興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 聞相俱樂部

MomMom 寫道:
仲有呢2張, 睇5睇到用咩機影?

睇到啦, 係Sony T-1, 佢地個個都有用 Opanda 架....
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

男爵府

jacqueline,

見你阿囝塊面成個紅蘋果咁, 我都post多張先!

禁止訪問

醒目開學勳章

子爵府

好媽媽勳章

軍魁星 寫道:
咦? 呢位BB之前無見過既?

男爵府

軍魁星 寫道:
Florence 個仔同女個樣點解一樣既?

人地同一個阿媽生ka嗎!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

早晨啦! 咁多位靚仔, 靚女, 靚爸, 靚媽.....

所謂晨早聞一聞, 開工都好醒晨!
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

子爵府

Florence, 如果你個女剪左頭髮, 真係同個仔好似咖.

pakyu 個女女咁多靚衫著既?

男爵府

jacqueline_law 寫道:
pakyu 媽 : 呢張相好靚呀 ...我好鐘意 d 樹木做背景, 好靚....^.^
不過我好小同 d 細路去郊遊, 呀仔係唔會自己行的....

阿囝幾大呀?
我阿囡有時都唔肯行! 唯有拎bb車 law!

男爵府

軍魁星 寫道:

佢阿媽自己節衣宿食, 佢咪成日有新衫著law!!! :-(

男爵府

男爵府

其實我自己好中意呢張, 不過好似有d爆光! 係嗎?

子爵府

我就好d, 阿 Mintpepper 成日買靚衫俾佢個女, 我個女細兩年, 幾乎未買過新衫, 著 Mintpepper 女女d衫都著唔晒, 仲件件名牌添. 所以如果佢第時轉 Nikon, 我可能要將用過的鏡送俾佢用.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

pakyu0429 寫道:
[quote]
軍魁星 寫道:

佢阿媽自己節衣宿食, 佢咪成日有新衫著law!!! :-(
[/quote]

我一向都話小柏榆靚過隻蜥蜴架啦....

男爵府

軍魁星 寫道:
我就好d, 阿 Mintpepper 成日買靚衫俾佢個女, 我個女細兩年, 幾乎未買過新衫, 著 Mintpepper 女女d衫都著唔晒, 仲件件名牌添. 所以如果佢第時轉 Nikon, 我可能要將用過的鏡送俾佢用.

咁你都算幾識做喎!

子爵府

呢張幾好呀, 背光影, 梗會有d 爆, 但感覺都好好, 好有陽光氣息嘛.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

摩寧,every巴地!

子爵府

好媽媽勳章

有小小唔關影相事既野想問問有大d 小朋友既baba...
我仔3歲半, 呢排成日話見到有怪獸(係屋企), 話好驚咁,
但我細囡(差唔多1歲)完全無異樣, 食得訓得玩得好開心,
其實我仔係咪"炸"緊我地. 想引人注意呢? 定係佢仲未分得清想像同現實既野? 你地bb 有無試過咁?

禁止訪問

醒目開學勳章

子爵府

好媽媽勳章

我唔係好覺得爆... 我like呢d..

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

KnN,
阿仔有無睇過 Monster Inc.?
你地有無睇恐怖片/科幻片/超人片時佢響隔離玩睇到 d?
佢話好驚時,你覺得佢係有d 咋咋帝,定係真係好驚好驚咁?

首頁

尾頁

跳至