跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 有無住海濱/海灣媽咪呢?

mandymfl,
係呀, 真係估唔到大家都會成日因為 d 鎖碎野嘈, 好多時都因為個仔扭計, 大家心情又唔好就嘈喇~~
如果放o係佢公司, 我實趕唔到去湊佢呀, 我最遲要七點去到, 我六點先收工, 返到去荃灣湊佢o岩o岩好, 如果仲要去埋老公度, 真係趕唔切 (佢公司o係官小o個頭)

男爵府

TO : ALL

多謝大家關心. 未知是否要開刀, 今天私家醫生講孖B的頭仔已向下, 對順產有幫助.
一齊由天來決定!!! :mrgreen:
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

男爵府

TWINS ..... 我一定唔由天來決定 .... 要求順產啦 !
快 , 靚 , 正 ....
只不過開刀後療養可能耐少少 .....
但由臨盤過程上 skip o左陣痛 , 生產 x 2 .....
我會要求開刀囉 !
sorry ! 好似 ... 我生咁 tim !

男爵府

mandymfl ,

盈盈6 , 7 個月時 .... 識唔識講 pa pa , ma ma , mom mom 之類 ga ?

男爵府

lala1125,

6,7個月時, 盈盈識講類似papa, mama嘅音, 波波, 街街就講得清楚d, 而家大個左反而好少講波波, 街街, 我老公成日叫佢講papa, daddy, 佢又唔講, 激c佢! :mrgreen:

現在13個月啦, 講好多野, 不過我唔識聽, 唔知佢講咩, 我明嘅只有"呢個", "果個"(成日老點我攞野俾佢), 奶奶, mon mon, 媽媽等!

彥林d相好靚, 佢現在係唔係爬得好快呀? 好多野講, 是嗎?

男爵府

Shan,

係呀, 我同老公成日為小事嘈架, 而家就好dd, 可能囡囡大左, 成日有好多攪笑野, 令到我地好開心, 還有好多時囡囡係屋企, 我地唔會係囡囡面前嘈!!

不如你再try同仁x講講你情況, 希望佢地可以俾你放架車仔啦!!

子爵府

mandymfl,
你地有改善都仲好, 囝囝越大就越扭計, 同佢玩o個時大家都真係好開心, 但一發脾氣就連爸爸都一齊發脾氣.....真係好

子爵府

lala1125,
彥林 d 相好靚呀~~~~我老公本來都唔想我同阿囝去影架, 因為佢覺得好浪費, 但我比佢睇左彥林 d 相之後連佢都話搵日去影呀~~嘻嘻~~~ :mrgreen:

男爵府

lala1125

彥林 d 相好得意 :mrgreen:

To : all

今天星期六, 你們是否下午去湊bb返家family day 呀!會不會去公園 (是三座對面的)?
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

子爵府

Mrswong1998,
係呀, 下午返屋企湊 bb, 平時星期六都有時會帶 bb 落去行下架~~但今日應該唔會落去咯~~ 或者搵個星期六可以約埋一齊落去呀!

男爵府

Mandymfl / Shan

盈盈b & 楠楠b D相都好得意, 好可愛. 佢地初生時都包到好像"腸仔包" :mrgreen: 好好......得意.

TO : ALL

等我孖B出世後, 可約大家去公園拍照

男爵府

多謝各位收看小女o既相片 .
ok 靚 啦 ! 不過幾抵啦 ! 比起正價 !
第日佢大過睇返會好得意 ga ! ( 我老左睇返都會好得意~ .... ! )

男爵府

mandymfl ,
彥林現在係唔係好多野講, 是嗎 ? 爬得好快呀? ?
唔係呀 !
盈盈都幾叻喎 ! 同卓楠咁樣 ..... 成日 only " 呀 " !
卓楠都叻講過ba & ma .... 我教彥林講 ...佢望住我笑 ! 仲笑到騎騎聲 !
彥林唔鍾意爬 ... 我反轉佢推佢爬 , 佢會叫晒救命咁 .... ! 佢會扶住d 野起身 .
姑娘話... 有d BB 會skip o左 哩一part ( 唔爬 ) , 唔駛迫佢喎 !
我想佢爬 .... 好似得意 d . 老公話唔爬仲好 , 唔駛爬到膝頭哥粗晒 !

男爵府

落公園 ?
好呀 ! 彥林星期六新車落地 , 好好笑 ... 佢好開心 .... 好似好駕勢咁 tim ! ( 好娘呀 ! hello kitty 粉紅色 - 爸爸買 ) . 星期六o係 jusco , 彥林自己揀 ga ! 坐好多架 .... 係 kitty 佢就笑晒 ?-( ?-( ?-( ... 好好笑 !

男爵府

次次落公園玩我都會留意吓見唔見你地, 搵日約一齊去公園玩都好喎!!

lala1125,
係呀, 我家姐個仔係唔爬架!
你老公講得correct, 盈盈識爬之後成日爬, 佢個膝頭哥skin係粗d!

Mrswong,
第日孖b出左世, 咪有兩個"腸仔包"囉, 抱著兩個"腸仔包"影相一定好得意呢!

男爵府

Mrswong,

我都好期待你孖b 出世 ! 兩個一樣...... 好得意 !

男爵府

我有張high chair, 係人地俾, 唔係好新, 不過安全, 盈盈一路都唔肯坐, 唔想浪費, 想問有無人要??

男爵府

To : All

我對孖b是異卵雙胞胎, 未必會似樣. 但我一定會將他們包到好像一份禮物咁和你們拍照.

子爵府

好開心呀~~卓 b 星期六o個日終於都開始爬喇~~~雖然爬得唔係咁好, 但總算踏出左佢第一步!! 呢兩日仲有2 隻牙仔開始出緊黎, 依家總共有 5 隻牙仔出緊喇!!! :mrgreen:

你地幾時落公園, 記得約埋我呀~~

男爵府

Shan

卓b現在可以吃其他的食物嗎? 佢爬的時候快唔快呀?

首頁

尾頁

跳至