6-20 13:14 發表
宣教會~係彩麗樓到,只要係彩園村百佳搭電梯落,反方向行,就去到ga la,係間幼稚園旁~~
已加到五百元八堂la~
但d老師真係教得幾好~~
我軒軒好like ga~

民房

原文章由 ching.bb 於 07-8-23 16:43 發表
係,我姑B仔報左9月8日星期六開始上堂,$500/8堂比其他playgroup平

我個小朋友六.七月時係大會堂返playgroup,當時要$100/1堂,
返左9堂佢地學校要放暑假.其實都幾貴,同埋我自己覺得唔值囉.
當然只係個人立場,或者其他家長覺得物有所值.

依家仲要加到$1000/8堂?誇張D o瓜 ??

大宅

我對孖b快1歲啦..想俾佢地參加下playgroup..有冇好介紹 ..最好唔好太貴啦..兩個一齊參加都幾甘架

複式洋房

原文章由 ching.bb 於 07-8-23 16:43 發表

500/8堂咁一星期會有幾堂呀,係岩幾多歲小朋友架,thx~~~

複式洋房

有無人報讀過聽說過海聯的啟迪PG?
我見地方不大,又常不見有接待員!

複式洋房

hello , 我係新手媽媽 , 我bb(琳琳豬)而家先4.5個月大架咋

想問下bb playgroup幾大先參加得架 ?
請問上水粉嶺playgroup有咩選擇 ?
通常玩咩架 ?

我見好似好full咁 , 想早d幫bb排隊

首頁

尾頁

跳至