影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:嘩,呢位申會長高到嚇屎人呀

原帖由 Pr0udfish 於 16-03-19 發表
嘩,呢位申會長高到嚇屎人呀
光洙行埋去都要抬頭望

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 16-03-19 發表

原帖由 soscho 於 16-03-19 發表
光洙行埋去都要抬頭望
睇左一集太陽。。。好悶 成集除左追賊追女仔就無劇情,男女主角的鏡頭拍得好刻意,每講完對白都要定鏡一秒,睇到我想快進。

我拉埋老公睇,佢話男二有型似阿頭多d,男一拍得住XXX咁chok,不過重點是XXX chok得起,呢位差好遠。(XXX請自行填充)

我仲下載曬8集,既為城中熱話,會努力發掘迷人之處,老公就話唔使預佢了。

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 16-03-18 發表

原帖由 familyking 於 16-03-19 發表
哈!我心理一樣,本沒什麼動力開,但實在沒其他更提起興趣的戲。看了兩集,不算太吸引,例牌靚仔靚女,浪漫 ...
你寫得好客氣,我真是覺得拍得好刻意好作狀。我都是只敢在此發牙痕。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Pr0udfish 發表於 16-3-19 15:14
嘩,呢位申會長高到嚇屎人呀
申會長咪就係李基宇囉,花美男拉面店男二,李清兒男友呀,模特兒有190cm高,應該同光洙一樣

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 16-3-19 15:14 嘩

原帖由 wyl 於 16-03-19 發表
申會長咪就係李基宇囉,花美男拉面店男二,李清兒男友呀,模特兒有190cm高,應該同光洙一樣 ...
哦,記得喇,即是《假如愛有天意》裡面,要曹承佑幫寫情信個高佬。花美男我無認真睇,都知道男二女一現實生活中在一起了。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Pr0udfish 發表於 16-3-19 20:24
睇左一集太陽。。。好悶 成集除左追賊追女仔就無劇情,男女主角的鏡頭拍得好刻意,每講完對 ...
係架,靚人靚景當MV睇,全部大特寫,對視定格,所有動作都好刻意耍帥,不過仲基爆紅了,證明絕大部分人都唔在意劇情演技,只睇皮相。

Pr0udfish    發表於 16-3-19 21:13

子爵府

引用:Quote:原帖由+wyl+於+16-03-19+發表申會長

哦,記得喇,即是《假如愛有天意》裡面,要曹承佑幫寫情信個高佬。花美男我無認真睇,都知道男二女一現實生 ...
嘩,靚仔咗好多

子爵府

引用:Quote:原帖由 soscho 於 16-03-19 發表光洙

睇左一集太陽。。。好悶 成集除左追賊追女仔就無劇情,男女主角的鏡頭拍得好刻意,每講完對 ...
我亦是同老公一起看,昨天看完兩集,今天三至五集基本上我沒法坐定看,不時做下家務,其他野,每每要問番我老公劇情。忘了第幾集開始地震後才有點睇頭。見到兩個幾十歲人,又沒第三者,又大家喜歡大家,硬是玩調情,好把火。不是看在仲基是趙公子同光洙死黨,信得過他們識朋友眼光,覺得他亦是用心演戲之人,真的未必比面。 我同意你老公說男二身形同霸氣似呀頭多d.

劇情不至於令人跳船,但不明為何大熱,完全不知此劇重點想講咩。上次星星大熱,(回首從前,我現在覺星星一般), 但起碼有笑料,今次看景吧!劇情一味圍繞住兩個人要愛又不愛咁,拖拖拉拉。又未見有戰爭,反而有地震. 如果講戰爭片,始終難忘一號公路,戰友情及蕩氣迴腸的愛情故事,更令人難忘!

明天都是輕輕鬆鬆看花樣青春更好!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 soscho 於 16-03-19 發表光洙

我覺得頭兩集已經算賞心悅目,起碼仲基靚樣頂住,再睇多幾集劇情支撐唔住更覺無聊,學king話齋,兩個大人大姐,去到第8集都仲拖拖拉拉,又冇第三者冇其他原因,都唔明用8集時間講左啲乜,除睇景睇人,冇咩可觀性
男二絶對型過仲基,起碼做軍人都有說服力多啲,似仲基阿頭多過仲基head住佢,呢個人物設定得唔好,仲基個樣太young

子爵府

引用:Quote:原帖由+Pr0udfish+於+16-03-19+發表

原帖由 tra5212 於 16-03-20 發表
我覺得頭兩集已經算賞心悅目,起碼仲基靚樣頂住,再睇多幾集劇情支撐唔住更覺無聊,學king話齋,兩個大人大 ...
你要睇多啲靚仔靚女,生個萬人迷靚B

伯爵府

引用:Quote:原帖由 tra5212 於 16-03-20 發表我

原帖由 MC1128 於 16-03-20 發表
你要睇多啲靚仔靚女,生個萬人迷靚B
所以我冇跳架,只係睇住仲基個樣,不過忍不住要話下劇情咁囉

伯爵府

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 16-03-19 發表

我覺得頭兩集已經算賞心悅目,起碼仲基靚樣頂住,再睇多幾集劇情支撐唔住更覺無聊,學king話齋,兩個大人大 ...
呢個拖拉問題一早都問過,覺得價值觀唔同咪唔一齊law, 你掛住我,我臨跌崖又諗住你,但又唔一齊,睇到眼冤

子爵府

哈!最嬲喬妹,又話後悔人家亂咀她,好掛住人。但到人家擔心地震有傷他,見到面又要扮cool,有集幫她綁鞋帶,好心撲埋去,但又扮無野分兩頭走,想點!我火都來

今天看花樣青春,見到雙門洞兄不知幾開心,見他們互相扶持,去到大瀑布,笑得似孩子一樣跳起來,無名的感動湧出來。好想他們以後都有好發展,大家記得曾一起溫馨及奮鬥的日子。青春萬歲!

子爵府

引用:Quote:原帖由+tra5212+於+16-03-20+發表我

原帖由 familyking 於 16-03-20 發表
哈!最嬲喬妹,又話後悔人家亂咀她,好掛住人。但到人家擔心地震有傷他,見到面又要扮cool,有集幫她綁鞋帶 ...
花様青春非洲篇真係睇得幾開心,除了4個男仔可愛、合拍之外,大瀑布、野生動物、沙漠景色都令人眼界大開

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 familyking 於 16-03-20 發表

花様青春非洲篇真係睇得幾開心,除了4個男仔可愛、合拍之外,大瀑布、野生動物、沙漠景色都令人眼界大開

...
我最感動見到在洪幫俊烈抹腳,嗰刻真覺得佢地係正峰正煥兩兄弟!

子爵府

引用:Quote:原帖由 MC1128 於 16-03-20 發表花様

原帖由 Pr0udfish 於 16-03-20 發表
我最感動見到在洪幫俊烈抹腳,嗰刻真覺得佢地係正峰正煥兩兄弟!
他們真正有愛

子爵府

引用:Quote:原帖由 familyking 於 16-03-20 發表

...
是,很嚮往呢!希望到孩子大了,兩老可駕車週遊世界。

伯爵府

2018復活節勳章

回覆:(孔孝真)最佳愛情 vs 主君的太陽 vs 沒關係, 是愛情啊

睇完記憶E2,唔錯呀,劇本幾紮實,主線以外仲有幾條引人的支線發展。我鍾意睇阿庸醫,永遠做主角的好朋友,出心出力,係患者的安慰。

子爵府

Pr0udfish 發表於 16-3-20 18:09
睇完記憶E2,唔錯呀,劇本幾紮實,主線以外仲有幾條引人的支線發展。我鍾意睇阿庸醫,永遠做主角的好朋友, ...
好, 今晚睇

子爵府

引用:睇完記憶E2,唔錯呀,劇本幾紮實,主線以外

原帖由 Pr0udfish 於 16-03-20 發表
睇完記憶E2,唔錯呀,劇本幾紮實,主線以外仲有幾條引人的支線發展。我鍾意睇阿庸醫,永遠做主角的好朋友, ...
李聖旻個律師後輩交唔到戲,無時完咁合拍

首頁

尾頁

跳至