網購天地

跳至

首頁
23456...32

尾頁

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

wsiu231 發表於 17-11-18 13:01
原黎不足1kg,係唔計錢?

我兩件貨0.8kg,唔駛俾錢

大宅

回覆樓主

我已經激到嘔!我已經一早喺佢話暫停收貨前全部登記咗!但只有一件家俬入咗倉!然後其他快遞佢全部拒收!打去問話要入咗倉收咗件先計!其他已登記未收件都拒收!叫我自己同同賣家快遞公司傾!超唔負責任!我D貨送到門口佢先拒收!激到嘔!

侯爵府

sbaby125 發表於 17-11-17 21:13
我13號簽收既今日都未入倉
已經2日冇更新過有件入倉
問客服話抽吾中我啲件入倉

你都好,起码簽收,我有幾件貨見佢拒收,我仲有幾件貨送緊過去,唔知點算

侯爵府

kayen 發表於 17-11-18 15:00
你都好,起码簽收,我有幾件貨見佢拒收,我仲有幾件貨送緊過去,唔知點算
...

仲有張茶几運緊過去,我又未入到單,唔知會唔會又拒收

伯爵府

回覆樓主

昨晚開始拒收,真係比佢玩死嫁

男爵府

miya0315 發表於 17-11-18 14:55
我已經激到嘔!我已經一早喺佢話暫停收貨前全部登記咗!但只有一件家俬入咗倉!然後其他快遞佢全部拒收!打 ...

唔係麻!拒收? ……我有2單都好早登記,一直未入倉!佢網頁一直話已登記之單不受影響架啊

男爵府

miya0315 發表於 17-11-18 14:55
我已經激到嘔!我已經一早喺佢話暫停收貨前全部登記咗!但只有一件家俬入咗倉!然後其他快遞佢全部拒收!打 ...

你点知佢拒收嘅?有無簽收過?我而家都好担心!第一次用!

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

吓?我仲有兩件已登記 運輸中未送到 未簽收喎!只有另外7件已簽收未入倉。
即係果兩件唔收??

公爵府

kayen 發表於 17-11-18 15:03
仲有張茶几運緊過去,我又未入到單,唔知會唔會又拒收

你件貨送到倉前恢復登記應該冇問題,只怕到時仲未恢復就麻煩了…

大宅

manman66 發表於 17-11-18 15:10
你点知佢拒收嘅?有無簽收過?我而家都好担心!第一次用!
...

我也係第一次用!我用前做what’s app 問過佢哋我啲嘢收唔收?因為我有買咗幾樣家俱,佢話收我先用!我13號登記咗7件貨!一件貨係櫈15號入倉咗,其餘6件有3件今日送到!物流信息昨晚派送,今日顯示被拒收!我今日打去問,佢哋就咁答我,爆倉不收件!但我登記咗喎!係,未簽收入倉都唔收!問題我已經一早登記兼送到門口都被拒收!只講句sorry,及叫我自己同賣家傾退回去遲D再送來或換其他集運!你話我幾嬲啊!仲話入倉個件可以單獨出貨!

男爵府

miya0315 發表於 17-11-18 15:22
我也係第一次用!我用前做what’s app 問過佢哋我啲嘢收唔收?因為我有買咗幾樣家俱,佢話收我先用!我13 ...

嘩!大件傢俱而家叫人点再揾集運呀?太大官集拒收,其他又堅收體積重! ……
雖然可能真係爆倉!唔係應該繼續16號個優惠等人快D出倉等已登記D單收貨吖!已登記的單不受影響係佢承諾來吖!

大宅

manman66 發表於 17-11-18 15:28
嘩!大件傢俱而家叫人点再揾集運呀?太大官集拒收,其他又堅收體積重! ……
雖然可能真係 ...

你爆倉我可以理解!但已登記都拒收真係無法量解咯,連細件也有被拒收!

大宅

醒目開學勳章

回覆樓主:

我都有兩件已登記的

侯爵府

miya0315 發表於 17-11-18 15:22
我也係第一次用!我用前做what’s app 問過佢哋我啲嘢收唔收?因為我有買咗幾樣家俱,佢話收我先用!我13 ...

吓,點揾其他集運,早知唔用佢,點算

公爵府

回覆樓主:

我問咗點對點,佢話呢幾日拒收,已登記都拒收!
佢話早幾日冇諗過咁大量貨一車車運嚟,所以叫速遞車番走 過幾日再送嚟!我話你哋寫明已登記不受影響,佢不停講唔好意思對唔住…叫我或者揾賣家傾傾

大宅

"拒收"呢招真係玩死你,佢啱啱搬完新倉都搞成咁,仲想加價!

公爵府

Fab91 發表於 17-11-18 15:57
"拒收"呢招真係玩死你,佢啱啱搬完新倉都搞成咁,仲想加價!

佢話啲貨一車車咁運嚟,全部倒哂落地實在收唔切,已經冇地方擺,應付唔嚟只好叫佢地車走!我諗已簽收未入倉果啲都搞唔掂!亂哂大籠!

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

佢收真係玩死

男爵府

nsxbobo 發表於 17-11-18 16:08
佢話啲貨一車車咁運嚟,全部倒哂落地實在收唔切,已經冇地方擺,應付唔嚟只好叫佢地車走!我諗已簽收未入 ...

其實佢知道雙十一期間會真係超多貨運去個倉度, 應該作出 調整……通告人哋特大傢俬件加大過米五的唔收住! 過咗雙11先至收返,佢就唔洗攪成咁啦! ……
佢根本控制唔到有幾多客寄幾多大件件去佢個倉度!幾大都放唔掂 !…………
我怕佢好似之前嗰間鉅航咁(佢好少收體積重),經過双十一,太多客太多貨做唔掂,成日送貨送到晚上十一、二点,最終頂唔順執左啦!做返普通物流

男爵府

回覆樓主:

同埋!貨件登記响佢地個 system
到!一直見到係咁加上去而又做唔刧咪應該早D暫停登記? ……

首頁
23456...32

尾頁

跳至