跳至

首頁
34567...66

尾頁

大宅

Re: 荃葵青媽咪會-PART II

JennferT:
我覺得荷花/玩具反斗城果d ABC膠地墊太貴了.
因為要常常清理喔!
倒不如你去百佳買(8元10塊)
或日本城都有得買
可以訂期換了它,以免細菌多多...
如果你家BB年紀小,要小心有時BB會拿起來吃喔

單人床裖...我覺得斐翠家俬的還不錯,又不貴
你可以試試

Rita

JennferT 寫道:
請問有冇人知荷花/玩具反斗城果d ABC膠地墊得唔得?
如果唔得,邊度重有得買?
有冇D單人床裖size咁大? 幾錢呀?

大宅

[quote]
ppsbyronyk 寫道:
JennferT:
我覺得荷花/玩具反斗城果d ABC膠地墊太貴了.
因為要常常清理喔!
倒不如你去百佳買(8元10塊)
或日本城都有得買
可以訂期換了它,以免細菌多多...
如果你家BB年紀小,要小心有時BB會拿起來吃喔

Agree, because me too

My Blue Sky 我的楠楠和天天 想起那天.............老公,我好肚痛,應該作動了。 咁你等陣先,我要沖涼洗頭同攞埋啲書去睇呀!你知啦,要坐好多個鐘加麻。@_@

大宅

Sara,
我啱啱打電話問過,佢地話7月尾至8月尾會裝修4個week,只有畫 畫班會續。 須然有班,但相信空氣唔好law。

HeiHeiMa,
我都係全職媽媽,我念住問人借灝景灣嘅住户登,帶仔仔去游下水同去佢哋個payroom玩。個payroom有泠氣,又唔洗$,但游水就要$$wor。詳情我要問下人先!
你小朋友幾大呀?唔知啱唔啱玩呢! 不過如果真係去,斬時只可去payroom玩,因為我要等7月6日隻眼覆完疹先可以掂水。
My Blue Sky 我的楠楠和天天 想起那天.............老公,我好肚痛,應該作動了。 咁你等陣先,我要沖涼洗頭同攞埋啲書去睇呀!你知啦,要坐好多個鐘加麻。@_@

大宅

我是買玩具反斗城果d ABC膠地墊 膠味不重 一分錢一分貨
JennferT 寫道:
請問有冇人知荷花/玩具反斗城果d ABC膠地墊得唔得?

大宅

holammama,
我雖然都係全職媽咪, 但個肚仲有個小bb (下個月出世喇!), 唔方便帶住 Abbie 四圍去, 所以平日活動範圍只限屋企樓下公園同街市o 我怕去得太遠, Abbie 又摟計要抱我攪唔掂! 就算青衣城都係試過單獨帶佢去過兩,三次咋!!

自從有左 Abbie 之後我已一心諗住自己湊大佢, 無諗過出返去做
馬女Abbie 升小二!馬騮精 Jonas 讀 K3喇!

歡迎進入 勞媽媽BLOG 看看我們的足印!

男爵府

sara:
原來妳帶埋囡囡去, 我諗住就算真係帶囝囝去旅行, 都要等佢戒o左片先, 不過都快o架o剌! 因為尋日佢終於都肯o係痰罐度小便, 而大便雖然識得講, 但唔肯坐痰罐或坐廁!
如果我帶佢去旅行, 我會試o下澳門先, 起碼有過經驗, 長途旅行會準備好Do麻!
預祝妳旅途愉快先!

Sukiooo:
我住灝景灣o架! 如果妳想o黎, 我帶妳入去都得! 我同囝囝日日都去兒童室玩o架! 不過, 至於游水, 佢有時好衰要對相o架(張証有相!)!
我o地今年都未游過水, 一係唔得閒, 一係囝囝或我o地病! :-(
係呢, 妳做完lasik點呀? 仲有冇問題? 過o左一個月就可以游水o架o剌!

大宅

HeiHeiMa,
你住灝景灣架?好喎!唔洗問人借添。我上星期六1:00-near 2:00咪係果度law!我哋pm交換 tel 吖!我去到個仔自己都玩得好開心,又唔會wear 住我陪佢玩,又唔怕晒同熱。
我做完lasik好ok,6/7覆疹後應該可以游水啦。

男爵府

我上星期六果段時間冇去, 因為係我囝囝訓覺時間!
好丫, 大家交換電話丫!
Please check PM!

民房

Abbie媽咪,
Congratulation! I envy you so much because I am also planning to have a second one.

Sara,
I will join the activity on 25 June night. See you there!

Heiheima,
Good to hear that there are a lot of full time moms in Tsing Yi. I live in Tivoli Garden and I usually go to Tsing Yi Garden. Do you usually go to TY garden too? But anyway I may meet you later in the Tivoli N1 class.
:-)

男爵府

holammama:
我都好開心知道原來有唔少住青衣o既全職媽咪!
妳諗住生第二個? 希望妳早日達成心願! 我自問真係應付唔o黎! 如果而家唔係有個part-time幫o下手! 我真係唔知點算! (自從湊o左囝囝返o黎! 我同老公個個月都病!) 所以都唔會諗生第二個lu!
我囝囝返o左宏福差唔多大半個月, 但係都係有時會喊, 仲未好穩定! :-( 所以下個月都未必會比佢搭校車住! 我而家每日來回青怡同灝景四次! (妳就好啦! 住咁近!) 日日都經過妳果頭! 得閒搵妳食早餐都得!

大宅

holammama,

原來你都有計劃生第二個, 真係好

大宅

我明天會拿一些衣服給一位媽媽看
如果有興趣的人
請跟我聯絡
明天2004.6.26下午
在大窩口的麥當勞

Rita

民房

Abbie媽咪,

haha......my kid is a girl ar. Yes, many people say she looks like a boy and so my 2nd one will be a boy. May be I need to upload another picture la
該用戶已被刪除

大宅

holammama,

唔好意思, 攪錯左 ! 希望你都快d湊個 "好" 字 !!
其實我個女唔著裙仔個樣都好仔ga! 尤其俾我剪短頭髮, 而家出親街都俾人話係囝囝! :lol: :lol:

大宅

Abbie媽咪,

你就o黎生得喎, 緊唔緊張呀, 準備好哂d野未呀?
希望你生個肥肥白白, 健健康康o既bb仔
該用戶已被刪除

男爵府

Abbie媽咪:
呢排天氣咁熱, 大肚一定好辛苦!
如果生o左記得通知我o地喎!

J&T&family:
Welcome!
唔o使話點入會o架! 只要得閒多D入o黎傾o下計就得o架喇!
我都係住青衣o架! 我囝囝都係2歲喎! 佢係咪6月o架? 會讀nursery嗎?

別墅

ppsbyronyk, sukiooo, BillBillma
Thank you very much for your information. My mother just bought 玩具反斗城果d for me as a gift.
hehe..........

民房

Hi Abbie媽咪, HeiHeiMa:

I think your kids will study K1 next year and so this year end we need to submit applications.

What are your plans? I am still in trouble on whether I shall send my kid out to Kowloon Tong or just to stay in Tsing Yi for K1. I am still collecting information. Let me know if u have any good ideas.

首頁
34567...66

尾頁

跳至