跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 07/08年度 - 荃灣區小朋友升讀K1家長會

wingmama
係呀, 軒軒要帶口罩, 其實佢由上個星期五(即係in 荃浸個日已經病到9彩 至今個星期二都冇返學, 病左呀

佢有running nose + 咳, 因之前9月試過氣管炎好嚴重, 所以而家有病我通常俾佢係屋企休息下

wingmama04 寫道:
恭喜晒,人黎呢度又要香檳!

另呀囡話軒軒要帶口罩,都唔知真唔真,軒軒無事嘛?

[quote]
kyy 寫道:
領報都收左我仔, 上午班
[/quote]
No worry be happy

公爵府

畀面勳章

kyy 寫道:
我今朝去左"運吉"呀 :evil: 我去左in st cat 呀
其實我90%唔會讀, 因太太太太....貴啦 不過我c 6 好鍾意呢間學校, 佢話讀唔讀都好, in 下見識下 , 加上之前荃浸唔收, 佢更迫我去in, 話多個chance喎, 佢怕冇一間收呀仔呀 :tongue: :tongue:

in 都ok既, 問的問題唔難, 不過好辛苦係之前要係學校出面排隊, 又熱又晒, 不過真係好多人, 好似話今年有3千幾人報呀 點會收我個仔呀

kyy,
3千幾人報?
睇黎真係好受歡迎...

侯爵府

好媽媽勳章

我想要個女旁o下身嘛。

fungyee 寫道:
tsznok,
你仲會考慮生第三個? 你好勇呀...果然響應曾特首...
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

佢點止勇,仲好有$$添呀,一個400,三個千幾萬架

fungyee 寫道:
tsznok,

該用戶已被刪除

侯爵府

好媽媽勳章

嘩....排到咁,真係唔好攪我..........
係呢,咁考左d乜呀?

fungyee 寫道:
[quote]
kyy 寫道:
我今朝去左"運吉"呀 :evil: 我去左in st cat 呀
其實我90%唔會讀, 因太太太太....貴啦 不過我c 6 好鍾意呢間學校, 佢話讀唔讀都好, in 下見識下 , 加上之前荃浸唔收, 佢更迫我去in, 話多個chance喎, 佢怕冇一間收呀仔呀 :tongue: :tongue:

in 都ok既, 問的問題唔難, 不過好辛苦係之前要係學校出面排隊, 又熱又晒, 不過真係好多人, 好似話今年有3千幾人報呀 點會收我個仔呀

kyy,
3千幾人報?
睇黎真係好受歡迎...[/quote]

唔知KV使唔使排隊呢?

公爵府

畀面勳章

tsznok 寫道:
我想要個女旁o下身嘛。

[quote]
fungyee 寫道:
tsznok,
[/quote]

tsznok,
我都覺得女係聽話d, 不過我無勇氣再生啦...

伯爵府

tsznok
我好似睇過有位 bk ma 話去 in 根德時佢同小朋友都係牛仔褲, 結果佢個小朋友而家就係喺根德讀緊, 不過有朋友同我講去 in 名校叫我著番套套裝喎! 但我都係平常心, 聽日去 in sc, 都係諗住牛仔褲, 因為都係諗住志在參予.

公爵府

畀面勳章

[quote]
fungyee 寫道:
tsznok,
[/quote]

wingmama04,
係呀...係呀...

大宅

幼稚園同小學我唔知呀,因對女校都無乜好感,同埋打電話問幾時派表時個位接線小姐語氣好疆化,不過老公話有人推蔫又係一條龍可以考慮下。但聽日無啦啦去咁遠攞張表又好似唔多願

kyk 寫道:
wingmama04
我想去協恩攞表, 因為聽日 in 劍鳴同 sc 中間有成兩個鐘, 都唔知去邊樹好, 係喎! 乜協恩淨係中學先女校, 幼稚園同小學呢? 不過我個人硬係對素校感覺唔係幾好咁.

大宅

tsznok
係呢, 辛苦到呀
問左 : 問名字, 配對color, 配對shape , 俾一圖畫(晝有一家人), 叫佢指番邊個係爸爸/媽媽,..

係咁多, 所以都唔難, 重有問我點解選st cat ? 對仔有什麼期望 ? ------ 其實反而我唔係好識答, 大家覺得應點答會得體d呢 ???

侯爵府

好媽媽勳章

400個呢樣野,睇你點計傢唧....大家睇得太多電視喇,格格格格格格格~~~~~~~~

[quote]
fungyee 寫道:
tsznok,
[/quote]

伯爵府

kyy
咁成個 interview 攪咗幾耐? d 人係咪著全部 dress up?

wingmama04
我睇日如果時間許可會去攞, 駛唔駛幫你攞埋, 係喎! 唔知協恩近唔近劍鳴 or sc 呢?

伯爵府

我聽日 in 果 d 好似係細囝, 唔知會唔會唔同呢?? ?-( ?-(
kyy 寫道:
tsznok
係呢, 辛苦到呀
問左 : 問名字, 配對color, 配對shape , 俾一圖畫(晝有一家人), 叫佢指番邊個係爸爸/媽媽,..

係咁多, 所以都唔難, 重有問我點解選st cat ? 對仔有什麼期望 ? ------ 其實反而我唔係好識答, 大家覺得應點答會得體d呢 ???

伯爵府

咦! 好似冇人報劍鳴喎! ?-( ?-(

侯爵府

好媽媽勳章

問心丫…唔使睇咁遠,就睇番自己兩公婆,比較起上o黎都係自己錫呀媽多於老公錫佢呀媽,我都好少見我老公會講話:"好掛住媽咪呀!",但我就會講呢句野囉。

女仔始終都係窩心d o既~

fungyee 寫道:
[quote]
tsznok 寫道:
我想要個女旁o下身嘛。

[quote]
fungyee 寫道:
tsznok,
[/quote]

tsznok,
我都覺得女係聽話d, 不過我無勇氣再生啦... [/quote]

大宅

原來你去咗SC,唔怪得唔見人 la。

要係學校出面排隊?咁安排真係黑人憎,我幫手

雖然話3000幾人 in, 但都收成800大喎,相信軒軒都好大機會,期待你的好消息。可否直擊報導下 SC interview的倩況,,師奶本事,無份都想八卦吓,嘻嘻

kyy 寫道:

伯爵府

晒吓先, 係呀! 有時阿囡好嗲咁叫媽咪, 爹爹, 嘩, 我老公幾鬼冧呀! hahaha

大宅

kyk,
因我早左去, 你都可以早d, 我in 11點, 其實10:40左右已放人入校, 我係佢地放10:45個班小朋友時開始排隊 (即10:30左右), 到in完出黎約11:30左右啦 !

in之前會俾小朋友係間房玩, 睇好唔好彩指去邊張table,我仔分去玩煮飯仔, 佢唔係好like, 係咁望住鄰table d 車仔呀,不過唔知這part計唔計分/計幾多 ??

good luck 呀

伯爵府

話時話, 呢樹真係唔係好多囡喎!

我 - kyk
wingmama04

仲有邊個??

首頁

尾頁

跳至