單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你對他這麼好, 他都這麼對你. 一個男人, 這樣傷害自己的老婆, 你還認為他是男人嗎? 又要和你結婚, 又不守一生承諾, 又出去滾, 這種男人根本沒有良心, 他有沒有關心你吖? 以前你對他怎樣好怎樣好, 他有沒有顧念吖? 呢種人根本沒良心, 有良心便不會這樣做!!!! 沒情沒義!!!
風流快活, 大魚大肉時, 撇低你在家哭斷腸!!! 你的青春給了他, 他害了你一世, 還罵你? 痴線嗎?
發了達 , 不認妻, 正是這種人!!!:;pppp:
他不只自私, 是賤格!!!

賤男老師, 看來都是貪姣婆老師的錢!!! 姣婆又發姣, 無計喎 姣婆總會遇上脂粉客!!

這種男人, 向'錢'看!!!!
樓主, 你要向前看呀!!!!
要清醒了!!! 支持你!!!

男爵府

原帖由 QKQKQK 於 10-8-2 00:39 發表
你對他這麼好, 他都這麼對你. 一個男人, 這樣傷害自己的老婆, 你還認為他是男人嗎? 又要和你結婚, 又不守一生承諾, 又出去滾, 這種男人根本沒有良心, 他有沒有關心你吖? 以前你對他怎樣好怎樣好, 他有沒有顧念吖? 呢 ...

他要傷害的, 已傷害了, 我可以點?
以前大家家境一般, 出來社會工作, 賺錢為個家, 為對方, 生活得很簡單, 很開心. 以前見他兼職, 擔心他辛苦, 我知道他兼職, 一來為興趣, 二來為賺錢, 不過都擔心他. 我問他如果辛苦, 便不要做. 他答我: 我唔辛苦, 為咗你, 為咗個家, 唔辛苦." 我真的很感動

那時知道老公想升職, 做妻子的我當然支持他, 希望他得到認同.
當見到老公升職加薪, 我當然很開心. 雖然他賺到的錢都是自己用, 我咁多年都沒有任何家用, 但見到他開心, 我亦很開心! 我已很滿足了!

原以為開心滿足的生活, 竟於剎那間改變.......

沒想過, 升職加薪, 金錢名利, 原來會令人改變.......
更沒想過, 原來身邊最信任最愛的一位....竟會改變得那麼快.....那麼突然.........

金錢名利, 會令人忘本? ..............
如果金錢會令人忘本, 我寧可選擇簡單開心的生活....

大宅

Sally,

呢個男人, 以後都唔會返轉頭架喇, 就算佢同果隻女人分左手, 都唔會再返你度, 你一定要死心, 唔好對佢留有任何希望知嗎 ?

我有一位好朋友, 佢老公都走左好多年, 佢日日夜夜咁等佢, 等左咁多年, 睇住佢分手再轉女友再分手又如何, 佢完全對老婆冇晒感情, 一樣 !!! 有d 咩事都會入左老婆數, 如... 如果唔係果時我前妻咁... 我都唔會搞成咁.... 連自己出面有外遇都會瀨落我朋友身上, 因為對佢太鬆喎, 唔管佢喎. (佢地都有個女, 一個月會幾兩三次)

每次帶埋個女出去比佢見, 佢就希望呢個家會變返咁完整, 但係冇可能囉. 男人變左心就變左. 最慘我朋友兩年前患上抑鬱, 個人愈來愈瘦, 以前佢係一個大美人黎架...哎... 上星期在街見到佢, 再瘦d. 佢就係一直都放唔低個男人, 就搞到咁.

所以你無論如何唔好再想住佢喇, 佢已經唔屬於你, 佢只係一個過客, 你的將來, 就在前面, 你要擴闊自己個圈子, 識多d 朋友, 當你遇到另一個他時, 回望一下, 就覺得自己為佢流咁多眼淚好傻豬架.

望下前面啦 ))))) 見到leon 架 )))))))

男爵府

原帖由 bchi 於 10-8-9 16:36 發表
Sally,

呢個男人, 以後都唔會返轉頭架喇, 就算佢同果隻女人分左手, 都唔會再返你度, 你一定要死心, 唔好對佢留有任何希望知嗎 ?

我有一位好朋友, 佢老公都走左好多年, 佢日日夜夜咁等佢, 等左咁多年, 睇住佢分手 ...

bchi,
多謝你同我分享你朋友的經歷.

我唔會再諗佢回唔回頭. 我個心死未? 唔敢答......我估都七七八八, 最少我唔會再因為佢而喊......

佢同那賤女人係點? 係個女人抓住佢, 定係佢抓住隻賤女人, 我都唔想理會了. 人地要做賤女人, 姣女人, 隨她吧.

我暫時係未放低以往的佢, 以往的回憶.....
唔知用傻來形容自己, 定係用白痴來形容自己.....即使部電話的殼已破了半年, 黏完再甩, 甩完再黏.....家人朋友同事見到我部電話, 都叫我換過另一部, 我都唔肯換, 我細佬話送另一部電話給我, 我都話唔駛....其實, 因為電話入面有佢以前send俾我的messages, 我唔捨得delete....我知道messages是跟卡的, 不過始終唔想換住......

哈哈, 我唔鍾意leon架, 我鍾意劉德華同吳彥祖架)))))

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

佢同那賤女人係點? 係個女人抓住佢, 定係佢抓住隻賤女人, 我都唔想理會了.

Sallytamsh,
Good...叻叻.. 升呢啦..haha...hey..聽下我送st比rochui既歌呀...阿Lam既.."曾經"..同"追憶"...好有意思架

睇左Toys3未遮? hey..你鐘意劉華架?我鐘意靚仔架..hehe..

聽到你唔再為佢喊就好啦...Take care lar..

原帖由 sallytamsh 於 10-8-11 23:02 發表

bchi,
多謝你同我分享你朋友的經歷.

我唔會再諗佢回唔回頭. 我個心死未? 唔敢答......我估都七七八八, 最少我唔會再因為佢而喊......

佢同那賤女人係點? 係個女人抓住佢, 定係佢抓住隻賤女人, 我都唔想理會了. ...

大宅

Sally,

每個女人都蠢過, 白痴過, 不過唔緊要, 最緊要識企返起身, 唔好再留戀一個唔值得你愛的人.

你要的起心肝, 一二三咁換晒同佢有關的東東囉, 一日留係度, 你就一日對佢唔死心啊傻豬.

佢在果隻野果邊, 一早已經delete 晒所有同你有關0既野喇.

一學識左放低, 你另一個人生先可以開始架, 信我啦. 一係你留戀到呢個月尾好喇, 比多半個月你啦 keee

努力 !!! 做女人要爭氣, 唔好衰比d 死佬睇嘛.

好希望有一日我見到你換晒佢d 野, 仲話你生活得好精彩.

我鍾意金城mo 啊

男爵府

原帖由 moon_moon 於 10-8-12 10:44 發表
佢同那賤女人係點? 係個女人抓住佢, 定係佢抓住隻賤女人, 我都唔想理會了.

Sallytamsh,
Good...叻叻.. 升呢啦..haha...hey..聽下我送st比rochui既歌呀...阿Lam既.."曾經"..同"追憶"...好有意思架

睇左Toys ...

moon moon,
雖然我已有一段時間沒有因為佢而喊, 不過間中會因為掛念他父母, 外婆及小狗而喊, 尤其是想起小狗及他的外婆.........好耐沒見過外婆了, 好掛住外婆........

升呢? 無我份......我又衰咗了......
昨晚, 那種傷痛的感覺又返來了............
我昨晚睡來睡去都睡不著, 想起佢, 又擔心佢找到工作未......望住床頭的公仔, 諗返以前佢送俾我的公仔, 一個對佢對我都很有意義的公仔, 可惜我沒有把它帶離舊屋....想起以前的事.....眼淚不斷咁流, 喊了, 今次喊到收唔到, 我叫自己relax d, 但唔得, 眼淚係咁流唔停........... 我估, 到9:00am先瞓到........

呢種傷痛的感覺已有一段時間沒出現了, 但唔知點解, 突然又回來了......
我唔知呢種感覺係突然又回來了, 或是根本無走過.......
今日眼都腫了.....好驚爸媽見到, 不過我估他們見到了.........

男爵府

原帖由 bchi 於 10-8-12 15:11 發表
Sally,

每個女人都蠢過, 白痴過, 不過唔緊要, 最緊要識企返起身, 唔好再留戀一個唔值得你愛的人.

你要的起心肝, 一二三咁換晒同佢有關的東東囉, 一日留係度, 你就一日對佢唔死心啊傻豬.

佢在果隻野果邊, 一早已 ...

bchi,
我的朋友都好似你咁講, 叫我唔好再留戀, 唔值得.......
我明白, 不過知道自己的性格係好難做到.... 你叫我的起心肝, 換晒同佢有關的東東, 我真係做唔到, 應該講, 唔捨得咁做......
我好後悔沒拿走佢送俾我的公仔, 一個陪我睡了10年的公仔, 我那時很想攞走, 不過家姐死都唔俾我攞走, 佢話攞走咗, 唔通它繼續陪我瞓覺? 最終沒有攞走....我真係好想攞走, 寧願攞走後再諗點處理......
好似d結婚相, 我沒有攞走, 留在舊屋, 不過我其實攞走咗d菲林底片.........
我知道自己好傻, 好白痴.....不過當作給我一個紀念或一個回憶吧........... 無論呢個回憶係好或唔好, 都唔緊要......
我都曾經迫自己去定一個時間, 去淡忘或放低一些事或一些人, 不過我的記性在呢方面特別好, 少少的事都會撩起以往的回憶......
一首廣告歌, 一道菜, 一間店舖.....差不多乜都可以勾起...
越想去忘記, 就越難忘記..........
越想去放低, 就越難放低..........

複式洋房

今朝有緣聽到新城電台, 有一位法師說情愛之苦, 內容令我反思, 大致內容如下, 希望能幫到各位:
如一段情愛引起苦及眼淚, 那就是傷害自己, 為何不放手?? 那些所謂'欠了佢"的言論, 只是建基於習慣, 不想改變另一半的生活, 這只會做成更深的傷害, 情愛的happy可能只是很少部份, 為這每日少於1小時的"happy"要接受23小時的苦, 是否值得? 情愛只是for那些可以handle的人去enjoy, 如果你對另一半的包容情度是"他沒有手尾, 有或弄污toilet, 你已發火", 那你就是不能包容這個人, 包容不是死忍, 是用愛去接納, 若沒有這個心境, 就不要繼續傷害彼此, ......

各位三思

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

sallytamsh...

罪不及父母…如果你62 & 99同外婆一向對你不錯的,就打個電話問候下佢地囉,關心人唔應該要顧慮太多,唔須要理人點睇,你認為想做就去做,其他人無權阻礙你既…我最近就同一位一向對我ex視為親生子女既長輩聯絡…自離婚後已無再見佢啦,佢以前一向對我好好既…但最近知佢身體唔好,親ex同仔女同佢飲茶時係電話同佢講左幾句問候下佢…佢好開心呀…阿女返黎就同我講好耐無見佢咁開心啦...有人可能會覺得我拔同情,扮關心人,但我只知道,我係個刻只想慰問下呢位老人家…其他人點諗…i don't care..

你同前夫都唔係分開左無耐遮…賭物思人情況一定有架啦…唔好怪自己…只要話比自己知…喊完喊夠啦…天日試下再放低點咁囉…我當年都要段時間先會避免到呢個情況…但我每次有咁情況…我就同自己講…喊咩鬼…喊完天日咪又要過,喊到對眼腫晒好醜遮....都係要自己靚d好…hehe...你呀…都係呀...喊左就算啦,但記住做番eye mask..等對眼唔好咁腫....唔係唔靚架…hehe..

個點物件對你已經無意思架啦,只會令你繼續沉醉係過往既日子,咁又點可以令你忘記過去呢,算呢啦,唔好諗住佢地啦…

嘩,打打下又打左貢多中文添…長氣左少少…唔好意思..

原帖由 sallytamsh 於 10-8-16 00:22 發表

moon moon,
雖然我已有一段時間沒有因為佢而喊, 不過間中會因為掛念他父母, 外婆及小狗而喊, 尤其是想起小狗及他的外婆.........好耐沒見過外婆了, 好掛住外婆........

升呢? 無我份......我又衰咗了......
昨晚, ...

男爵府

ah-kam, moon_moon,

近日見到菲律賓的事件, 個人的心情都好down, 明白珍惜身邊的一切, 好自然又令我想起ex.
掛心佢&佢家人&小狗的近況, 又擔心佢是否已找到工作, 所以寄了email問候一下他.

不過, 我點都無諗到佢竟然回覆一d涼薄的說話.......
佢竟然話: "一切都由你而起的", 又話自己好慘......
全部都係責怪的說話........
我收到回覆後, 個心拿住拿住, 個心實晒......乜原來佢變成咁? 不論旁人(甚至佢的同事及朋友)之前同我講佢做的一切真係好衰, 好過份, 我都繼續相信佢, 信佢講一時迷失而做錯咗....佢上年仲同我講, 全部都係佢自己的錯, 與人無尤, 但現在竟將一切的責任歸咎於我.......

原來他一直怪責我之前把他們婚外情一事告知他們其中一位同事, 一直怪責我在bk內提及此事.

我錯, 錯在與他學校的同事聯絡, 但他有無諗過, 他不聞不問, 自己在外風流快活, 我問他想怎樣, 不如離婚, 他卻逃避, 不覆電話, 我說若不覆電話, 我惟有打電話去學校找他, 但他又叫我不要打電話去學校, 我一一都聽他的, 但多次聯絡不上, 我可做什麼? 我逼不得已才與他一名同事A(我和那同事都相識, 但不熟絡)聯絡. 他便怪我將事情告知同事A.

我錯, 錯在在BK上開topic將事情講出來, 但佢有無諗過, 我開topic的時候, 是他走了出去, 剩我一人住在屋內, 面對四面牆, 日等夜等, 終日以淚洗臉? 坦白說, 我不是在這裡宣洩情緒, 有bk mami 安慰及開解, 我可能一早死了.....

大家都知道我很憎那賤女人, 明知個男人有老婆都攪, 簡直連雞都不如!
有BK MAMI曾經將那女人的照片打格仔放上網, 我亦特登叫版主刪去! 我錯了, 我唔應該叫版主刪去! 我應該讓張相片繼續留在BK!

佢姑姐都同我講:"何必為了一個已變心的人投放心情及時間入去呢!.......是時候您應該醒呢!"
我真係要醒了!

男爵府

Ex,

你那番涼薄的說話, 令我傷心, 令我痛心....
痛心的, 是我真係估唔到你講出這番涼薄的說話....
你姑姐講得啱: "這當頭棒喝雖然令您傷心,但這是否是時候您應該醒呢!"
你的涼薄, 令我明白, 現在的你, 已不是以前我認識的你了.

你話你地好慘! 一切都是由我引起的!
我真係好希望你地有d良心, 捫心自問一下: 究竟誰慘? 究竟誰被傷害? 究竟婚外情係邊個攪出來? 究竟邊個自私得要我獨自住在家中大半年, 叫我繼續住, 等你返來?

為什麼你要辭職? 你怪校長迫你辭職, 但你有無怪過自己?究竟係咪其他人叫你兼職? 我以前都叫你同校長講有兼職, 你就話唔駛, 又話即使校長知道都唔驚佢, 又話係"光榮".

現在, 你又將一切責任歸咎於我? 是我叫你攪賤女人? 是我叫你兼職?

你終日只是怨天尤人, 怨自己點解唔出生在有錢家庭? 又成日講點解自己daddy唔係李家誠? 你daddy及媽咪對你唔好嗎? 他們供你讀書做人, 屋企又唔係無錢開飯? 點解你要咁怨?
由我決定同你一齊, 我知道你睇重錢, 我明白你的擔憂, 所以沒有叫你買樓. 我需要的是家, 不是屋! 我覺得大家開心, 租屋都唔緊要, 好過買大屋, 而沒有溫暖.
好吧! 你現在找到隻有錢雞, 無憂錢銀方面的問題, 咁你仲怨什麼?
你姑姐都罵你: 自己無咗份工, 只係識怨旁人, 你有無真正諗下自己有無問題? 自己有無責任? 婚外情係邊個攪出來? 邊個攪到你咁? 係你自己!

為求自保, 為求聲譽, 你及那賤女人在同事及其他人面前講埋d不符合事實的說話, 他們都不值你地的所作所為而聯絡我. 你有無諗下點解?
你的同事之前已不只一次同我講:"早d認識及離開你, 是我的福氣."
我都覺得你唔係咁既, 以為你真係迷失了, 認為他們看錯了, 我仲白痴到甚至為你講好話.
即使你曾經對我做過一d極之傷害我的事情, 我都無在bk講出來, 亦不敢告訴我的家人及朋友, 我只敢同一個好朋友傾訴.
但現在的你可能真的如你自己所言:"我已變了........."

沒錯, 你真係變了.....
人變了......心變了......質都變了.........

請你及你身邊"那隻不知廉恥連雞都不如的賤女人"用你們丁點的良心去反省一下吧!

子爵府

簡單幾句....

你再理會這個執迷不悔既人,永遠受苦既就只有你自己....

原帖由 sallytamsh 於 10-8-30 00:18 發表
ah-kam, moon_moon,

近日見到菲律賓的事件, 個人的心情都好down, 明白珍惜身邊的一切, 好自然又令我想起ex.
掛心佢&佢家人&小狗的近況, 又擔心佢是否已找到工作, 所以寄了email問候一下他.

不過, 我點都無諗到佢 ...

大宅

I notice this post has been here for 2 years already. If I were you, I will close this post and have a new start.

開過一個開心既新話題不是更好嗎?

子爵府

Sallytamsh..

學7哥話齋…你已比佢攪到過了兩年痛苦既日子啦,希望你快點過番點開心既生活…出個開心話題既post啦…

唔好再比佢機會佢去傷害你啦...

原帖由 Sadman07 於 10-8-30 13:31 發表
I notice this post has been here for 2 years already. If I were you, I will close this post and have a new start.

開過一個開心既新話題不是更好嗎?

男爵府

7哥, moon_moon,

謝謝你們, 我諗我諗通咗很多了!
我當bk好似一個blog, 一唔開心, 便會上來呻下, 個人都會舒服好多. 雖然係對住空氣講, 不過講完的感覺真係好好多, 我唔想屈住屈住, 怕屈到自己有抑鬱 (我估暫時無啩).
有時自己執迷不悟, 對感情太執著. 上bk, 聽下大家的意見, 希望可以改變一下自己的諗法. 當然好多時明白大家的意思, 不過難於做到, 因為始終未放低......

moon_moon, 好多謝你一直的安慰, 鼓勵及支持! 真的很感謝你!
你, 可樂魚及edea, 我都會記得你們的.
當然, 我一定會記得成日pm我, 支持我的bk mami 啦! 如果無你地的支持, 我瞓低咗好耐了!

無論誰對誰錯, 呻完便算了!
好了, 我是時候要醒了! 我會加油!
希望我下次有機會開topic的話, 係一d開心的topic吧!
(但係我如果真係唔開心, 都俾我呻下吧, ok? 哈哈!)

祝各位bk mami及daddy,
happy & healthy!

大宅

原帖由 sallytamsh 於 10-8-31 01:02 發表

我當bk好似一個blog, 一唔開心, 便會上來呻下, 個人都會舒服好多. 雖然係對住空氣講, 不過講完的感覺真係好好多, 我唔想屈住屈住, 怕屈到自己有抑鬱 (我估暫時無啩) ...

見到尼個post真係好開心,要放低確係唔容易,但妳終於做得到,congratulation!
有開心野當然要同我地分享, 唔開心的時侯梗係都可以响度呻,尼到大把人支持妳!

子爵府

sallytamsh...

過去兩年見你一直為個咁既人而唔開心…真的覺得心痛…覺得不值…今日見到你願意放下,真的為你覺得高興…
恭喜恭喜…望你從此生活愉快…

但得閒都要上來同我傾下計架…知無?

原帖由 sallytamsh 於 10-8-31 01:02 發表

我當bk好似一個blog, 一唔開心, 便會上來呻下, 個人都會舒服好多. 雖然係對住空氣講, 不過講完的感覺真係好好多, 我唔想屈住屈住, 怕屈到自己有抑鬱 (我估暫時無啩) ...

複式洋房

唔好為左d賤人傷心..要多謝佢早d睇清楚佢個真臉目呢...
我係你我就嚇破佢個膽..得閒就call佢話上去攤牌..就算唔做都要玩下佢...聽你咁講佢根本都唔會返轉頭啦佢都唔值得你去等...
告佢通姦係必然架啦..而+有好多人都講婚姻衹係一張紙 ....根本冇保障....但就係要做比果d賤人睇....其實佢係有法律效用架.....做左既野(簽左名)就要承擔責任!

唔好當結婚好似玩咁..結婚唔係拍拖呀..錯意就隨時甩拖..感情就會自動流失..sorry我越講越興..因為我同你一樣...我老公都試過威脅我..如果我再摷佢d野佢就繼續同個女人一齊...我好型呀..我答佢" 咁你繼續搵啦我係會繼續摷..呢間屋企我都有份"

所以唔好比佢威脅到...講真最差果步都預左啦(離婚)仲怕咩~~~係咪!

複式洋房

GOOD! ADD OIL !
祝你重新振作!
忘記 9公(賤男), 忘記 大眾9公廁(姣婆)!

首頁

尾頁

跳至