興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

brandonbb57 發表於 12-3-11 15:37
佢部機底板最多只支援2GB,所以唔使加,留返D錢買新機

你O岩,唔記得睇~~~ 部機最多加512MB DDR1.....我諗對你使用唔會有任何幫助
樓主你要諗就到換電腦先諗啦

重有,如果你唔熟電腦,你下次都係買廠機,起碼軟件會平D (但只可用起E部機)

禁止訪問

大宅

b兄,咪亂估勒.........
果個什麼E210882 N232唔係底板編號黎.......
等樓主用cpu-z貼圖上黎睇下咪知law.............

禁止訪問

複式洋房

禁止訪問

複式洋房

我放咗圖先再睇一次大家ge新留言、大家一人少句吧?真係多謝您哋呀我綜合各位意見後我決定砌過部新的。
你哋為咗正明自己就會再去細閱過往發言來肯定自己。您哋ge執著,正面來睇,又好直得欣賞,您哋都係叻的一類人。
我諗我要盡快完結依版才是上策,都唔想您哋咁呀

禁止訪問

大宅

回覆 happyhp 的帖子

你一說1.5G RAM就料到你的電腦不能安裝WIN7...........
果然貼圖說明了..........
大約半年後WIN8上市,到時買新機比較化算.............

複式洋房

brandonbb57 發表於 12-3-11 16:07
Sorry Sorry alan222z兄

865好過癮的,係少數1個CHIPSET行左幾代CPU
所以早期既865只可以2G,後期既可以4G

不過就E個CASE無論2G定4G我相信起唔換電腦下大家都唔支持樓主升級兼裝WIN7
有時做E行,個個心底都覺得自己係師傅,個個又有唔同尺度
所以電腦人最喜歡拗CONFIG
無論大家點傾印係唔想樓主俾人搵笨O者
因為如果你問D鋪,人地為左賺錢一定唔會同你分析咁多
一來有得去舊貨,二來有錢唔賺咩

brandonbb57  俾個like 先  發表於 12-3-11 20:15

禁止訪問

子爵府

happyhp 發表於 12-3-11 18:38
我放咗圖先再睇一次大家ge新留言、大家一人少句吧?真係多謝您哋呀我綜合各位意見後我決定砌過部新 ...
樓主,似乎你想得過於簡單了........

本來網上討論是一件好事,真理越辯越明;我幫人的同時,其實提出反對的人也在間接幫緊我;討論的結果輸贏極平常,世界上沒有人是什麼都懂的。

無論討論結果如何,我都欣然接受。

但是,如果你有留意某人發言,你會發現:
(1) 認 LI 認 LU,招謠撞騙;經常以專家、高手自居,欺騙無知。我已同有關公司查詢過,該公司已斷然否認有此等工作崗位。
(2) 以多個分身進行網上暴力行為

此人之前已有前科。我希望版主能正視此等歪風。

總之,網上咩人都有,耳聽為虛,要眼見為實。不要貪小便宜輕信有人會免費幫你維修電腦;此等人士的誠信、操守大有問題;免費的野好多時係最昂貴的;此等人士雖然功夫三流,但其它還是在行的。你輕率將部電腦(或私人物品)過佢手,代價可能好大。

最後,我必須重申,我不會 sell 任何野。我的意見是我(或其它可靠來源)的經驗、見解;無論樓主最後有何決定,都與我無關。

禁止訪問

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

請大家不要再爭吵

樓主已知道應再買機

現將此POST 關上

THANKS

首頁

尾頁

跳至