網購天地

跳至

首頁
23456...42

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

Re: 淘寶網香港電話熱線

bullbull 寫道:
[quote]
abbycheung 寫道:
BULLBULL
請問可否比你買野個賣家倏link比我? 北京落來d運費幾多?

http://auction1.taobao.com/auction/snap_detail.htm?trade_id=188203267&item_id=30eb390f898a8db93e701d674426aaad&x_id=0db2&snap_id=MN4FKLNRRDJROSLV7AQP6NU6VI

其實運費係每kg/$15,主要係貨到香港先比運費架。

[/quote]
原本呢條裙係包內地運費, 所以寄香港只收你15
正常其他運費自付的貨, 視乎發貨地點, 約每公斤20-30

大宅

Dincat,

謝謝你的回覆!

NAM

dincat 寫道:
[quote]
nam 寫道:
請問怎樣確認張 Visa 卡, 另外支付寶要求提供資料,是否一定要填寫上去,姓名,電話地址.(網上交易安全嗎?) 還有我登記的 email address 是yahoo.HK但收到淘寶網資料全部變怪獸字,包括旺旺都係咁,應該點轉繁體字?
謝謝幫忙

香港熱線有甚麼作用, 2215-5300 係咪可以打電話查詢進行交易狀況!

1. 用visa第一次網上做payment 會有個window彈出黎要你填d資料.
2. 如果你only在淘寶買野, 無需做實名認證, 姓名可以任你填, 但因為有時seller憑你d資料寄貨, 地址&電話 當然要填真實啦
淘寶發出的e-mail 全部都係簡體字, 在工具列>檢視>編碼>簡體中文就可以睇到
3. 因為你用繁體window, 一定要裝繁體先用到, 你可以鏟左簡體版本, 重新dl 繁體版就得
http://www.taobao.com/help/wangwang/wangwang.php
在免費下載, 對落少少, 有繁體版

淘寶管理比 yahoo 好好多, 已經係較安全及完善的拍賣網[/quote]

大宅

剛打去香港淘宝網問過,原來哩幾日國內農業銀行網上出現問題,所以暫時未必可以透過香港visa咭在支付宝比錢。我都係要經國內朋友入錢。所以如果想購物而又用visa咭,我諗要停一停先喇~~
妹妹七個幾月,重21磅

大宅

我買那條裙,個賣家再減左$10(係總數減去,當我仲未有支付宝,只係叫國內朋友入錢),因為佢話唔駛郵費喎。只要到香港就自己自付。不過唔知係唔係因為我買左幾件,所以佢比discount我呢?

妹妹七個幾月,重21磅

大宅

請教各位:
今日收到店鋪來

大宅

[quote]
sandraliuso 寫道:
請教各位:
今日收到店鋪來
妹妹七個幾月,重21磅

大宅

Thanks bullbull!

珍珠宮

畀面勳章

我買那條裙,個賣家再減左$10(係總數減去,當我仲未有支付宝,只係叫國內朋友入錢),因為佢話唔駛郵費喎。只要到香港就自己自付。不過唔知係唔係因為我買左幾件,所以佢比discount我呢?

係架, 因為所有包郵貨品, 賣家每件都計左運費在入面, 如果你一次買幾件, 當然會減番其中另外幾件d運費啦, 記住問清楚

大宅

dincat 寫道:
[quote]

係架, 因為所有包郵貨品, 賣家每件都計左運費在入面, 如果你一次買幾件, 當然會減番其中另外幾件d運費啦, 記住問清楚[/quote]

原來係咁~~~ 我明白喇~~~
妹妹七個幾月,重21磅

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

sandraliuso,
唔會架~~~~ 我買左咁耐,未試過因為要送住宅區再額外收費用,你用邊間快遞架? 係淘寶店要收你額外運費? 是,就要小心,;如果,係快遞公司打電話要收,就換過另外一間罷了!
我用順豐快遞好耐,送到屋企,快捷穩妥,拍下貨品,第2天已經收到,唔會,收額外運費的.,運費很公道的.,同賣家講郵費到付可以了,這是最保障自己的.[quote]
sandraliuso 寫道:
請教各位:
今日收到店鋪來

大宅

honeyBB,
唔知

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

sandraliuso,
$18.......那他們要你再加多少運費呢?
郵費到付......是指貨直接送到家中,你自付運費俾快遞公司,咁就唔駛俾賣家亂開運費錢,要白白多付呀!
我試過有一次,那賣家知道我是香港,就告訴我運費要$38......... 我知道根本唔駛咁貴,就話運費到付可以了,結果,運費是 $30 :mrgreen: .總之,堅持運費到付同用自己指定的快遞公司,那就多d保障了.

大宅

Thanks!honeyBB!
下次再淘

大宅

我頭先打左去順丰快遞,佢地話送到住宅區唔駛另加費用,但要多半個工作天才可以送到。
我上次打去問個陣佢地又話要加費,真係比佢地玩死喇~~~
不過算啦,送去老公公司都冇乜所謂,因為佢地成日都有人收件,送去我屋企我都怕我會唔係度。

其實貨到自付郵費係好好架,因為唔駛比佢地呃郵費嘛。我都係叫個賣家用順丰快遞,因為貪佢地可以係網上追蹤到郵件。
妹妹七個幾月,重21磅

洋房

那些外貿衫仔真的好靚, 尤其細路女,
搞到我愛上網上逛物添

順豐係好, 快靚正,
但廣東深圳, 廣3送貨到香港都要30蚊就貴左d
你地知唔知邊間可以送住宅又會平d????

我試過一間速遞送左貨黎我屋企,
先轉頭問賣家收50蚊入庫費, 個賣家真係蝕到入肉

侯爵府

好媽媽勳章

你地買時請留意:
[size=large]送往宅區的快遞:匯通、圓通、申通、順豐這幾間都送住宅而唔再加收任何費用。
不送往宅的:中通-要加錢才送!
希望幫到你地,記得問清楚賣主用邊間快遞啦!
湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

大宅

今日訂左對鞋, 諗住用visa 過數, 點知搞左成日都唔得, 打去淘寶網(香港)問, 佢話原來呢幾日國內農業銀行網上出左問題, 話現在維修緊, 可能仲要等多幾日.
點算呀???原先希望快d交易完叫賣家寄貨, 可趕及農曆新年前收到, 而家仲要等多幾日, 咪趕唔切囉. :-( :-( :-(
有無人幫到我呀?

大宅

yukichan1974 寫道:
今日訂左對鞋, 諗住用visa 過數, 點知搞左成日都唔得, 打去淘寶網(香港)問, 佢話原來呢幾日國內農業銀行網上出左問題, 話現在維修緊, 可能仲要等多幾日.
點算呀???原先希望快d交易完叫賣家寄貨, 可趕及農曆新年前收到, 而家仲要等多幾日, 咪趕唔切囉. :-( :-( :-(
有無人幫到我呀?

係呀,哩兩日我都比到氣咳,整極都唔掂。最後要麻煩國內朋友幫手入錢囉。
妹妹七個幾月,重21磅

大宅

岩岩試左終於過到數喇!
我想問問, 有無人知係咪用visa 過數, 信用卡公司會另外收charge, 朋友話試過訂野, 畀完錢都無問題, 佢係買幾十蚊野, 事後收到月結單先知收左好似百幾蚊.

大宅

我昨日打過去hsbc card centre問過(支付宝用唔到我仲以為張咭有事,所以打去問下,後尾先知係農業銀行有事),佢地只係過番我買個數目(我買$38人民幣),冇其他charge。如果你唔放心,你可以打去card centre問下,你今日過數有冇加附加費。
妹妹七個幾月,重21磅

首頁
23456...42

尾頁

跳至