跳至

首頁
12345...21

尾頁

大宅

原文章由 beauty/beast 於 08-11-27 15:42 發表
聽落真係好簡單, 但要即刻俾留位費,咁未無時間考慮law
等到時睇下成間學校感覺如何,可能好好就唔駛諗.

其實佢到時有俾時間你去考慮,好似即時唔比都可以一個月內交,睇吓到時校長點講......我覺得間學校係細咗D,其他方面都OK!!!你睇咗咁多留言,你都知間學校D老師好似幾好喎!!!!!

複式洋房

我都報咗下年nursery, 不過未通知interview
亞女依家淨係識講爸爸媽媽, 同一堆BB話....
唔知易唔易PASS呢
LazyMumWinnie @ LazyCrazyHome ^^

大宅

原文章由 winniemoon 於 08-11-28 21:21 發表
我都報咗下年nursery, 不過未通知interview
亞女依家淨係識講爸爸媽媽, 同一堆BB話....
唔知易唔易PASS呢

Hi Winniemoon:
阿仔可能又多個同學仔...通常都收架!!!!!都唔使教BB講野!!!!!你會讀全日定半日?????

複式洋房

我想報半日啦.......
我本身不是住何文田, 放假先可以湊女, 半日好似有彈性啲
同埋比亞女適應吓先啦

原文章由 Kerokeroppi 於 08-11-29 22:15 發表

Hi Winniemoon:
阿仔可能又多個同學仔...通常都收架!!!!!都唔使教BB講野!!!!!你會讀全日定半日?????

LazyMumWinnie @ LazyCrazyHome ^^

複式洋房

仲未收到通知interview...好擔心啦.....
唔得就只好上playgroup了

大宅

beauty/beast & Kerokeroppi

我囝囝會係1 月做插班生, 多多指教!!

大宅

原文章由 kennistong 於 08-12-11 14:16 發表
beauty/beast & Kerokeroppi

我囝囝會係1 月做插班生, 多多指教!!

你囝囝係咪插N班呀!!!!!

大宅

Kerokeroppi

係呀! 約左下星期去買校服及其他用品!!
希望佢鍾意, 佢係返全日既.

大宅

[quote]原文章由 kennistong 於 08-12-13 22:57 發表
Kerokeroppi

希望佢鍾意, 佢係返全日既. [/quote
咁你阿仔大我個仔一年呀!!!!!!!我阿仔出年先開學讀N班..........

大宅

原文章由 Kerokeroppi 於 08-12-14 22:13 發表
[quote]原文章由 kennistong 於 08-12-13 22:57 發表
Kerokeroppi

咁你阿仔大我 ...

icic, no problem la!!
nice to meet you!

複式洋房

Kerokeroppi:

亞女終於interview咗啦!
交咗留位費, 9/09 讀N1啦!
可以同你個仔做同學仔啦, 多多指教!
3月7日的開放日, 會去嗎?

原帖由 Kerokeroppi 於 08-12-14 22:13 發表
Kerokeroppi

咁你阿仔大我 ...

伯爵府

咦.... 3月7日有開放日呀?請問幾點o架?雖然佢收左我阿仔,不過都想了解多d 喎~

請問details 係....?

大宅

原帖由 winniemoon 於 09-1-11 23:04 發表
Kerokeroppi:

亞女終於interview咗啦!
交咗留位費, 9/09 讀N1啦!
可以同你個仔做同學仔啦, 多多指教!
3月7日的開放日, 會去嗎?

太好啦!!!!!阿仔又可以識多個女仔添.....:mrgreen: 我唔知3月7日有開放日,你點知架!!!!
我諗我會去,不如我哋約埋一齊去,順便可以見下面,交流吓...

複式洋房

Interview 時, 校長講架.....不過, 最好打電話問吓啦.....
我都想去啦, 希望安排到時間啦!

原帖由 Kerokeroppi 於 09-1-12 13:44 發表

太好啦!!!!!阿仔又可以識多個女仔添.....:mrgreen: 我唔知3月7日有開放日,你點知架!!!!
我諗我會去,不如我哋約埋一齊去,順便可以見下面,交流吓...

大宅

原帖由 winniemoon 於 09-2-3 00:27 發表
Interview 時, 校長講架.....不過, 最好打電話問吓啦.....
我都想去啦, 希望安排到時間啦!

Hi, Winniemoon:
我今日打咗電話去問,校長話開放日10:00開始,同埋到時會有一個言語講座,好似會係10:30開始,我諗我當日會去同埋會聽埋講座.........睇吓到時見唔見到你啦!!!!!

別墅

請問各位報咗N1的媽咪,
你哋係咪會去3月7日OPENDAY呀???
其實舊年我都有帶囡囡去,不過嗰時佢細,唔係好知做咩,或者今次佢可以JOIN吓啲遊戲囉!

伯爵府

我諗住帶埋阿仔10點去呀﹗不過阿仔係報k1喎~

其實果日除左個talk之外,仲有咩玩o架?

原帖由 lovetiana 於 09-2-20 12:27 發表
請問各位報咗N1的媽咪,
你哋係咪會去3月7日OPENDAY呀???
其實舊年我都有帶囡囡去,不過嗰時佢細,唔係好知做咩,或者今次佢可以JOIN吓啲遊戲囉!

伯爵府

請問星期六有冇人去左開放日呢?我地一家3口10點就到,阿仔玩到12點都仲未肯走呀﹗
你地去完open day對呢間學校有咩感覺呢?我就覺得學校地方唔算大,不過校長老師都好有愛心喇﹗
如無意外,應該黎緊9月入學lu~

別墅

哎, 星期五晚八點半先收工,返到屋企都筋疲力竭,第二朝好晏先起身,所以冇去到!!!!

原帖由 annaanna 於 09-3-9 09:51 發表
請問星期六有冇人去左開放日呢?我地一家3口10點就到,阿仔玩到12點都仲未肯走呀﹗
你地去完open day對呢間學校有咩感覺呢?我就覺得學校地方唔算大,不過校長老師都好有愛心喇﹗
如無意外,應該黎緊9月入學lu~ ...

大宅

我嗰日都有去,不過成11點先到,阿仔玩得好開心,個個遊戲玩晒,重攞埋份禮物走...你有冇玩英文講故事嗰part, 個老師講D英文到講得幾好呀!!!!!
我都覺得間學校細咗D,同埋有少少舊舊地,不過校長話今年暑假會裝修,唔知係唔係真呢????

首頁
12345...21

尾頁

跳至