跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 有無人住大窩口葵蓉苑&葵涌七期

[quote]
ClaireMa 寫道:
HOLONGMAMA:
我之前問過管理公司,係唔比裝!!
所以我先無裝 ?
如要裝[size=medium]只可裝窗口式分體

[quote]

claire,holongma
咁即係唔比裝...裝左會點? ?-(
:-D

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

LOVELYMOM:
morning
只可裝窗口式分體架咋!!
因我老公幾個伙記都問過!
[url][/url]

伯爵府

入 伙 拜 四 角 事 宜 及 程 序

入 伙 拜 四 角 乃 中 國 民 間 傳 統 儀 式 , 目 的 是 潔 淨 地 方 , 若 地 方 早 有 先 人 或 靈 體 居 住 , 可 藉 此 與 它 們 和 平 共 處 , 或 送 它 們 離 去 。

屋 主 進 入 新 居 首 天 , 要 在 屋 內 正 中 央 , 向 著 正 東 、 正 南 、 正 西 及 正 北 四 方 拜 祭 , 然 後 到 四 個 角 落 燒 衣 紙 拜 祭 。 另 一 做 法 是 , 若 屋 主 有 宗 教 信 仰 的 , 以 佛 教 為 例 , 可 在 入 屋 後 安 好 佛 像 , 上 香 拜 祭 , 然 後 用 一 杯 水 貢 於 佛 壇 上 , 再 用 碌 油 葉 把 水 灑 向 四 角 。 另 外 屋 主 亦 可 將 碌 油 皮 或 柳 枝 葉 , 掛 在 門 閘 上 。

入 伙 時 , 要 開 啟 冷 氣 或 風 扇 , 及 燒 水 , 喻 意 風 生 水 起 , 屋 主 並 要 在 該 晚 開 始 居 住 , 拜 四 角 最 佳 在 王 道 吉 日 進 行 。

子爵府

LOVELYMOM 寫道:
[quote]
orangutan 寫道:
搭一搭訕 ~
大家好!我會係九月尾搬去葵蓉苑。請問廳同主人房冷機位夠唔夠裝分體式?

IanIan
請pm我電器公司電話! thanks a lot!

orangutan,
hi...你邊block?[/quote]

Block 1

男爵府

[quote]
LOVELYMOM 寫道:
[quote]
搭一搭訕 ~
大家好!我會係九月尾搬去葵蓉苑。請問廳同主人房冷機位夠唔夠裝分體式?

IanIan
請pm我電器公司電話! thanks a lot!

orangutan,
hi...你邊block?[/quote]

Block 1 [/quote]

大家都係blk 1

男爵府

ClaireMa 寫道:
LOVELYMOM:
morning
只可裝窗口式分體架咋!!
因我老公幾個伙記都問過!

Claire,
原來係咁...我地MUG都未買...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

IanIan:
你好勁呀!! thnak you!!

IanIan 寫道:
入 伙 拜 四 角 事 宜 及 程 序

入 伙 拜 四 角 乃 中 國 民 間 傳 統 儀 式 , 目 的 是 潔 淨 地 方 , 若 地 方 早 有 先 人 或 靈 體 居 住 , 可 藉 此 與 它 們 和 平 共 處 , 或 送 它 們 離 去 。

屋 主 進 入 新 居 首 天 , 要 在 屋 內 正 中 央 , 向 著 正 東 、 正 南 、 正 西 及 正 北 四 方 拜 祭 , 然 後 到 四 個 角 落 燒 衣 紙 拜 祭 。 另 一 做 法 是 , 若 屋 主 有 宗 教 信 仰 的 , 以 佛 教 為 例 , 可 在 入 屋 後 安 好 佛 像 , 上 香 拜 祭 , 然 後 用 一 杯 水 貢 於 佛 壇 上 , 再 用 碌 油 葉 把 水 灑 向 四 角 。 另 外 屋 主 亦 可 將 碌 油 皮 或 柳 枝 葉 , 掛 在 門 閘 上 。

入 伙 時 , 要 開 啟 冷 氣 或 風 扇 , 及 燒 水 , 喻 意 風 生 水 起 , 屋 主 並 要 在 該 晚 開 始 居 住 , 拜 四 角 最 佳 在 王 道 吉 日 進 行 。
[url][/url]

男爵府

早晨~~

伯爵府

不如講下老公註守邊區, 睇下會唔會係同隊

IanIan/新界南

男爵府

IanIan 寫道:
不如講下老公註守邊區, 睇下會唔會係同隊

IanIan/新界南

wow...your husbands are all police?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

lovetsungtsung
morning
[url][/url]

伯爵府

好媽媽勳章

各位早晨!
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

CANDY_SAMSON
[url][/url]

伯爵府

如果去開頭碼圍道睇家俬, 不防去一間好似叫"美國實木"家俬鋪, 我有兩個同事幫襯過, 我自已亦睇過覺得唔錯, D木好實淨.

大宅

請問窗口式分體係咩嚟?同分體式有咩分別呀?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

分體式冷氣機有兩種!
就係掛牆式分體機 & 窗口式分體機!

窗口式分體機
此 類 分 體 機 的 室 外 機 部 份 只 有 窗 口 冷 氣 機 的 大 小 , 所 以 能 安 裝 在 一 般 樓 宇 預 設 的 冷氣 機 窗 台 。
[url][/url]

複式洋房

lovely mum,
my baby is a girl, do u hv any children??

ianian,
my husband also NTS

Clairema,
I show u the pic later!! When will u move to new house?

伯爵府

[quote]
cat28 寫道:
ianian,
my husband also NTS
my husband EU第三隊,上次警車撞死的士司司機哥隊囉.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

cat28:
正式入伙我諗係10月頭
[url][/url]

伯爵府

好媽媽勳章

其實....葵蓉苑&葵涌七期係邊度? 我住大窩口村屋個邊, 所以唔係好清楚?
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

首頁

尾頁

跳至