網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:瑤瑤~+發表於+13-6-3+00:42+jm你係邊

原帖由 KonnyGreen 於 13-06-03 發表
YES..我住九龍區... UM...可能都係無咩用, 佢地應該想天水圍同元朗區個D人做~
...
學提點有咩優惠?

男爵府

回覆:Part 2(1樓群發更新:2/6)秀天集運報料區, 用家必入

自提點

侯爵府

yanbeebee 發表於 13-6-3 18:54
自提點

自提點即係D人去你果度攞貨, 直情有錢收TIM LA, 不過你要成日響度等人黎WOR.......如果係屋企唔係咁好啩, 無LA LA俾人上黎你果度?

侯爵府

YUUI 發表於 13-6-3 14:02
有冇屯門,天水圍,元朗既jm呢兩日拍左秀天?想知會發咩速遞

秀天之前話係自己請人送GA..........

我都想知有無人試左. 希望OK LA, 聽講都幾多人係呢條路線, 如果OK就"功德無量" LOR!

男爵府

引用:Quote:yanbeebee+發表於+13-6-3+18:54+自提

原帖由 Obe2009 於 13-06-03 發表
自提點即係D人去你果度攞貨, 直情有錢收TIM LA, 不過你要成日響度等人黎WOR.......如果係屋企唔係咁好啩, ...
哦,d貨咁污糟,點放到係屋企!

侯爵府

yanbeebee 發表於 13-6-3 19:42
哦,d貨咁污糟,點放到係屋企!

照計係公司或者做緊門市GE人就岩D..........可以賺番少少.

男爵府

引用:Quote:yanbeebee+發表於+13-6-3+19:42+哦,

原帖由 Obe2009 於 13-06-03 發表
照計係公司或者做緊門市GE人就岩D..........可以賺番少少.
點計架?等我考慮下先

大宅

有無人會同跟距地合作,做距地香港自提点或派送员??

子爵府

引用:Quote:hinghing0128+發表於+13-6-2+12:26+

原帖由 瑤瑤~ 於 13-06-02 發表
唔洗架喇, 編號已代表你
個編號係佢地(間公司)比我?thx

伯爵府

Obe2009 發表於 13-6-3 19:39
秀天之前話係自己請人送GA..........

我都想知有無人試左. 希望OK LA, 聽講都幾多人係呢條路線, 如果OK ...
本來佢同我講周日開始自己有車派呢3區,於是我星期日拍左,改左價無發貨,我唔知今日有冇人送黎,咪問下佢發全一定自己公司車落黎,點知,......原來佢未發,佢公司應該未ready,屯門區全一要收30蚊,所以佢幫我hold住左,我要求發全一佢先幫我發咋,怕到時要收附加費我會找佢地晦氣掛.
黎緊仲有幾張單去緊佢度,唔知過幾日有冇車落香港派

大宅

陪月勳章 畀面勳章

cylm 發表於 13-6-3 20:19
yes

大宅

陪月勳章 畀面勳章

yanbeebee 發表於 13-6-3 18:54
學提點有咩優惠?
唔知, 無問~你可以問下佢~

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KonnyGreen 發表於 13-6-3 13:13
YES..我住九龍區... UM...可能都係無咩用, 佢地應該想天水圍同元朗區個D人做~
...

係呀, 佢而家應該係想搵幫佢做新界區自提點既人

侯爵府

YUUI 發表於 13-6-3 20:47
本來佢同我講周日開始自己有車派呢3區,於是我星期日拍左,改左價無發貨,我唔知今日有冇人送黎,咪問下佢發全 ...
唉哎, 重諗住可以叫佢發屯門我個Friend個姑奶屋企TIM, 早幾日幫佢買左D野, 佢放左假去旅行, 無得發去公司, 我重應承佢直接幫佢發俾佢姑奶屯門屋企GA, 一心大安旨意秀天屯门、天水围、元朗條路線OK左...............

咁係咪要收30蚊定過幾日至開始呀? 我想聽日發貨呀 (有個post話新世代GE全一10/6至開始收WOR.)

煩死喇!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Obe2009 發表於 13-6-3 19:36
自提點即係D人去你果度攞貨, 直情有錢收TIM LA, 不過你要成日響度等人黎WOR.......如果係屋企唔係咁好啩, ...

我覺得除非有JM本身係開舖頭咁先會順便幫下佢囉
如果係FTM, 借間屋比佢擺貨都好煩架, 間屋太細又唔得, 仲要長時間standby d客黎拎貨
相信大部分jm都唔想比自己地址(幾多樓幾多室)人地, 咁可能要約人地0係樓下交收
隨時一日上上落落好多次交貨, 都幾麻煩
而且秀天收得咁平, 幫佢做自提點未必有太多酬勞, 我估計最多咪每個月比返1-2k都好盡啦(佢仲有班大陸員工要養)
賺佢少少錢咁困身, 又要攪到間屋成個貨倉咁, 我就一定唔會考慮

珍珠宮

cylm 發表於 13-6-3 20:19

係呀, 你旺旺叫佢比個編號你, 0係收貨地址後面寫返編號

珍珠宮

YUUI 發表於 13-6-3 20:47
本來佢同我講周日開始自己有車派呢3區,於是我星期日拍左,改左價無發貨,我唔知今日有冇人送黎,咪問下佢發全 ...

下, 我仲以為屯門元朗天水圍已經work緊添, 上星期群發講到實牙實齒架喎
估唔到原來仲係hold住左?
好彩我粉嶺預左佢無咁快開通到, 我呢轉貨發去順達, 暫時唔用秀天住
咁你要求發全一, 咪要比30蚊附加囉?

伯爵府

Obe2009 發表於 13-6-3 22:01
唉哎, 重諗住可以叫佢發屯門我個Friend個姑奶屋企TIM, 早幾日幫佢買左D野, 佢放左假去旅行, 無得發去公司, ...
佢d野....話唔埋架,可能聽日開始有車落黎呢,,秀天收既通知同新世代唔同,秀天話6月5號之後開始收,但我覺得都可以試試,如果係6月10日先開始,聽日發貨都無問題.
今日如果我知未發貨,叫佢發全一,佢同我講就收附加費,我話要收30蚊都無問題佢先肯幫我發貨咋,否則可能hold到佢地有車落香港先送到黎,比多一個禮拜應該搞得掂掛.

另外之前話屯門有自提點,,可能都係未用得,ok就唔洗群發搵人做自提同送貨

伯爵府

瑤瑤~ 發表於 13-6-3 22:16
下, 我仲以為屯門元朗天水圍已經work緊添, 上星期群發講到實牙實齒架喎
估唔到原來仲係hold住左?
好彩我粉 ...
呢轉係幫人淘,好在我同人講左運費可能要多加30蚊,佢ok我就幫佢買

珍珠宮

YUUI 發表於 13-6-3 22:17
佢d野....話唔埋架,可能聽日開始有車落黎呢,,秀天收既通知同新世代唔同,秀天話6月5號之後開始收,但我覺得都 ...

自提點唔係淨係做屯門架, 佢同我講想0係上水/粉嶺都搵個自提點
因為我地上水粉嶺既jm唔會山長水遠入屯門自提

首頁

尾頁

跳至