跳至

首頁
12345...55

尾頁

別墅

原帖由 anaBB 於 09-9-16 11:50 發表
多謝你報料!
睇左啦, 見到瑞瑞好怕羞

別墅

ana bb mami
見到瑞瑞啦, 其中有張相係同tiffany一齊,

tatabb mami
閉啦, 我望唔到邊個係 rachael

我覺得咁快有相睇好好, 因為上星期五, tiffany講有同學帶barney公仔, 果然係同tiffany屋企一樣,
仲有我以為佢無講到, 原本有講到....
佢依家真係大個佐, 識得講番學校情況俾我聽

anyway, 多謝報料

原帖由 anaBB 於 09-9-16 11:50 發表
多謝你報料!
睇左啦, 見到瑞瑞好怕羞

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

介紹goofy公仔o個係Rachel 呀.

其實,瑞瑞同tiffany一齊o個張相係前面好朦o個個都係rachel 呢o架.....

原帖由 domyoji 於 09-9-16 15:36 發表
ana bb mami
見到瑞瑞啦, 其中有張相係同tiffany一齊,

tatabb mami
閉啦, 我望唔到邊個係 rachael

我覺得咁快有相睇好好, 因為上星期五, tiffany講有同學帶barney公仔, 果然係同tiffany屋企一樣,
仲有我以為佢 ...

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

別墅

點解咁啱ge! 覺得好搞笑, 佢地都唔知道佢地mami都係可以bk網相認 tim!

我成日將racheal 以為係 nasya, 不過依家會認得la!

原帖由 anaBB 於 09-9-16 16:49 發表
rachel好可愛呀!

估唔到咁快就有一張bk同學o既合照

男爵府

hello, 我小朋友都係 K1B, 佢叫Isaac...sep 09 p.2 9776-9781 攞住goggle show & tell果個

我今日去咗講故事, 工人冇幫我帶預備咗果本書, 最後老師是但俾本我講, 自己都唔知自己講咩, 不過小朋友都交足戲, 反應唔錯, 哈哈...

話時話, 呢班小朋友真係幾醒目, 有問有答, 仲要係爭住果隻...

anaBB, 我認得你呀, 我諗我哋住同一個屋苑, 開學果日你哋一家四口落住雨咁係我哋後面一齊行返學校, 入到課室我仲問你細仔幾大, 我唔係個個都問架, 不過佢真係好得意呀, 果日都係著住你photo件tee架嘛! 我都係兩條king, 細仔14個月大

別墅

回覆 1# okee 的文章

hello Isaac Mami

歡迎你加入

我唸issac係show n tell 講緊時候講得好吸引, 我見到d 女同學都望住佢, 包括tiffany.

你今日講故事要用本新書, 你都算有急才, 如果係我, 就肯定唔知講咩la

希望可以有多d k1b媽咪加入, 交換下d 情報la

happy weekend!

男爵府

咁又唔係即刻要講, 都有幾分鐘俾我溫習嘅...

Isaac 應該係一路傻笑一路廢 up, 同學仔唔知佢做咩啫...

你哋知唔知 show & tell 係用咩語言? Isaac 冇理由識用英文/普通話講一大段嘢...

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

我之前打過電話去學校, 佢話任何語言+K1B, 所以都係廣東話咋...

正常係唔會記得人哋件衫, 不過因為我係窮 fans, 睇多過買, 嘻嘻...

其實有好幾次我都好似響屋苑入面/中環站撞到你/你哋, 有一次我問阿仔係咪見到同學仔, 去打個招呼啦, 佢又話唔係, 激死!

話時話, 小朋友都幾犀利, 今日當我介紹自己, 話係 Isaac 媽咪, 問佢哋知唔知邊個係 Isaac, 差唔多大半班小朋友指住佢, 諗真D, 佢哋都係返咗一個月學多D咋喎...

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

welcome, Issac mami

又多一個k1B家長嘞,遲D會唔會全班K1B嘅mami都係lee度相遇呢

其實我都想知show n tell rachel 講d mug, 每次我問rachel都唔講 , 不過我唸miss kerry & 吳老師會guide佢地講ge

別墅

回覆 1# tatabb 的文章

hello

我問TIFFANY今日邊個MAMI講故事, 佢都可以講到係ISAAC MAMI WOW, 仲話你講吹波波, 係唔係呢? 如果真係, 證明你講得吸引, 佢都記得TIM!

瑞瑞MAMI , 你唔好咁緊張, 同小朋友講故事, 內容唔重要, 最緊要聲線同表情夠(KWA)張, 佢地都好開心

我今日送芯悠返學時候, 見到RACHAEL, 仲叫佢, 不過佢唔知我係邊個, 下次學校有親子聚會就可以有機會認識下

另外, 知道SHOW N TELL 是MS KERRY 負責, 應該係TRAIN小朋友講英文, TIFFANY都未可以成句英文講, 不過我唸小朋友有佢地神奇的溝通方法, 我相信佢地遲D就可以講得好

男爵府

haha, Tiffany 真係好叻喎!

anaBB, 唔駛緊張喎, domyoji 講得啱, 佢哋唔會理咩起承轉合, 故事合唔合理, 其實中間問吓佢哋問題, 同佢哋笑吓玩吓就得, 佢哋好攪笑, 一入班房成班小朋友會一齊叫你阿姨, 我老公話我好威, 哈哈!

tatabb, Isaac 都係咁, 我問佢 show & tell 輪到佢未, 佢話未, 點知響 web album 度又見到佢原來已經講咗...

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

tiffany mami, 我同rachel講下次記得叫auntie呀.

tiffany 好叻呀, 我問rachel邊個mami講故事,佢話唔知,再問係唔係issac mami呀,佢話"係呀",都唔知真定假

原帖由 domyoji 於 09-9-19 00:24 發表
hello

我問TIFFANY今日邊個MAMI講故事, 佢都可以講到係ISAAC MAMI WOW, 仲話你講吹波波, 係唔係呢? 如果真係, 證明你講得吸引, 佢都記得TIM!

瑞瑞MAMI , 你唔好咁緊張, 同小朋友講故事, 內容唔重要, 最 ...

男爵府

yes, anaBB, haha...
不過我都應該都會俾佢讀N1, 諗起果兩年就想喊, 好"溶"呀...除非好似哥哥咁, N1讀第二間啦, 但係LH又真係幾好...

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

別墅

Rachel mami

唔緊要, rachel都係落校車返學校時我同佢打招呼, 佢好乖要專心跟住隊, 我突然叫佢, 我仲怕嚇親佢tim

原帖由 tatabb 於 09-9-19 20:51 發表
tiffany mami, 我同rachel講下次記得叫auntie呀.

tiffany 好叻呀, 我問rachel邊個mami講故事,佢話唔知,再問係唔係issac mami呀,佢話"係呀",都唔知真定假

...

首頁
12345...55

尾頁

跳至