跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 莎莎莉莉 於 10-6-25 11:16 發表

咁你最近fb果輯"火車博物館"相係咪用呢個相機影?
果輯相係影得好有味道喎~~

係呀....由4月中開始已經用緊, 上次假日農莊都有用呀...
     [em:14: ]

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 veroshea 於 10-6-25 11:16 發表

最慘到買時佢叫我買kit set, 我唔肯, 我話夠用啦, 點知用兩用...c啦, 真係唔夠, 結果我自己話要買多支鏡, 死未...

普通kit set支18-55 真係唔夠用, 果時我老公個同事係玩相機, 佢話貴個set好d...一支鏡夠用, 唔使成日換鏡....但貴好多

子爵府

好媽媽勳章

老公前幾日拆了冷氣下來洗,原來,他不記得已經用了9年,仲話7年機都差唔多要換,個pat pat生秀得好利害,應該就快玩完
我想問,你地有無用分體機呀?我見大金既LEAFLET話可以裝在窗口機既位置,唔知好唔好呢?

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 veroshea 於 10-6-25 11:16 發表

最慘到買時佢叫我買kit set, 我唔肯, 我話夠用啦, 點知用兩用...c啦, 真係唔夠, 結果我自己話要買多支鏡, 死未...

咁你有幾多支鏡呀?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 vvwinky 於 10-6-25 11:29 發表

普通kit set支18-55 真係唔夠用, 果時我老公個同事係玩相機, 佢話貴個set好d...一支鏡夠用, 唔使成日換鏡....但貴好多

我都覺得DC出來既校果色差好大問題,不過,要我帶部咁重既相機,我又唔多想

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 vvwinky 於 10-6-25 11:24 發表

係呀....由4月中開始已經用緊, 上次假日農莊都有用呀...

有冇諗過影畢業禮....135....唔多夠....

子爵府

原帖由 nakoko 於 10-6-25 11:37 發表

有冇諗過影畢業禮....135....唔多夠....

影咗la...我坐得前, 夠用...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 莎莎莉莉 於 10-6-25 10:47 發表

咁都得呀??? 房署自己大把錢啦, 而且係佢地責任嘛
我地原先係買果兩座其中一座架~~
其實家陣咁督眼督鼻, 不如拆左佢啦...拆左佢, 我屋企個窗就可以望到更遠的景物了, 呵呵 ...

我老公當年都想買天頌苑3期,話平十幾廿萬,不過,我睇完示範單位,覺得佢既用料係公屋格,而且,又無間牆,要大裝修佢,都要廿萬啦,話就話幾個月之後可以入伙(2000年頭),點知,而家10年啦,都仲係空置,我就覺得自己好好彩,轉咗買天富,如果唔係,而家仲要同佢家姐住,唔係佢痴,就一定係我會變傻

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 wendy_ho 於 10-6-25 11:32 發表
老公前幾日拆了冷氣下來洗,原來,他不記得已經用了9年,仲話7年機都差唔多要換,個pat pat生秀得好利害,應該就快玩完
我想問,你地有無用分體機呀?我見大金既LEAFLET話可以裝在窗口機既位置,唔知好唔好呢? ...

之前房果部係分體(akai),用左唔陪4年打柴,冇冷氣出,得風,搵師父上黎睇,報價維修要過仟,佢話我個位置大塵,根本唔適合裝分體,因為塵大,導致出面果舊野封晒塵而冇冷氣,要拆出面舊野落黎去洗都好大工程,所以我索性掉左部機,換返窗口機冇咁嬲~~

複式洋房

因為有大有細,返工要搭機場車,所以要唸得清楚d!
因為買左都應該唔會再搬.
請問天富苑有冇短椿問題呢?
謝謝!

原帖由 莎莎莉莉 於 10-6-25 10:56 發表

睇下你通常坐乜野車啦....都各有各好~~哈哈, 講左等於無講....

我住近商場(C座), 我覺得呢座都唔錯呀...樓下係巴士去沙田, 去天悅果邊有出香港的巴士, 最近對面馬路多左269B, 269c和E34的巴士站, 唔駛行去天頌咁 ...

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 vvwinky 於 10-6-25 11:42 發表

影咗la...我坐得前, 夠用...

咁係咪你入去之前已經知坐得前
咁快畢業典禮完喇....有冇感動到喊呀

大宅

我都覺得e & f 好方便,一落樓就係輕鐵站,其實商場附近幾座真係好方便,一出就係商場,不過那時揀樓怕商場對開既公園嘈,所以都係揀返近輕鐵站,哈哈.......

原帖由 veroshea 於 10-6-25 11:10 發表

e & f 座呀, 近輕鐡, 行去後邊有車去荃灣同過海, 輕鐡側又有車去旺角同上水, 樓下又唔會因為有公園咁嘈...嘿嘿, 個個街坊都sell下自己果座都幾難揀^_^ ...

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 愛寶寶 於 10-6-25 11:46 發表
因為有大有細,返工要搭機場車,所以要唸得清楚d!
因為買左都應該唔會再搬.
請問天富苑有冇短椿問題呢?
謝謝!

係咪搵2手樓

男爵府

原帖由 nakoko 於 10-6-25 11:48 發表

咁係咪你入去之前已經知坐得前
咁快畢業典禮完喇....有冇感動到喊呀

你早d 交錢囉, 我舊年都可以坐頭幾行(重要係中間位).

嘻, 記得帶埋腳架, 唔係你無手抹眼淚

大宅

哈哈..........好好笑,無手抹眼淚!
原帖由 Web 於 10-6-25 11:53 發表

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 Web 於 10-6-25 11:53 發表

真係想趙你....講得咁抵c....
本來諗住做第一個交錢,點知果朝唔記得,要去到下午接放學果陣交,已經排17喇,你記得/有冇問你上年係排幾多??
尋晚攞左腳架出黎檢查喇.... daddy話條路有冇咁闊可擺腳架喎,我話縮窄d咪得囉...

侯爵府

好媽媽勳章

web~~
知唔知我地4間分校去到會場,排行點分??
我地今年個司儀正過你上年呢

男爵府

原帖由 nakoko 於 10-6-25 11:59 發表

真係想趙你....講得咁抵c....
本來諗住做第一個交錢,點知果朝唔記得,要去到下午接放學果陣交,已經排17喇,你記得/有冇問你上年係排幾多??
尋晚攞左腳架出黎檢查喇.... daddy話條路有冇咁闊可擺腳架 ...

擺到架, 舊年我前面果幾個都咁.

男爵府

原帖由 nakoko 於 10-6-25 12:01 發表
web~~
知唔知我地4間分校去到會場,排行點分??
我地今年個司儀正過你上年呢

舊年坐得好散. 有d好似我咁, 坐得前又正中, 但有d 坐山頂位(唔知係咪真係依比錢次序).

今年邊個做?

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 Web 於 10-6-25 12:17 發表

舊年坐得好散. 有d好似我咁, 坐得前又正中, 但有d 坐山頂位(唔知係咪真係依比錢次序).

今年邊個做?

佢講明係越早比錢越前,我都希望坐前D,你買左幾多張入場卷??

首頁

尾頁

跳至