跳至

首頁
12345...58

尾頁

子爵府

荃葵青媽咪會-PART III

各位街坊, 如有乜 +/- 修改, 可以pm我呀...

荃灣:
gordonma (Gordon) - March, 2002
jade (mui mui) - 11 May, 02
micky (紀賢) - 19 Oct., 02 (瑪麗出世)
小白兔(菜心~恩曦) -24 Dec., 02 (瑪加烈出世)
Winnie (Franco 7 yrs & Francesca) - 囡囡 22 Apr 2002 (浸會出世)
白素 -蕊b 15個月(法國出世)
irene828(俊瑋) - 15 Sep,00 (QE出世)
hhma (兩個囝囝) - 18 Mar 97 & 02 Nov 99 (浸會出世)
大碼BB媽媽 - 13 Feb 02 (瑪加烈出世)
Crazycat(hang hang) - 16 May.,01(QE出世)
Edith (baby boy - Karsten) - 16, Aug.,02(QE出世)
Christina (KEI TING- GIRL) - 27 JAN, 01 (QE出世)
jk923
gordonmama (囝囝)--Jan 2, 2003 (浸會出世)
Ingridmama(ingrid) -26-3-2001(2歲3個月),Canossa出世
B-baby - 鈞浩(囝囝)-- 9 June, 2002 (荃灣港安出世)
LoveLove-穎瑜(妹妹)--24 June,2002(翠苗ee在瑪
嘉烈接生)初-2.95kg 現-9.1kg
Kellychu84 (Kelly)-23 Oct,02 (Tuen Mun Hospital)
miffyzzz(小帆)囡囡 -07/06/2003 (仁安出世)
冰極(俊曦) - 8/11/2003(瑪嘉烈出世)
lok_hang(樂恆)--Dec., 2003????.....(比多d料啦!!!!)
b-baby --June, 2002.....(比多d料啦!!!!)
winsomeyip (YAN YAN) -- 5 Oct 2002 (QE出世)
DEBBIE媽 (Debbie)
kyy(朗軒)囝囝-24/4/2004(QE出世)
lala1125- (彥林)囡囡 -26/4/2004(廣華出世)
tsznok - 子諾(囝囝) - 04年3月1日(威爾斯出世)
ppsbyronyk(釉釉) -

葵涌:
leon (Jason, ching ching & zhung zhung) - 細孖10 July, 02 (廣華出世)
大窩口肥媽
俊傑媽咪
babysummer (琛琛) - 13 Nov 2000 (廣華)
chingmama8 - 囡囡 - 晴晴 02 Sept., 00
囝囝 - 鋑鋑 03 May., 04
珮珮媽咪(樂浠)---25,3,2002(瑪嘉烈)
kayiu (穎鈮)囡-- 02年8月4曰 (QE出世)
DaveMum(永立) --- Mar. 24, 2003 (瑪嘉烈)
ckbbq---2003年11月18日(聖德肋撒醫院出世)
Little_Pig--Nov., 2002????
CriCri(皓文, Isaac) --- 12 Nov 2003 (QE)
Hin&pui-- Anthony & Adrienne
Sukiooo(天、楠)囝囡-Jan2001 & Oct2003 (荃灣港安出世)
fionacheng1026(囝囝)
Purplehouse - 卓卓(囝囝) 2002年11月15日 (威爾斯出世).

青衣:
Ah Yiu (嬈嬈) - 23 March, 02 (廣華出世)
Jennie (Chloe) - 2 May, 02 (廣華出世)
kobemumm 仔仔叫Kobe May 02, 2002 (瑪麗出世)
Kimmy(Cheuk Yin) - 12 Jul, 02 (浸會出世)
chieko (CHIN WAI)- 3 Nov., 2000 (囡) (荃灣港安)
sara - 瑤瑤 26 Aug., 2002 (港安出世)
Ronnie (Yan Chak) - 19Sep2002 (瑪麗出世)
karen - 廖芷穎 - 27 April, 2003 (廣華出世)
海桐媽咪 (海桐) - 9/March, 2001 (養和出世)
Littlebaby (君澄Chloe) - 6 June 2002(瑪麗出世)
Florence (嵐嵐),囡 - 6 July 2002 (QE出世)
LOOLOO (家愿)仔仔 - 03 DEC 2000 (廣華出世)
SzeLam (霖霖),囡 - 20 DEC 2000 (廣華出世)
GraceMami (Grace) 囡囡 - 18 Sep 2001 (聖德肋撒)
HeiHeiMa (羲羲), 囝囝 - 2 JUN 2002 (荃灣港安出世)
kimmyli (Nicky ),囝囝 - 11 Sept 2002 (荃灣港安出世)
wahcarol (善熹)囡囡-- 29/12/2003(瑪麗出世)
傑傑mummy(傑傑)--2001年12月 (荃灣港安出世)
sunshine(悠悠B) 囡囡 - 30 April 2003 (法國出世)
津津媽媽(曉朗) 囝囝 - 19 aug 2003
emeraldlam -- Aug., 2004 (可能東區出世)
Pinocchio-- May, 2004
jennifertin(晉東)- Sept 16,2003 (法國出世)
elsamouse(遠孜)仔仔--- 8/8/2002 (仁安出世)
*kitty* (宛芯) 囡囡- 17 Feb, 02 (仁安出世)
Paklamma (囝囝-Pak Lam) - Oct 31, 2002 (浸會出世)

返學list

Jujuy - 2 yrs - Think Int'l (想轉校)
HeiHeiMa - 2.5 yrs - Tivoli (宏福)
Cherrybibi - 2.5 yrs - Tivoli (宏福)
大碼BB - 2 yrs 10 mth - Tivoli (宏福)
SARA (Vivian) -2.5 yrs - Tivoli (宏福國際班)
chloe Shum - 2.5 yrs - Tivoli (宏福)
littlebaby 2.5 yrs - YWCA 戴翰芬
On- 2 yrs 9 mth-Learning Habitat (學之園)
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

Re: 荃葵青媽咪會-PART III

TO all

要報葵青劇院o既yips 同毛妹, 都要佢地上堂時間至報得呀!!!

所以暑假都可能比佢報毛妹多, 因為上星期去o左dancefit o個樹試堂, 佢地主要係movement, 無乜實質野學. 但就叫做打好個基礎.

cherryma
d 相收到了!!! thx.

kirima
搞唔搞party 呀?? 或者遲d 搞飲茶都得....
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

我第一個報到

鈴木教法

侯爵府

[size=medium]到到到

大宅

我又o黎報到!

大宅

Heiheima,

唔該哂你o既資料, 我諗過度過都係唔報葉氏住, 驚kiri唔肯定定上音樂堂, 都係等多三個月再大o的先

jennie,

好似你地上次咁去飲茶, then去club house玩都幾好丫

子爵府

KIRIMA
上次真係玩得好開心的!!! 因為heiheima個會所又無乜小朋友, 係chloe 成日同人爭凳坐!!!激4.

男爵府

Jennie:
Thanks for updating the list! 辛苦晒!
果日因為星期五所以先冇咁多人o乍! 如果星期六,日會多d人o架!

Kirima:
多謝妳post鈴木教法o既資料! 咁有乜centre係呢類教法呢?
飲茶? 又得啫! 大家都係志在聚o下啫!

傑傑mummy:
除o左星期六, 仲有一班星期五(5-6pm)唔知係唔係佢教呢? 妳可以打去問o下, 電話: 28862713, 搵鍾小姐!

大宅

Kirima:

Thanks for your posting.

All

I only found one centre in Tai Wai through other BK mommy. The Hong Kong Talent Education Centre.

On

子爵府

ON
hong kong talent 有好多centre 呀, 葵青劇院都有佢地d course, 但好似麻麻地.

侯爵府

Jennie >> 嘩 , Chloe 美人出浴

男爵府

Jennie:
嘩! 嘩! 嘩!

大宅

Jennie

小美人出浴呀!

我估是不同的, 呢間個中文叫太陽花潛能發展中心. 我Delete 着個tel no. 若果想要就PM我啦o 我wait 緊個高大宜音樂班及鈴木鋼琴預傋

On

子爵府

嘩, 你地個個都咁夜上來o既!!!

on
你wait 緊o個d 又係響邊樹上呀?? 我係未聽過呀.

侯爵府

Jennie >> 10 點後, 大小姐入左房, 先是我的私人時間

子爵府

cherryma
我個小主係咁要我地一齊訓, 佢至訓呀, 話10點訓, 都要搞到成11點至訓.

今日開生日會, 唔豬點解咁多人都著O左校服返學, 好彩見到CHERRY同HEIHEI都係著去街衫咋!!

男爵府

On:
我都想知呀! 係學d咩o架?

Jennie 寫道:
on
你wait 緊o個d 又係響邊樹上呀?? 我係未聽過呀.

Cherryma:
我都係! 我多數睇完"長金"先上o黎, 所以我係夜鬼o黎o架! :mrgreen:

Jennie:
可能d人費事煩, 又或者唔記得今日開生日會o瓜!
係呢, 通常妳o地有冇準備禮物o架?

侯爵府

Heiheima >> 我通常都有預備一份小禮物給小朋友

男爵府

cherrybibi 寫道:
Heiheima >> 我通常都有預備一份小禮物給小朋友

今日大碼BB嗰班有3個小朋友生日,我同大碼BB就預備咗圖畫及提子乾比小朋友. :mrgreen: 上次Miss Irene,寫錯咗有14個小朋友生日,攪到我唔知預備咩好,唯有買包牛奶糖啦!點知原來唔比派糖喎......激死...... :cry: (但佢係手冊到又冇寫唔比...... ?-( )

侯爵府

大碼BB媽媽 >> 我多數送用品, 無試過送食物, 但我用花紙
包住, 佢都唔知入面是咩嚟啦. 同一個月有14個人生日 ,
一班都是15人 :mrgreen: , 不過, 老師有寫明生日同學的名字,Ms Irene
有無提供咁多名比妳 ?

首頁
12345...58

尾頁

跳至