跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

Re: 紅磡,土瓜灣-媽咪會

J's_MaMa

take care of your baby

大宅

alanchoi & bobo128

我個仔有份醫療保險cover, 霍禮成同陳炳文我都係俾hkd35.00睇一次.

我在"嬰兒醫護"都有post過去睇陳炳文的問題!click here
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

nnfonder ,

please check pm

大宅

Joly, Julie, Cathay, Candy, Helena....

甘多位有時間再入黎呢個topic傾下.

我仔仔21個月大, 只得八隻牙子咋, 有什麼方法可令他出多d呢?

複式洋房

各位媽媽,

我都住紅磡ah, 聽日要帶個仔去紅磡健康院做綜合測試, 我見佢樓下有街症, 都驚驚地, 我已試過改期, 要到5月尾先有booking, 係唔係一定要去呢?

Zaza

大宅

ZaZa88: 我都o吾敢帶bb出o甘多街,好驚!!!d新聞o甘恐佈!

Kinghim'smum :Hi!!!我住近欣榮附近!D BB相係上個月影,係TST的Baby House!!如你有興趣PM資料比你ar!!!

大宅

zaza: 打針係終身受用o既, 你同bb帶上口罩先至入去健康院啦
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

男爵府

有個媽咪話牧愛小學上午班有個小朋友感染了肺炎.
pls click
土瓜灣都有肺炎菌
小心呀
好驚呀
好近我屋企

大宅

yinyin: 大家都要小心,莫講肺炎,o尼排好多人都感冒!!

大宅

如果你地嚮街市見倒個帶住口罩o既師奶, 果個可能係我. 今日我出去尖沙咀買野, 都係帶足全程呀.

大宅

nnfonder: 你帶邊類型?N95 or 普通那種,昨日係地利店個sale係
o甘叫我買,一個$20二個$36(N95)仲話出面已斷貨添!!!

大宅

JOY_E: 我未買倒N95呀, 不過你要留意N95有兩種架, HKD36 一個好過去搶呀佢, 下個星期MANNING & WATSON'S 都可能有貨架喇, N95-1860 至好買呀, HKD10 FOR 2.

我用梗普通果D咋, 今日 O既NEWS仲話有人嚮OFFICE 感染, 我諗梗係唔係嚮office都要帶埋口罩囉.

果日我返office o既時候, 同lift 有人講"我地個department有人入左醫院, 懷疑中左招" 跟住我望一望佢嚮六樓出左lift, 我在九樓工作, 依家都仲諗梗佢果句"中左招" 唔知係唔係refer to非典型肺炎.

大宅

Hello,
I'm a new member, sorry I don't know chinese typing.
I'm scared about atypical pneumonia too. My son has to go to mother child clinic on Wed for injection and he's only 2-month old. Hope I don't have to wait too long.
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-02-03/preston.html

大宅

LydiaWong: 唯有快d去快d返la!!!而家個個mum mum 都同你一樣
o甘擔心,我都係!!!!唯有小d同bb出街,自已都係!就算o吾怕肺炎
o尼排都好多人感冒ar!!!!

nnfonder: 我office(head office in central)也有人中招(非典型肺)而我係centre做(

大宅

joy_e : 我應該估倒你嚮邊間銀行做喇, 其實幾年前我都返過奧運站你地o既office架. 不過唔知係唔係同一個department呢. 果陣我係做contract 架, 點知張contract都未完, 美國就有間公司請左我喇.

咁你地有冇指引, 俾唔俾你地用口罩呀? 我公司今日出左指引喇, 俾我地用口罩呀, 我收倒個email之後第一時間帶返呀, 咁至覺得安全d咋.

lydia: 都係果句啦, 打針係終生受用o既! 都冇辨法架喇.

大宅

nnfounder, 我今日聽收音機話可以係五金舖買口罩, 你可以試試.

另想問問有無住黃埔ge 媽咪有興趣要heinz 紅蘿蔔米糊, 我之前買多左, 有兩包無開, 而家囡囡無食糊仔la. 不過就20/4/03 到期ge. 如果唔介意ge請聯絡我. 我係黃埔返工, 可以lunch time 或放工後交收.
晴晴媽媽

大宅

海廸: 多謝你報料, 今日我去五金店睇過, 已經賣哂, ANYWAY, 我跟據BK 媽咪 O既報料, 訂左300個 外科手術用O既口罩, 4/9 DELIVERY. 我依家都係用梗呢隻, 都OK O既!

今日家維村果邊O既奇華對面間藥房先至有個奇景, 有一條人龍排隊買口罩排到去OK 仔呀.

大宅

nnfonder: 我做o尼間係約1年半先搬黎,係HSBC對面

大宅

BoBo,
原本你甘熟日本d酒店架. 我係好鍾意自己buy package 過去玩, 可唔可以下次plan去日本時, 問你羅料呀.

公爵府

CecilyLau2000,

都吾算好熟,因為我鍾意去日本旅行 ! 而且我老公年年都去日本2,3次(出trip),所以我可以做跟得夫人 !!!

如有需要,我樂意俾意見你 !

首頁

尾頁

跳至