興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Lucas & Jonas 恭祝大家牛年大吉,事事如意。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

等Chloe 同大定寫一張揮春先 :

大家睇下明唔明佢寫左D 咩 :

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Chloe 好叻女喎!!!

原帖由 chloepapa 於 09-1-28 22:41 發表
等Chloe 同大定寫一張揮春先 :

大家睇下明唔明佢寫左D 咩 :
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

版主

原帖由 Simar 於 09-1-28 23:26 發表
Chloe 好叻女喎!!!

張大吉大利係媽咪捉住佢隻手寫的

張"圖畫"式的 "出入平安" 就係佢自己畫的

子爵府

原帖由 chloepapa 於 09-1-28 23:29 發表

張大吉大利係媽咪捉住佢隻手寫的

張"圖畫"式的 "出入平安" 就係佢自己畫的

原來係出入平安,等我諗左成晚添

子爵府

講d 新年笑話你地聽:

1。 年初一我地教定 Lucas 講一d 賀年説話,等去到拜年同人講,點知去到拜年要講既時候佢又唔記得,擰轉頭望住我求救,我就話: 4個字果d 你鍾意講邊個就邊個啦。 於是,Lucas 同嫲嫲講既第一句賀年說話係:
嫲嫲,祝你"聖誕快樂"。 mouth:

2。 我地當然即刻同佢講,聖誕快樂唔係架,要身體健康,龍馬精神果 d先算,於是佢就祝嫲嫲身體健康,龍馬精神,忽然間又諗起多d 4字祝福語,於是仲祝嫲嫲快高長大同學業進步添

3。 當我地一早出發去嫲嫲屋企時,Lucas 已經問過我地今日係做咩野,我地教左佢,今日係拜年。 於是去完嫲嫲度,再上車去太嫲家既時候, Lucas 就話: 我地跟住去拜邊個呀? mouth:

版主

原帖由 googoo 於 09-1-29 11:28 發表
講d 新年笑話你地聽:

1。 年初一我地教定 Lucas 講一d 賀年説話,等去到拜年同人講,點知去到拜年要講既時候佢又唔記得,擰轉頭望住我求救,我就話: 4個字果d 你鍾意講邊個就邊個啦。 於是,Lucas 同嫲嫲講既第一句賀年說話係:
...

小朋友就係咁可愛 !!

子爵府

原帖由 chloepapa 於 09-1-29 12:41 發表

小朋友就係咁可愛 !!

我地幾驚佢響太奶奶面前亂講野呀,佢已經九十幾歲,聽到 d 唔吉利野會好上心

係呢,你張大頭相阿 chloe 點解會咁朦既?

版主

我都改唔返張大頭相(之前唔係呢張架), 係好耐之前post 過的, 當時係無問題
bk改左版到而家都改唔到大頭相

子爵府

原帖由 chloepapa 於 09-1-29 15:27 發表
我都改唔返張大頭相(之前唔係呢張架), 係好耐之前post 過的, 當時係無問題
bk改左版到而家都改唔到大頭相

你係咪用緊 ie? 可以試試用 firefox, 我有時會兩個 browser 都用,發覺有d 野 firefox 做唔到,有d 野就 ie 做唔到 ?-(

版主

原帖由 googoo 於 09-1-29 15:39 發表

你係咪用緊 ie? 可以試試用 firefox, 我有時會兩個 browser 都用,發覺有d 野 firefox 做唔到,有d 野就 ie 做唔到 ?-(

改返, thank you!!!

子爵府

好媽媽勳章

牛年整牛角包~~

大宅

yy,

您真係好勁, 好似咩都難唔到您咁 仲好羡慕 k, n 同您老公咁有口福

子爵府

講d 新年笑話你地聽:

...

哈哈哈...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Small_Cloud 於 09-1-30 12:00 AM 發表
yy,

您真係好勁, 好似咩都難唔到您咁 仲好羡慕 k, n 同您老公咁有口福
牛角包難整, 之前炒過一次, 果次look 唔到so 皮, look 2 下就爛晒

大宅

講d 新年笑話你地聽:

...

very funny....Lucas's so cute..:)

子爵府

原帖由 deebrown 於 09-1-30 12:03 發表

very funny....Lucas's so cute..:)

我見同齡既小朋友(尤其囡囡)講野都好流利好有紋路,係佢仲講得好慢,仲要一舊舊

子爵府

原帖由 googoo 於 09-1-30 16:46 發表

我見同齡既小朋友(尤其囡囡)講野都好流利好有紋路,係佢仲講得好慢,仲要一舊舊
前日有個朋友來拜年, 佢個女大我3B兩個星期, 而家識得自已行, 仲識嘗試夾送俾爸爸(雖然夾唔倒). 識得聽好多指示(雖然有d唔跟住做). 我都覺得3B落後左好多.

子爵府

好媽媽勳章

子爵府

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至