母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

pikupi 發表於 13-4-30 11:41
有D全人奶成年都未有架

今日終於都試左8個鐘先泵 (其實係被迫,因太忙,冇時間泵)

希望唔會再塞啦

之前幾日奶量跌,又以為m黎既先兆,但今日又幾正常,近日奶量好飄忽

子爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+開心仔媽咪+於+13-04-30+發表

原帖由 sasa0516 於 13-04-30 發表
八日 所以我下面個傷口重痛到pk 連坐都唔得 都靠水抱 埋身佢又好急既bb 一野就咬落㴝重好大力個種 所 ...
你要加油呀, 我果時下身傷口keep住痛,真係要4、5 個鐘食止痛藥先頂得住,試過好多時只係半挨半坐係梳化同攤床。 到第10日頂唔住, 近近地搵個婦產檢查傷口, 佢話因為埋緊口線頭拉扯住先會咁痛, 醫生剪左4個線頭果晚先我坐到。 如果你都係咁痛,搵個醫生檢查下。 埋身餵奶方面, 有無返健康院搵母乳姑娘睇下? 我果時係產後房已經啜損左, 仲越損越勁,搽人奶都無用, 痛到入心, 姑娘教完就只係第一,二下會痛, 我再搽埋nipple cream咁先好返。

子爵府

陪月勳章

引用:Quote:pikupi+發表於+13-4-30+11:41+有D全

原帖由 Aidenlo 於 13-04-30 發表
今日終於都試左8個鐘先泵 (其實係被迫,因太忙,冇時間泵)

希望唔會再塞啦
係咪早幾日工作緊張影響左?定係病完未回復? 正常返就好喇

侯爵府

瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由+sasa0516+於+13-04-30+發表八

原帖由 pikupi 於 13-04-30 發表
你要加油呀, 我果時下身傷口keep住痛,真係要4、5 個鐘食止痛藥先頂得住,試過好多時只係半挨半坐係梳化同 ...
有呀 有去健康院呀 佢話我乳頭大 乳暈又大 真係好難控制 bb又心急 死啜爛啜 一個唔小心真係自己好痛 我已經好努力 希望等我傷口唔痛再比佢埋身 我今日有護士檢查左 已經無咁痛 好dd 希望快d好返

大宅

半夜泵奶揮手區

我係窮媽,啱啱泵到130mls.......但係唔小心倒剩80mls,唉…有d想喊

男爵府

引用:我係窮媽,啱啱泵到130mls.......但係唔小

原帖由 KiTkIt2009 於 13-05-01 發表
我係窮媽,啱啱泵到130mls.......但係唔小心倒剩80mls,唉…有d想喊
我都試過倒瀉奶,真係心痛死。
大家好嗎?我囝囝仲有一星期就十一個月喇,其實我冇泵夜奶幾個月,今晚瞓唔著喺房打機,打打下都係覺得唔好side時間出廳泵下奶你地好長情,䦕到千幾頁,我而家好忙,好少上BK,因為個仔大,要多啲時間教佢野。祝各位長泵長有,BB聰明伶俐

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Hi咁多位,我係新加入的,bb兩個月多d,暫

原帖由 Florenceforest 於 13-04-30 發表
Hi咁多位,我係新加入的,bb兩個月多d,暫時全泵奶媽,e+係度泵緊奶好悶,有無人吹下水:wah ...
Hi,新加入,bb 8日大

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+KiTkIt2009+於+13-05-01+發表

原帖由 denise333 於 13-05-01 發表
我都試過倒瀉奶,真係心痛死。
大家好嗎?我囝囝仲有一星期就十一個月喇,其實我冇泵夜奶幾個月,今晚瞓唔著 ...
有冇人開part 2?碌到手軟先入到來

琥珀宮

心痛喎

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+Florenceforest+於+13-04-30+

原帖由 joannelai930 於 13-05-01 發表
Hihi〜我又泵緊奶喇

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+Florenceforest+於+13-04-30+

原帖由 joannelai930 於 13-05-01 發表
Hihi〜我又泵緊奶喇

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+joannelai930+於+13-05-01+發

原帖由 Florenceforest 於 13-05-01 發表
Hihi〜我又泵緊奶喇
我又第二次啪

子爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+pikupi+於+13-04-30+發表你要

原帖由 sasa0516 於 13-05-01 發表
有呀 有去健康院呀 佢話我乳頭大 乳暈又大 真係好難控制 bb又心急 死啜爛啜 一個唔小心真係自己好痛 ...
加油呀, 果時我損左成2星期先識搽nipple cream, 因為健康院淨係建議搽人奶等佢好返,所以我前後痛左3星期

侯爵府

瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由+sasa0516+於+13-05-01+發表有

原帖由 pikupi 於 13-05-01 發表
加油呀, 果時我損左成2星期先識搽nipple cream, 因為健康院淨係建議搽人奶等佢好返,所以我前後痛左3星期: ...
我已經好努力 希望快d上奶 呢家揼一餐夠餵一餐咋 要努力d先得啦

子爵府

陪月勳章

見到都想喊埋一份呀 唯有下次小心d, 我試過泵完撞到個樽好彩未擰開, 只係打瀉左少少,都已經嚇死我

子爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+denise333+於+13-05-01+發表

其實我地幾個經過左幾個月,大家bb 都大左, 已經無乜點半夜泵同餵夜奶, 所以無諗住開個part 2

子爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+pikupi+於+13-05-01+發表加油

原帖由 sasa0516 於 13-05-01 發表
我已經好努力 希望快d上奶 呢家揼一餐夠餵一餐咋 要努力d先得啦
你隔幾耐泵一次? 全泵得密都會好上奶, 如果可以當然最好埋身, bb大左出街好方便

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+joannelai930+於+13-05-01+發

原帖由 pikupi 於 13-05-01 發表
其實我地幾個經過左幾個月,大家bb 都大左, 已經無乜點半夜泵同餵夜奶, 所以無諗住開個part 2

...
而家幫我地新任媽媽開啦

侯爵府

瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由+sasa0516+於+13-05-01+發表我

原帖由 pikupi 於 13-05-02 發表
你隔幾耐泵一次? 全泵得密都會好上奶, 如果可以當然最好埋身, bb大左出街好方便

...
我係暫時揼咋 因為傷口令我未坐到 坐都成問題麻 沉晚改返埋身啦 食好左 休息重多左tim 呢家努力餵中

男爵府

引用:Quote:原帖由+denise333+於+13-05-01+發表

Hi,我們班鐵腳 jms ,最細的b就快5M了。所以,少了夜泵。你可開part 2,我們有空就探你們罷!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊