跳至

首頁
45678...58

尾頁

侯爵府

Re: 荃葵青媽咪會-PART III

Kirima >> 每個父母都是, 有咩事寧願自己辛苦, 好過子女受
苦, 妳又唔使自責點解要生佢出黎受苦, 妳的囡囡錫媽咪,
都唔想媽咪唔開心.

Elsamouse >> 妳老爺知妳是教徒嗎 ? 妳表明立場唔莊香,
叫其他人代勞得唔得

男爵府

cherrybibi
佢地都知我信仰,我一向都唔參與(包括莊香),但我始終感覺自己都有份咁

侯爵府

Elsamouse >> 或者妳祈禱時, 將妳的憂慮交給天父,
天父必然令妳安然度過.

男爵府

cherrybibi
thanks!
係呢個會好舒服,每當講完野,都定必有回應,呢班媽咪真係好nice.

侯爵府

Elsamouse >> 妳是唔是讚我呀, 我飄飄然啦 .
唔是都當是

男爵府

Kirima,

吓!囡囡又有川崎症呀,咁大碼bb又係上年過年入醫院架......諗起都心痛. 上次大碼BB又係突然發高燒.之後入急症室,第一次醫生話只係腸痛,但大碼BB就對d藥全無作用,仲再發高d燒,再到一次急症室,由於已眼紅,嘴紅......所以醫生就懷疑佢有川崎症囉...... :cry: 嗰時入咗瑪加烈,又唔可以陪佢過夜,只有每日5個鐘探病...... :-( 好在大碼BB沒有病發症,而家已經一年,之前每3個月覆診照心臟超聲波一次,而家就可以1年只覆診一次......Kirima,希望囡囡都好似大碼BB冇事就好了...

男爵府

heiheima,

嘩!原來大碼BB都咁受歡迎????? ?-( :-P 係咪靚女先? 仲有我老公病咗,我仲未問佢假期安排呀 ?-(

子爵府

KIRIMA/PEONY
e家無樹都好啦. 但有時每次病又真係好擔心...

elsamouse
你咪將你的事交託比神啦, 佢會幫你搞啦!! 我每次清明, 我都好堅持唔燒香, 咪當陪o下老人家. 我99都好明白. 上年我老爺過身前幾個鐘信o左耶穌, 我都好開心, 本來想用基督教儀式, 但最後99話要用佛教, 咁我都要為佢, 自己諗咪都係儀式姐, 無所為啦, 唯一係要老餅擔山買水, 我老餅好愚孝, 佢都話就o下老人家, 只要個心響邊樹, 自己最清楚. 唯有繼續為未信家人祈禱. 我也會為你代禱
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

民房

Re: 荃葵媽咪有冇興趣買聖安娜西餅咭 - 好平

結婚買多左, 全新連封套

聖安娜西餅咭(一張卡12件西餅), 有效期2014年
原價$45.6 現 $33.5平讓 10張起

Thxs.

男爵府

大碼BB媽媽:
攬住大碼BB果個女同學都ok丫! 我見大碼BB笑住任佢攬! :mrgreen:
係呢, 話時話, 乜o野係"川崎症"? 有乜病徵o架?

大宅

頭先經過愉景新城, 見到地下果層有十多廿間旅行社既counter, 好似專sell台灣團/package, 又話即

侯爵府

Heiheima >> 今日 Cherry 表現幾好, 我帶佢入課, 開頭佢
唔想我走, 但我留左一陣, 到要開始上堂, 啫喱姐姐話媽咪要
走啦, 佢又比我走. 之後又識在入面等我接佢, 佢話好好玩,
下次再嚟過 :mrgreen:

男爵府

heiheima,

多謝你今日嚟玩,希望囝囝玩得開心啦!heihei 好可愛,第一次同我見面都咁多嘢講,又多表情,大碼BB就唔得啦!佢第一次見嘅人係唔多"彩"架.比較怕醜.
今日冇預計到咁矖,冇做防矖,(不過就算有都冇咩用) 我放工先識得覺得塊面痛,返到屋企就知塊面有幾紅...... 而家好痛呀!

大宅

原來好多bb已經入過醫院,最緊要係入完無事出來就得啦!講時講,瑤瑤上個聖誕都入左醫院三日,都唔知咩事,退左燒就俾佢走!
聽講話有一半至三分一既bb係曾經入過醫院, 所以大家都唔洗驚,入左一次當終生免疫啦!

男爵府

Cherryma:
聽見妳講Cherry上得咁開心, 我都好想帶HeiHei上, 可惜佢太"痴"身!

大碼BB媽媽:
多謝妳話比我o地聽有咁好節目就真! 不過, HeiHei同大碼BB緣慳一面o添! 我諗佢o地見到一定認得對方, 可能大碼BB唔會怕羞一齊玩呢! HeiHei以前都好怕羞, 但大大o下帶佢見多d人, 參加多d聚會就好好多lu! 所以復活節都一齊o黎玩丫!

Sara:
希望如妳所講~"終生免疫"啦!
點呀, 執好晒o野未呀?
聽講SPK就快出result, 希望妳同On都有好消息啦!

大宅

Kirima

嘩,原來發生咁大件事,依家無事就好啦!

All
我昨晚收到SPK信收Katie讀pm session.
Easter 我會去兩日大陸,要遲少少先報名.

Sara
希望瑤瑤都有好消息, 不過聽講選am收am, pm 收pm 就21日先收信.

On

侯爵府

大碼BB媽媽 >> 我今日訓左過長晏覺, 無去到呀 ,
同妳緣慳一面添

Heiheima >> 比多少少時間 heihei 啦, 可能遲1,2個月,
佢又唔同啦.

On >> 恭喜妳

Sara >> 預祝瑤瑤同 Katie可以做同學仔

大宅

ON,
恭喜你!
katie咁叻女,收佢都預左啦!
你決定做孟母未? 不過第3座都有個細路讀st.paul,每日佢7:45a.m.出門口,其實搭地鐵叫工人送都ok!你都可以考慮!

heiheima,
開頭瑤瑤返ballet時都表現好差,但係而家勁鍾意,日日都要提幾次!所以細路既野,唔俾佢試一排(我諗2-3個月)根本唔知佢鍾唔鍾意!

on & cherrybibi.
我已經打定輸數!因為瑤瑤平時好靜,而且8月尾出世,都好難好難會考到!所以我己經"蝶"埋心水俾瑤瑤讀真光,唯一唔好你英文水準唔夠,不過因為學費平 ($1900)所以可以再學其他野!我而家計劃叫工人送,然後叫佢在中央圖書館打躉!計過車費約$1000!平時仲可以在銅鑼灣學ballet,一舉兩得!

男爵府

On,
恭喜呀, 咁你係咪多數讀St Paul呀? 咁咪同唔到大碼BB做培正同學仔囉?
呀仲有,我表妹住盈翠,都係St Paul讀小學, 當然大Katie, 好多啦!但見佢都OK喎!返而我另一對表妹係何文田返St Paul,由於搭校車,佢哋似乎仲辛苦咁...... 因為佢係最早上車,最遲落車囉!

子爵府

on
恭喜!!!恭喜!!!今次你真係飲得杯落, 但你水心係邊間呀???間間都收katie!! 好近呀!!呢雲仲唔到你請我地飲茶!!he!he!

我本來都打算個easter去祈福玩, 但買唔到package 啦, 全full!! 唯有留港消費啦!!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

首頁
45678...58

尾頁

跳至