跳至

首頁
12345...21

尾頁

伯爵府

哎呀... sorry~ 係我講得唔清楚....

我同99都住黃埔o架,不過唔係一齊住呀﹗我上次只係聽到少少話放學有shuttle,不過諗住唔駛咁急問,所以冇理到囉.... 諗住09年9月先開學,有排啦,校長又話7月先通知我地開學o既事﹗咁咪冇再追問囉....
我想有校車唔係因為車費問題,而係想99行少一轉,如果有校車到黃埔,佢咪唔駛3點幾o係黃埔去何文田囉﹗所以黃埔新天地架車都冇咩用lu~
我就係聽人講有愛心,所以先讀咋... 因為我阿仔唔係乖乖坐定d 小朋友黎o架.....

原文章由 lovetiana 於 08-11-4 12:05 發表
我哋係講黃埔新天地果架呀!
等我整理吓,你哋本身住响黃埔,但奶奶就唔係,right? 搭巴士都好方便,但點解你唔打電話問清楚有冇校巴呢??我之前成日打電話去問嘢,佢哋都好有耐性解答.

其實我揀呢間幼兒園,一來真係好近, ...

大宅

我個女今年入讀 N 班! 校長及老師真的很好愛心、耐性 及辨法. 我個女要成日跟住老師, 見唔到又喊, 老師好有愛心令佢適應. 又不時会打比家長溝通. 我很滿意.

放心, 你冇揀錯o

大宅

austina:
歡迎你加入我哋呀!!!!以後一齊交換吓意見同埋分享吓!!!!
你個女會唔會繼續讀K1呀!!!!如果會咁我阿仔咪又識多個朋友仔囉!!!!真開心!!!同班有lovetiana個女,唔同班有annaana個仔同埋你個女...我諗我都唔去IN其他學校,聽完你哋講,一心一意讀lee間.
係喎,我想知你個女今年N班係唔係兩個班主任呀??

伯爵府

austina,
終於有位家長出現喇﹗希望你唔好嫌我地煩啦﹗因為我地小朋友仲未讀呢間學校,咩都唔知,就靠你喇﹗
其實學校大約有幾多人呢?一班又有大約幾多人+幾多位老師o架?學校有冇校車呢?其實學費幾錢一個月我都未知
請幫幫手解答我o既無知啦﹗
thanks~
annaanna

伯爵府

咦.... 如果你個女出年唔轉校,咪會同我阿仔一班囉??

原文章由 austina 於 08-11-4 17:23 發表
我個女今年入讀 N 班! 校長及老師真的很好愛心、耐性 及辨法. 我個女要成日跟住老師, 見唔到又喊, 老師好有愛心令佢適應. 又不時会打比家長溝通. 我很滿意.

放心, 你冇揀錯o ...

大宅

Hi everyone,

Nice to meet you all. 出年 K1我女有機会走, 因我心儀培正, 又近又一條龍, 我大仔都讀緊K3. 如果唔收, 可能留低.

呢度校長及老師都好nice, 係有2位老師. 聽老師講, 有時分組活動時, 有多一個tim. 有幾多小朋友唔sure, 因唔係自己湊, 但我可以問吓. 学費半日的around $1340, full day 的好攸$2XXX. 我女讀半日的, 早上的茶點多數係apple. (全曰的好似有breakfast).

地方不大但OK la. 親子活動/旅行都唔少, 由 9月至下年3 月好似總共3-4 次. 初上學会每日有報告, 等家長知道小朋友怎樣適應, 好細心.

有什麼問題可隨便問 !

大宅

有校車的.

大宅

Austina:
Thank you for your sharing.咁又幾好喎...咁多親子活動同埋旅行,我阿仔最鐘意出街....我諗你個女都入更培正,因為哥哥係到讀.你無同你個女考其他學校.係喎,培正得唔得呀!!!!!

複式洋房

我都想報下年的nursery, 聽落都好似幾ok
但係我最心儀都是培正, 所以應該k1會轉囉 (如果培正收嘅話)

原文章由 austina 於 08-11-5 14:53 發表
Hi everyone,

Nice to meet you all. 出年 K1我女有機会走, 因我心儀培正, 又近又一條龍, 我大仔都讀緊K3. 如果唔收, 可能留低.

呢度校長及老師都好nice, 係有2位老師. 聽老師講, 有時分組活動時, 有多一個tim. 有 ...
LazyMumWinnie @ LazyCrazyHome ^^

大宅

Hi winniemoon:
歡迎你呀!!!你係咪真係報呀!!!咁我阿仔又多一個朋友仔,或者你可以去參觀吓間學校先,先決定啦!!!!

大宅

hi 各位,

我係 1 /11 交左form, 但現在都沒有消息呀!

大宅

2-lala:
無咁快架!!!!我個仔都好等咗差唔多一個月,就有人打電話聯絡你,或者你可以打去問吓架!!!!

大宅

我個仔都報咗兩歲班,29號面試,唔知佢地的英語老師是否ok呢?
每天上英語時間有幾耐?
麻煩小朋友讀緊的家長comment一下, thanks.

原文章由 Kerokeroppi 於 08-11-13 23:24 發表
2-lala:
無咁快架!!!!我個仔都好等咗差唔多一個月,就有人打電話聯絡你,或者你可以打去問吓架!!!!

等待驗證會員

又等我上嚟報到先,我囝囝今年讀n班,佢讀得好開心,老師正如austina所講,好有愛心同耐性。

佢哋好似一星期有一堂英文課,係由外藉老師同佢哋傾下計,做下小手工咁,第一次由我囝囝口中聽到佢話老師名時,好開心
o架!

大宅

唔該晒,咁有無普通話老師教呢?
呢個星期去in, 係咪成班小朋友一齊in呢?

原文章由 bigbigbobby 於 08-11-26 10:39 發表
又等我上嚟報到先,我囝囝今年讀n班,佢讀得好開心,老師正如austina所講,好有愛心同耐性。

佢哋好似一星期有一堂英文課,係由外藉老師同佢哋傾下計,做下小手工咁,第一次由我囝囝口中聽到佢話老師名時,好開心
o架! ...

大宅

原文章由 beauty/beast 於 08-11-26 11:01 發表
唔該晒,咁有無普通話老師教呢?
呢個星期去in, 係咪成班小朋友一齊in呢?

佢哋有普通話老師,不過就唔知D上課時間,你可以去in個日問吓校長先.佢哋interview係校長in你地父母先,問完問題後,就叫小朋友砌吓高高,睇吓佢D反應,無乜特別,跟住同你去參觀吓,最後就話收你小朋友,叫你比留位費$500.....非常之簡單......咁你係唔係in " N"班,會讀全日定半日班,如果係真開心阿仔又多個同學仔...

伯爵府

真係好開心,愈黎愈多家長出現lu

大宅

聽落真係好簡單, 但要即刻俾留位費,咁未無時間考慮law
等到時睇下成間學校感覺如何,可能好好就唔駛諗.

原文章由 Kerokeroppi 於 08-11-26 22:31 發表

佢哋有普通話老師,不過就唔知D上課時間,你可以去in個日問吓校長先.佢哋interview係校長in你地父母先,問完問題後,就叫小朋友砌吓高高,睇吓佢D反應,無乜特別,跟住同你去參觀吓,最後就話收你小朋友,叫你比留位費$500. ...

大宅

我bb係N班, 全日架.

原文章由 beauty/beast 於 08-11-27 15:42 發表
聽落真係好簡單, 但要即刻俾留位費,咁未無時間考慮law
等到時睇下成間學校感覺如何,可能好好就唔駛諗.

大宅

原文章由 beauty/beast 於 08-11-27 15:44 發表
我bb係N班, 全日架.

我阿仔都係全日N班,,,,,,,,,

首頁
12345...21

尾頁

跳至