網購天地

跳至

首頁
12345...28

尾頁

男爵府

复制这条信息,打开(emoji)手机淘宝(emoji)即可看到【我剁手都要买的宝贝(广西百白色田东大台农芒果10斤包邮新鲜非桂七生芒水果批发特价大),快来和我一起瓜分红包】¥FYydGVZJuW¥http://c.b1yt.com/h.NoIxWv?cv=FYydGVZJuW&sm=b79733

上周係淘寶淘了芒果,10 斤裝,店家比我混搭。有1 半台農芒,黃色個款,另一半係叫桂七芒果,綠色個款。。台農芒很香,很多汁,果中size, 很濃甜。桂七芒果,聽講係好野來,果期短,只有7,8 月先有。果肉黃,多汁,甜味係清甜,唔係個d死甜。運輸狀態良好,冇壞果。。應該會再回購桂七芒果。。試食報告完畢。。

Cheuk2012    發表於 18-1-29 00:16

侯爵府

親子王國15週年勳章

請問樓主用那間集運運下來

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

幾耐先運到落黎?

男爵府

oran04 發表於 17-7-20 14:01
請問樓主用那間集運運下來
我用神州運來

男爵府

kkpretty 發表於 17-7-20 14:11
幾耐先運到落黎?

我由佢發貨到運到來HK...大概4日....我都好驚有咩閃失會遲..所以叫店家務必比D生D既我....寧可收到等熟..好過來到爛左

侯爵府

親子王國15週年勳章

lambxx 發表於 17-7-20 14:25
我用神州運來

thx

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

男爵府

回覆 lambxx 的帖子

咁都唔算耐喎

男爵府

kkpretty 發表於 17-7-20 14:55

咁都唔算耐喎

因為係廣西發貨...2日就去到東莞...跟手即集...趕到即日發第二日到...所以4日來到...係廣西去廣東省一帶就應該2日冇走雞...係由廣東省落黎個程就可能真係要預3日可能穩陣D

男爵府

Annieway 發表於 17-7-20 14:47
流口水呢....我拎到箱貨...好香架..我成個OFFICE 都充滿芒果味呀....

不過...芒果呢家野不能多吃.....上次食左一箱印度芒...太濕熱...差D要睇中醫

男爵府

咁唔怪得啦, 如果係浙江, 北京果d運落黎都要一星期

水晶宮

有冇人訂過"凯特大芒果" 呀 ? 我見成個頭咁大呀, 果肉成寸厚喎.....口水流到地, 但又怕濕熱....

男爵府

tammy2008 發表於 17-7-21 12:29
有冇人訂過"凯特大芒果" 呀 ? 我見成個頭咁大呀, 果肉成寸厚喎.....口水流到地, 但又怕濕熱.... ...

我冇淘過...但有係大陸買過黎食...真係好大個...好厚肉....一個分好多個人食...我見到要淘好多..唔敢買...點食得晒......我上幾周食完8粒印度芒之後,我娘親濕過頭要睇中醫啦....我自己都要飲左好幾次去濕茶先頂得住....呢箱芒果,我只係食過1個黃,1個綠0甘大把,,,其他請晒同事食

水晶宮

lambxx 發表於 17-7-21 12:59

我見佢咁巨大, 一箱八斤其實得6-8個, 唔係啦人一世物一世, 試吓先...

你係咪平時少食呀....我好鐘意食呢D熱帶食物, 儲埋少少抗體, 平時一星期要KEEP 住食一次, 咁就無咁大鑊....

有時我都係樓下街市買20蚊一份大陸唔知咩鬼芒, 外形好似象牙咁, 但甜少少, 當然唔夠呂宋咁香甜啦....

話時話今年好似少咗呂宋既既, 我見街市成日菲律賓扮呂宋, 心諗我一睇就知啦都唔洗攞上鼻聞.....

男爵府

tammy2008 發表於 17-7-21 13:10
我見佢咁巨大, 一箱八斤其實得6-8個, 唔係啦人一世物一世, 試吓先...

你係咪平時少食 ...

我好鐘意食芒果,但本身體質濕,食好少就唔妥當。真係1 個起2 個止。呂宋芒真係少見,你話個d扮呂宋芒可能係海南島來,唔香又唔甜,真係把鬼。。家陣大陸好食既水果都唔平架。。哈密瓜要又甜又爽都成30 蚊人仔以上先叫有質素。街市個d 20 蚊個好難食架。如果你淘左個d大頭芒,分享一下比大家

伯爵府

lambxx 發表於 17-7-21 15:27
我好鐘意食芒果,但本身體質濕,食好少就唔妥當。真係1 個起2 個止。呂宋芒真係少見,你話個d扮呂宋芒可能 ...

金煌芒果得3個,爛咗2個,推介木瓜,估佢唔到好好食,我屋企人唔食木瓜,都話好食

Cheuk2012    發表於 18-1-29 00:16

水晶宮

lambxx 發表於 17-7-21 15:27
我好鐘意食芒果,但本身體質濕,食好少就唔妥當。真係1 個起2 個止。呂宋芒真係少見,你話個d扮呂宋芒可能 ...
剛下單話1-2日發貨, 到時再分享~~

侯爵府

親子王國15週年勳章

仙蒂 發表於 17-7-21 16:51
金煌芒果得3個,爛咗2個,推介木瓜,估佢唔到好好食,我屋企人唔食木瓜,都話好食

爛左兩個好可惜啊,表面有冇變黑色

男爵府

仙蒂 發表於 17-7-21 16:51

你收到幾多日先食??有冇同賣家講。。睇下佢地會唔會退d錢比你或者有其他補償。。木瓜有幾多個架?

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我都訂左吉䘵芒果,等緊收貨,好心急,三日都仲响成都

Cheuk2012    發表於 18-1-29 00:17

首頁
12345...28

尾頁

跳至