跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 何文田媽咪樂園 (Part 2)

唔係呀,
嗰份暑期工係 general office 做文員, 幫手打下通告, 整下教具, 唔駛入班房教書

諗番都有10 年lu..

子爵府

2024年龍年勳章

e????? ccmeow:

係唔係好似低低地層咁上下架....間屋d窗好鬼大咁既...主人房有埋d入牆柜咁架....有埋車位...對嗎..??

你係唔係最近至睇架..?? 租定買架...? 因為我上 1, 2 weeks 就係睇過一個巴芬道鐘山閣單位...我地原先都好鍾意, 不過睇價錢之後, 同我地依家呢樹差唔多, 搬就冇 jetso lu...so 後尾就冇要喇...

子爵府

2024年龍年勳章

ccmeow:

if 喇沙...why 唔搬去碧華花園..?? 個樹好正哇....屋又大, 又響正 La Salle 隔離....我地依家都喉緊個邊 (純想住), 不過阿仔又唔係考喇沙, so 搬過去又好似好怪咁....揾自己笨~~ :mrgreen:

大宅

校長,
都好wor,近始創果頭好多野行下bor.咁please pm多d料比我啦

大宅

好媽媽勳章

彥彥媽咪,

我估係你睇果間啦! 租~ 買咁貴又成30幾年樓, 而且我又未住過KLN! 碧華花園太大啦~ 其實e家鐘山閣都覺大, 一家三口, 第2時吸塵就c火啦! 而且碧華花園樓底好矮, 租都好貴!

彥媽, 你e家住邊呀?

大宅

好媽媽勳章

Bye Bye la 星期四先上黎傾過, 阿仔明天畢業禮

子爵府

2024年龍年勳章

ccmeow:

呵呵...世界真係細哇......我地早個星期都就係四出揾樓...睇過太子個邊好多單位 (因我依家呢處都係租, Nov 就夠期, 我預咗業主會加我租架喇...so 想八八出面有冇再平d既 option 囉...)

我個次睇好多個, 最後都係得呢個鐘山閣我較 likey (因有何文田街d quiet feel...因為我地人多, 一定要大至得, 但呢個鐘山閣同我依家住呢樹差唔幾大 only, 雖然係平番dd租 (其實業主開價都係同我依家呢樹差唔多), 但若搬, 我d仔反而要搭車先返到學 (我d仔讀培正), 仲唔係一個嘛...兩個搭校車又要錢又要時間, 依家我地 5 mins 唔駛過馬路都到喇....(呀..係...我住何文田街, 就響培正隔冇遠)...我地呢邊學課外活動 choices 亦較巴芬道個邊多..食嘢又一行就係 MK...好鬼正...

所以之後左計右度, 都係搬唔過...

不過話時話...唔係為d仔, 我地就反而一家會搬去 HK Island la...因為我地兩公婆返工都係 HK Island ge...

你係 full time or working mom ar?

男爵府

cm-pang
妳update番我地D細路係第一頁啦。

點解妳仔叫阿雞 :mrgreen:

大宅

ok

因為佢雞年出世

校長 寫道:
cm-pang
妳update番我地D細路係第一頁啦。

點解妳仔叫阿雞 :mrgreen:

男爵府

彥媽
妳今日唔使做 ?-( :mrgreen:

男爵府

喂,街坊鐵腳,我又來挍野,星期四又乜野做呀

男爵府

o下,第日叫慣點改口呀 :mrgreen: [quote]
cm_pang 寫道:
ok

因為佢雞年出世

[quote]

大宅

係喎, 無諗過喎..

男爵府

咁妳要認真想o下啦 :mrgreen:
cm_pang 寫道:
係喎, 無諗過喎..

子爵府

2024年龍年勳章

校長:

我係偷賴咋...shu...唔好咁大聲講呀.... :mrgreen: :mrgreen:

不過話時話...又夠鐘收工 lu...

頭先為大彥 design 左個紀念冊比佢d同學仔寫~~ 原來依家細細個都要寫紀念冊, 佢日日都收幾張要寫, 咁我地唔叫返人地寫又好似唔係幾好咁...咪索性等我同佢 design 埋喇..嘻嘻~~

大宅

彥媽,

嘩, 你真係一個好媽媽!! 咁鬼有心機!

彥彥媽咪 寫道:
頭先為大彥 design 左個紀念冊比佢d同學仔寫~~ 原來依家細細個都要寫紀念冊, 佢日日都收幾張要寫, 咁我地唔叫返人地寫又好似唔係幾好咁...咪索性等我同佢 design 埋喇..嘻嘻~~

珍珠宮

子爵府

2024年龍年勳章

晨~~

(幫好姨接埋上去)

珍珠宮

彥媽

好彩有你呢個consultant
我又唔洗煩比阿仔學公民
打算9月出去英國文化協會學英文
one week once time

你又點睇

別墅

校長 寫道:
喂,街坊鐵腳,我又來挍野,星期四又乜野做呀

早晨! 呢度係唔係好多全職媽媽架? 點解校長咁講既

首頁

尾頁

跳至