跳至

首頁
34567...41

尾頁

禁止訪問

大宅

Dear all,

You're all welcome!
Now total 14 大9細 to the party!
Great!

大宅

畀面勳章

Thanks, 安仔媽媽!

我想問一下是否book了整個遊戲室? 我們或許可以玩集體遊戲instead of "玩車車"。

男爵府

Ipchan,
唔該晒! 28號見~

原帖由 lpchan 於 09-6-3 09:57 發表
Dear all,

You're all welcome!
Now total 14 大9細 to the party!
Great!

男爵府

all mama,

想問大家有無興趣參加暑期親子"唐詩武術班"
因近期昊藍同我講話想學功夫, 咁頭先食lunch
時間經過荃灣愉景新城李x武術中心問過, 將會
係7月中開班, 會係逢星期日, 時間09:30 - 10:30 a.m.
or 12:30 - 13:30 p.m., 收費每對親子約$850 (10堂),
唔知大家有無興趣, 因佢地都係草擬緊, 如有多幾個家庭
參加就會開得成班, 如有興趣請聯絡我。
其實如星期日我想上9:30a.m.個班, 因上完堂時間尚早
可去街or其它活動。
補充:如參加後請假上不到堂, 可補堂但未必有親子班
補到, 但可上其他功夫班。

大宅

畀面勳章

URGENT! Anyone interested in CKY, see this first:
http://www.cky.edu.hk/seminar.htm

大宅

畀面勳章

豆b已經是學員,逢星期日上午10:30-11:30,大家有興趣可加入做豆b同學。不過不是親子班,我們常常在門外"裝"下。豆b插班,好像很迷茫。後來才知有本課程書,買了回家(不過要五十大洋,很肉痛! )跟他練習,使他興趣大增,積極許多。

gathering 那天我帶給大家看看。

原帖由 天藍 於 09-6-3 14:13 發表
all mama,

想問大家有無興趣參加暑期親子"唐詩武術班"
因近期昊藍同我講話想學功夫, 咁頭先食lunch
時間經過荃灣愉景新城李x武術中心問過, 將會
係7月中開班, 會係逢星期日, 時間09:30 - 10:30 a.m.
or 12:30 - 13: ...

大宅

畀面勳章

再補充,豆b的師傅是說普通話的,所以順便練習埋聽普通話。我相信星期日班一定是她教埋,唔會再變多個師傅出來啦。

後生女來的,不過是武術運動員出身,說話清楚堅定但不兇惡,小朋友是敬畏她的。ok的。

根據天藍提供的時段,到時師傅有可能直踩四個鍾頭!

9:30 親子班
10:30 豆b果班
11:30 陳式太極 (我和豆父果班)
12:30 又親子班

嘩~中心想羅師傅命~

男爵府

NewSnoopy,

你說那個師傅是否"倪師傅"??? 因中心職員說是姓"倪",
其實親子班未落實, 兩個時間取其一, 但現在未有人說
有興趣, 故可能未必開得成, 如係可能我會比昊藍join
豆b個班, 請問豆b個班是否是"唐詩武術", 還是太極班???

原帖由 NewSnoopy 於 09-6-3 17:14 發表
再補充,豆b的師傅是說普通話的,所以順便練習埋聽普通話。我相信星期日班一定是她教埋,唔會再變多個師傅出來啦。

後生女來的,不過是武術運動員出身,說話清楚堅定但不兇惡,小朋友是敬畏她的。ok的。

根據天藍提供的時段,到 ...

大宅

book的是瑜珈室,約200呎,遊戲室是open to public的,不能book,不過小朋友食完野可以過去玩。

另外,因我要攞房先,大家可否約在海欣大堂出面等?我想NewSnoopy, Ruby521 & lks0526可帶大家上來,因你地嚟過識路。唔該晒!

原帖由 NewSnoopy 於 09-6-3 10:41 發表
Thanks, 安仔媽媽!

我想問一下是否book了整個遊戲室? 我們或許可以玩集體遊戲instead of "玩車車"。

大宅

畀面勳章

豆b是"唐詩武術班",不過初初開始要先熟練基本的拳、腿功夫,未必會加入"唐詩"。

師傅姓"魏"。

原帖由 天藍 於 09-6-4 09:18 發表
NewSnoopy,

豆b個班, 請問豆b個班是否是"唐詩武術", 還 ...

大宅

畀面勳章

豆b的姨丈問點解安仔開party都無請佢? 到時呢個真人版大技安可能會不請自來。

原帖由 lpchan 於 09-6-4 10:36 發表
book的是瑜珈室,約200呎,遊戲室是open to public的,不能book,不過小朋友食完野可以過去玩。

另外,因我要攞房先,大家可否約在海欣大堂出面等?我想NewSnoopy, Ruby521 & lks0526可帶大家上來,因你地嚟過識路。唔該晒!

...

大宅

畀面勳章

join豆b那一班就好,因為最近有幾位同學上了精英班,現在再由基本慢慢做起。假如現在加入,一定會跟得上,小朋友會較易掌握、投入。

原帖由 天藍 於 09-6-4 09:18 發表
NewSnoopy,

豆b個班, 請問豆b個班是否是"唐詩武術", 還 ...

男爵府

NewSnoopy,

我想問豆b以家既學費收費係咪都係10堂$850,
定係其它收費? 幾多人一班???

原帖由 NewSnoopy 於 09-6-4 11:55 發表
join豆b那一班就好,因為最近有幾位同學上了精英班,現在再由基本慢慢做起。假如現在加入,一定會跟得上,小朋友會較易掌握、投入。

大宅

Welcome, of course!

原帖由 NewSnoopy 於 09-6-4 11:38 發表
豆b的姨丈問點解安仔開party都無請佢? 到時呢個真人版大技安可能會不請自來。

大宅

原帖由 NewSnoopy 於 09-6-3 17:04 發表
URGENT! Anyone interested in CKY, see this first:
http://www.cky.edu.hk/seminar.htm

NewSnoopy,
Thanks. 你會唔會再去架?

大宅

原帖由 NewSnoopy 於 09-6-3 17:09 發表
豆b已經是學員,逢星期日上午10:30-11:30,大家有興趣可加入做豆b同學。不過不是親子班,我們常常在門外"裝"下。豆b插班,好像很迷茫。後來才知有本課程書,買了回家(不過要五十大洋,很肉痛! )跟他練習,使他興趣大增,積極 ...

NewSnoopy,
嘩, 有本50元的課程書咁認真呀~~~本書是咪圖文並茂, 一步一步打出來咁樣?

大宅

原帖由 lpchan 於 09-6-4 10:36 發表

...

Ipchan,
無問題, 我識上去會所, 唔識去瑜珈室. 不過問下職員都得. 瑜珈室是咪係做gym果邊的廁所隔壁呀?

Hi All,
我諗大家約係"舊青衣碼頭", 即"太興"對出的碼頭等比較好, 因為果時是2點又晒, 碼頭有椅坐, 又有頂遮蔭, 大人細路唔使等得咁辛苦. 另外, 你地會唔會踏單車去架?

大宅

6-7月茶聚
日期 : 6月28日(星期日)
時間 : 2-4pm
地點 : 海欣會所
集合地點 : 青衣碼頭???
形式 : 大食會, 每個家庭帶一樣食物. 小朋友可留在活動室內, 也可以去遊戲室玩車仔.

出席 :
天藍 ------------- 2 大1細 (鮮果沙律)
626mama ------ 2大1細(椰汁馬豆糕)
(暫定,我這幾天會試整,因為我都未試過整,哈哈,妳地係咪好驚呢。)
Ruby521 -------- 2大1細 = 3 (暫定:薯蓉火山)
Ipchan -----------1大1細 ( )
NewSnoopy ----- 2大1細 (我要問吓豆b)
lks050526-------1大1細 = 2 (菠蘿香腸)
怕醜草------------3大2細 (問下工人弄咩
好, 因我煮野唔點)
杏子--------------1大1細=2 (啫喱糖)

男爵府

NewSnoopy,

27日早上我要返工, 但我都登記左, 到時我
老公會去聽, 如我閃到出去就會一同我老公
會合。
多謝你告知!!! Thanks!!!

原帖由 NewSnoopy 於 09-6-3 17:04 發表

首頁
34567...41

尾頁

跳至