跳至

首頁
12345...66

尾頁

子爵府

荃葵青媽咪會-PART II

各位街坊, 如有乜 +/- 修改, 可以pm我呀...

荃灣:
gordonma (Gordon) - March, 2002
jade (mui mui) - 11 May, 02
micky (紀賢) - 19 Oct., 02 (瑪麗出世)
小白兔(菜心~恩曦) -24 Dec., 02 (瑪加烈出世)
Winnie (Franco 7 yrs & Francesca) - 囡囡 22 Apr 2002 (浸會出世)
白素 -蕊b 15個月(法國出世)
irene828(俊瑋) - 15 Sep,00 (QE出世)
hhma (兩個囝囝) - 18 Mar 97 & 02 Nov 99 (浸會出世)
大碼BB媽媽 - 13 Feb 02 (瑪加烈出世)
Crazycat(hang hang) - 16 May.,01(QE出世)
Edith (baby boy - Karsten) - 16, Aug.,02(QE出世)
Christina (KEI TING- GIRL) - 27 JAN, 01 (QE出世)
jk923
gordonmama (囝囝)--Jan 2, 2003 (浸會出世)
Ingridmama(ingrid) -26-3-2001(2歲3個月),Canossa出世
B-baby - 鈞浩(囝囝)-- 9 June, 2002 (荃灣港安出世)
LoveLove-穎瑜(妹妹)--24 June,2002(翠苗ee在瑪
嘉烈接生)初-2.95kg 現-9.1kg
Kellychu84 (Kelly)-23 Oct,02 (Tuen Mun Hospital)
miffyzzz(小帆)囡囡 -07/06/2003 (仁安出世)
冰極(俊曦) - 8/11/2003(瑪嘉烈出世)
lok_hang(樂恆)--Dec., 2003????.....(比多d料啦!!!!)
b-baby --June, 2002.....(比多d料啦!!!!)
winsomeyip (YAN YAN) -- 5 Oct 2002 (QE出世)
DEBBIE媽 (Debbie)
kyy(朗軒)囝囝-24/4/2004(QE出世)
lala1125- (彥林)囡囡 -26/4/2004(廣華出世)
tsznok - 子諾(囝囝) - 04年3月1日(威爾斯出世)
ppsbyronyk(釉釉) -

葵涌:
leon (Jason, ching ching & zhung zhung) - 細孖10 July, 02 (廣華出世)
大窩口肥媽
俊傑媽咪
babysummer (琛琛) - 13 Nov 2000 (廣華)
chingmama8 - 囡囡 - 晴晴 02 Sept., 00
囝囝 - 鋑鋑 03 May., 04
珮珮媽咪(樂浠)---25,3,2002(瑪嘉烈)
kayiu (穎鈮)囡-- 02年8月4曰 (QE出世)
DaveMum(永立) --- Mar. 24, 2003 (瑪嘉烈)
ckbbq---2003年11月18日(聖德肋撒醫院出世)
Little_Pig--Nov., 2002????
CriCri(皓文, Isaac) --- 12 Nov 2003 (QE)
Hin&pui-- Anthony & Adrienne
Sukiooo(天、楠)囝囡-Jan2001 & Oct2003 (荃灣港安出世)
fionacheng1026(囝囝)
Purplehouse - 卓卓(囝囝) 2002年11月15日 (威爾斯出世).

青衣:
Ah Yiu (嬈嬈) - 23 March, 02 (廣華出世)
Jennie (Chloe) - 2 May, 02 (廣華出世)
kobemumm 仔仔叫Kobe May 02, 2002 (瑪麗出世)
Kimmy(Cheuk Yin) - 12 Jul, 02 (浸會出世)
chieko (CHIN WAI)- 3 Nov., 2000 (囡) (荃灣港安)
sara - 瑤瑤 26 Aug., 2002 (港安出世)
Ronnie (Yan Chak) - 19Sep2002 (瑪麗出世)
karen - 廖芷穎 - 27 April, 2003 (廣華出世)
海桐媽咪 (海桐) - 9/March, 2001 (養和出世)
Littlebaby (君澄Chloe) - 6 June 2002(瑪麗出世)
Florence (嵐嵐),囡 - 6 July 2002 (QE出世)
LOOLOO (家愿)仔仔 - 03 DEC 2000 (廣華出世)
SzeLam (霖霖),囡 - 20 DEC 2000 (廣華出世)
GraceMami (Grace) 囡囡 - 18 Sep 2001 (聖德肋撒)
HeiHeiMa (羲羲), 囝囝 - 2 JUN 2002 (荃灣港安出世)
kimmyli (Nicky ),囝囝 - 11 Sept 2002 (荃灣港安出世)
wahcarol (善熹)囡囡-- 29/12/2003(瑪麗出世)
傑傑mummy(傑傑)--2001年12月 (荃灣港安出世)
sunshine(悠悠B) 囡囡 - 30 April 2003 (法國出世)
津津媽媽(曉朗) 囝囝 - 19 aug 2003
emeraldlam -- Aug., 2004 (可能東區出世)
Pinocchio-- May, 2004
jennifertin(晉東)- Sept 16,2003 (法國出世)
elsamouse(遠孜)仔仔--- 8/8/2002 (仁安出世)
*kitty* (宛芯) 囡囡- 17 Feb, 02 (仁安出世)
Paklamma (囝囝-Pak Lam) - Oct 31, 2002 (浸會出世)

返學list

Jujuy - 2 yrs - Think Int'l (想轉校)
HeiHeiMa - 2.5 yrs - Tivoli (宏福)
Cherrybibi - 2.5 yrs - Tivoli (宏福)
大碼BB - 2 yrs 10 mth - Tivoli (宏福)
SARA (Vivian) -2.5 yrs - Tivoli (宏福國際班)
chloe Shum - 2.5 yrs - Tivoli (宏福)
kirima - 2.5 yrs - 油麻地救世軍
florflor (嵐嵐) 2.5 yrs - 油麻地救世軍
littlebaby 2.5 yrs - YWCA 戴翰芬
On- 2 yrs 9 mth-Learning Habitat

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

Re: 荃葵青媽咪會-PART II

lovelovema

step ahead 響邊樹呀???? 我只係返過brain builder 咋....

Candychan
青衣響長發村個街市都有窗簾做呀!!! :-P
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

禁止訪問

子爵府

CANDYCHAN
乜你住碼頭o個邊呀???我都係喎:-P , 去長發村我會搭43B(落荃灣O個架), 響長發巴士總站落.....以前翠怡開過一間, 但唔知執O左未???

禁止訪問

男爵府

[size=medium]各位,我報到啦!

死喇,我而家仲未搵到幼兒園俾囝囝讀n1,點算好呢?各位荃灣媽咪有無意見呀!

大宅

Jennie:
你好,
我都想加入荃葵青媽咪會-PART II,可不可以啊
我住在荃灣的

子爵府

ppsbyronyk
WELCOME!!!!多d 入o黎傾o下!!!!點解唔見晒其他人o既???

男爵府

Jennie:
唔該晒妳開part II!
不如叫版主加返落"媽咪會一覽"度啦! 如果唔係好難搵到呢個topic!

B-Baby:
乜妳仲未諗定讀邊間? 8月開學o剌o播!

男爵府

HeiHeima,

荃灣真係唔係太多選擇,救世軍同邊耀良都無位喇!最快要出年先至有位,可能要去到海濱個頭,但我住地鐵個邊,又好似好唔方便,都唔知點好??? :-( :-(

男爵府

hi all mummy,

i live in tsing yi and my son 10 months now.......let's enjoy

別墅

LoveLovemama, B-Baby,
Gordon出世幾個月到而家都係眼白位係好淺藍色,當時d醫生話佢大d會退,但而家仲有.....。

sara, kirima,
我有試過"碌雞蛋",但又好似唔多work 喎!試吓kirima的方法~~開奶茶先。

大宅

我又加入黎啦
:-o :-D :-o

複式洋房

各位:

我黎報到喇......
唔知有冇人記得我細女呢....明天6月11日係佢
一歲生日呀

大宅

PRESENT, 報到o下先~~~~

yingkwanmami,

祝你囡囡生日快樂, 身體健康, 聽哂媽咪話
點慶祝呀?

大宅

請問住在荃灣的媽媽們,有沒有讓BB讀過石圍角那間育嬰院的啊?..那的設備行不行啊?....我打算我將我家釉釉送到那去....

男爵府

我報到啦, 好耐無上黎, 原來已經開左新part, 開張大吉!!

男爵府

yingkwanmami:
祝妳囡囡[size=large]生日快樂! 精伶活潑!

B-Baby:
如果妳而家先搵可能真係難搵D!
不過, 邊耀良好似都有托管服務, 好平o架咋! 如果到時搵唔到, 而又唔想返咁多日playgroup(因為都唔平o架!), 可以考慮o下, 雖然話托管, 但裡面有導師同佢o地玩o架! 妳想返幾多個鐘都得! 不妨問o下!

大宅

我黎報到喇!!

yingkwanmami,
我都祝你細女(無記錯佢個名係叫Ying Kiu?)生日快樂, 健健康康, 聰明伶俐!! :-P :-P
馬女Abbie 升小二!馬騮精 Jonas 讀 K3喇!

歡迎進入 勞媽媽BLOG 看看我們的足印!

珍珠宮

HI B-Bady:
你有冇考慮葵興地鐵站呢,有間天恩幼兒中心,d老師都幾好架,而且好多學生都住荃灣架.

首頁
12345...66

尾頁

跳至