跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:兩間都是全日班,家維邨有間是2YEAR巳開始讀

原帖由 tulipsiu 於 13-03-19 發表
兩間都是全日班,家維邨有間是2YEAR巳開始讀(以前叫丁卯)足18個月可以交表有延長服務,由早上八點至最遲夜上 ...
家維邨的係咪
保良局林丁麗玲和李徐松聲?
書寫林丁麗玲係有N班,但佢地電話成日唔通打唔到去問
李徐松聲就2歲8個月先收生
其實邊間好d呢

別墅

引用:兩間都是全日班,家維邨有間是2YEAR巳開始讀

原帖由 tulipsiu 於 13-03-19 發表
兩間都是全日班,家維邨有間是2YEAR巳開始讀(以前叫丁卯)足18個月可以交表有延長服務,由早上八點至最遲夜上 ...
以我所知譚歐陽少芳係全英語教學的,所以好多人爭,而且收生年齡係2歲8個月,無N班啊!

別墅

引用:Quote:原帖由+KAYLEYMA+於+13-03-11+發表保

原帖由 allychoi 於 13-03-13 發表
我囝囝而家喺嗰間讀緊N1,唔覺得咁差!啲老師好細心,同埋耐性!由佢未介到片,train佢介到!
我唔知其他級 ...
想請問保護兒童會黃埔校有兼收弱能兒童嗎?佢師生比例好似1:12.4 係好晤好?請指教,因為我都要幫呀仔報n班

男爵府

回覆 summerboy 的帖子

其實譚歐陽X都容易入,他每年有一天大約10月會排隊取表,你零晨到排隊,400個表格收200個人,一半機會,如小一入不到好學校,到區內的出名小學叩門多數收,如家維邨果2間其實到一般,有D話OK有D話不夠愛心,如林丁卯要到取表,足十八個月可以交表,你可以先讀了N班,等下年3歲讀譚歐陽X.....。先讀2YEAR班可以領BB自理能力好D。

別墅

引用:回覆+summerboy+的帖子其實譚歐陽X都容易入

原帖由 tulipsiu 於 13-07-11 發表
回覆 summerboy 的帖子

其實譚歐陽X都容易入,他每年有一天大約10月會排隊取表,你零晨到排隊,400個表格收20 ...
我只知道呢區好似得7間小學,但就唔知邊間好邊間唔好,如果保良局呢間收到就good la 因為我朋友話佢係全黃埔最出名既幼稚園。
我依家都心大心細報唔報保護兒童會和安基?你對呢2間有咩意見?請指教

男爵府

我仔八月返保護兒童新航,500收26個,多收收大B和有兄弟姊妹的BB,喜歡自理能力超高的BB,一年會教八本書加二套活動,安基今年200個收26個人,同樣喜歡收大B,以上2間我都是第2次才可以面試,因我仔仔在七月出世,安基不收我仔仔,但紅磡的家長喜歡安基多過新航,但不知原因,我仔返學時我幫你留意下,新航如你BB要介口一定要出示醫生証明才可以幫你介口。你先報,教到才考慮讀那間。

大宅

我仔9月入讀譚歐陽少芳幼稚園, 到時再分享
之前讀德寶, 都幾好 不過我仔係12月B, 想佢做大仔, 所以轉校囉

別墅

allychoi 發表於 13-3-11 09:15
保護兒童會or
紅磡那兒有求世軍??? thanks

複式洋房

回覆:sauwaileung 的帖子

樂民邨(高山劇場附近)

男爵府

保護兒童的老師超有愛心,因我仔仔要在開學時交健康問卷,阿仔要介口,老師主動打來提我要看每天食飯的餐單。

洋房

回覆:tulipsiu 的帖子

你係邊間,我見d post 馬頭涌真係怕怕啦

男爵府

黃埔,馬頭涌什麼事€?

洋房

上面个 post d mami話老師玩針對,都唔知真定假,所以有d怕怕

男爵府

回覆 bm8888 的帖子

但我仔差不多一個月,老師超有愛心。因我仔身體超多問題,星期六新生家長日,老師都問我仔仔的身體點?因我仔仔未返學前一個月中了手足口,返學時d手指甲掉了,老師問我:d手指甲為何没有了,老師連我仔的手指甲都留心到,証明超細心和有愛心。不要單聽一個人話有問題,間間稚兒園都有問題,你間間都不要讀,我打聽了好多家長,保護兒童會好過曬家維邨的糼稚園。

洋房

Thx

複式洋房

回覆 tulipsiu 的帖子

不知道他们面试是看什么,录取标准是什么,去年有个朋友连夜拿报名表,最后儿子没面上,可以讲一下吗!

男爵府

回覆 健健 的帖子

你問那一間幼稚園?

複式洋房

回覆 tulipsiu 的帖子

谭欧阳

男爵府

我問樓下的阿媽(因她囡囡今年讀3歲班),用英文來考,家長小朋友一起見老師,2個小朋友問顏色和英文字。

別墅

MommyPanel勳章 BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 BK Milk勳章

我想幫仔仔報新航及安基的N班,請問知唔知interview問咩嘢?

首頁

尾頁

跳至