跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 mabel_yu 的帖子

所以我朋友細仔就算譚歐陽收左都唔讀, 寧願讀李徐松聲

公爵府

引用:回覆+feifei_baby+的帖子我仔仔都收到+pm+o

原帖由 mabel_yu 於 13-12-09 發表
回覆 feifei_baby 的帖子

我仔仔都收到 pm offer,,但係我想佢讀上午班,,or 全日.. 所以我都放棄了,,你加油 ...
我一開始就揀下午,因為阿女係夜鬼,同埋我自己本身中文比英文好,屋企提供唔到好的英文語境,反而我有信心教佢中文,佢而家未夠兩歲半,已經好鍾意睇書,故事理解都幾好,我開始同佢認書名啲字,佢都ok,我諗住多同佢睇中文故事書,補返學校唔夠嘅。近屋企係首要,我唔想佢再搭校車……

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:蜜兒 的帖子

李徐都唔錯。無咩聽過佢唔好。 只係全日位小d

大宅

回覆:feifei_baby 的帖子

近屋企真係好緊要。落雨。打風都可以推車仔番學。亞b實安全!

複式洋房

feifei_baby 發表於 13-12-10 00:03
我一開始就揀下午,因為阿女係夜鬼,同埋我自己本身中文比英文好,屋企提供唔到好的英文語境,反而我有信心 ...
同意你講法, 要學中文自己可以教到始終係自己母語, 可以同小朋友睇多d中文書, 自己教生字
學校係全英文教學, 小朋友可以係學校學好英文打好英文個底我自己覺得比教重要, 呢個係吸引報讀之處

大宅

回覆:cherylng5 的帖子

呢間英文好。 今年開始唔洗排隊攞表,算唔錯了

複式洋房

我開左個whatsapp group 2014/15 K1 交流會呀, 有興趣可以pm電話比我add你地丫, thanks^^

別墅

小朋友接觸其他國籍人是好事, 有南亞學生讀又点呢 ? 南亞學生一定係壞學生 ? 咁如果多幾個鬼仔讀你又覺好D ?! 送禮的事我都未聽過也未見過, 上面的那位家長只聽埋D三姑六婆講完就當真 !

別墅

我個仔係譚歐讀k1, 我個仔果班得1個南亞小朋友咋,佢仲好乖,
而家咩年代,我都唔明點解仲有人話因為南亞人而驚"紀律衛生"問題,
我想講呢, 佢地好乖好乾淨LOR.. 一D都冇問題, 我仲成日都迫個仔同佢果班個
南亞小朋友玩
老師有冇愛心呢, 我就覺得大家應該自己用心去感受,唔應該聽一地片面之詞
送禮呢件事呢.. 我想講我冇送LOR.. 但個仔係學校都有公平對待
本人覺得呢..最好笑既POINT係成日捐錢, 其實呢..捐錢係自願既亦冇人迫我..
我自己係保良局讀中學既, 係..年年都幾次通告捐錢架..我又唔覺有問, 細個屋企唔
算有錢..只係捐五十蚊內有時都唔會捐,咁多年中學生涯都冇比人歧視

我想講大家咪再用聽人地講咩咩咩黎評論任何一間學校喇!!

*純個人感受, 不喜勿鬧*

首頁

尾頁

跳至