跳至

首頁

尾頁

男爵府

你們不用客氣了,我們都好開心學校可以安排給我們家長講故事給你們小朋友聽,我們在板後聽到小朋友哈哈笑時,我們各人都好開心.到時大家記得一齊參與,分享我們的喜悅!
原文章由 fw5775 於 07-7-7 14:21 發表
Mandy & Cat,

你地今日講故事真係講得好好, 好吸引, 晴晴返左禁多次, 係今次先禁留心, 好多謝你地出力

男爵府

狼ee係彩排果陣已經好攪笑:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

哈哈!我地扮狼係ee黎,隻狼仲好攪笑架! [/quote]

男爵府

MAGGIE
到時入左評選後你可自薦做康樂...其他委員做什麼我也不知道..mandy會比較清楚因他是委員呢..

原文章由 maggielau0705 於 07-7-7 18:38 發表

多謝mandy同catcat呀!~ 仲有家教會我可能只識做康樂組,負責攪活動咋,其他野我未必識渦!ops:" />ops:" />

[ 本文章最後由 catcatchong 於 07-7-9 01:07 編輯 ]

水晶宮

maggielau,

我一要參加呀, 我到時一定投你一票

原文章由 catcatchong 於 07-7-9 00:28 發表
MAGGIE
到時入左評選後你可自薦做康樂...其他委員做什麼我也不知道..mandy會比較清楚因他是委員呢..

男爵府

ALL MUN
差D唔記得TIM 7月12日(星期四)下午4時30分
至6時30分有個(普通話自學速成班)專題講座
地點係正校地下禮堂

水晶宮

cat,

多謝報料...

我個日都放假, 因為工人姐姐要去見immigration, 不過冇人同我睇女, 小朋友係咪唔去得ka?

原文章由 catcatchong 於 07-7-9 13:26 發表
ALL MUN
差D唔記得TIM 7月12日(星期四)下午4時30分
至6時30分有個(普通話自學速成班)專題講座
地點係正校地下禮堂

男爵府

flora
學校有護幼服務架..若然晴晴唔跟老師,你帶埋晴晴一齊聽

[ 本文章最後由 catcatchong 於 07-7-9 21:29 編輯 ]

複式洋房

mandyfung : 嗯嗯~我都比較過其它學校, 不過我都係鐘意禮賢會多d, 我岩岩係台灣返黎無幾耐, 就立即同阿仔搵學校, 想說報正校個間, 但佢又沒上午班, 咁我咪報分校~我同阿仔上去睇果時, 真係估唔到, 阿仔同d嬸嬸老師玩得咁開心, 平時佢都唔同d陌生人玩架~見到咁我咪唯有比$$$報名...哈哈!!7/7我無上去啊~~~好可惜呢~好似好好玩咁....:-(

水晶宮

禁你仔仔係咪會係今年讀k1?

原文章由 cyane17 於 07-7-10 02:22 發表
mandyfung : 嗯嗯~我都比較過其它學校, 不過我都係鐘意禮賢會多d, 我岩岩係台灣返黎無幾耐, 就立即同阿仔搵學校, 想說報正校個間, 但佢又沒上午班, 咁我咪報分校~我同阿仔上去睇果時, 真係估唔到, 阿仔同d嬸嬸老 ...

水晶宮

cat,

禁我睇下去唔去到, 唔知晴晴肯唔肯同我一齊聽禁耐呢

原文章由 catcatchong 於 07-7-9 21:26 發表
flora
學校有護幼服務架..若然晴晴唔跟老師,你帶埋晴晴一齊聽

複式洋房

係啊~~~我好緊張, 成日都問我媽咪洗唔洗買呢樣買果樣~我媽咪都叫我放心啦~話要買都等佢問學先一齊買....哈哈

原文章由 fw5775 於 07-7-10 09:54 發表
禁你仔仔係咪會係今年讀k1?

水晶宮

禁我女女同你仔仔咪可能會做同學仔lu

原文章由 cyane17 於 07-7-10 11:49 發表
係啊~~~我好緊張, 成日都問我媽咪洗唔洗買呢樣買果樣~我媽咪都叫我放心啦~話要買都等佢問學先一齊買....哈哈

複式洋房

係@@!!呵呵~~咁快就識得朋友仔啦~好開心啊~
我仔仔叫啟泰a~你女女呢~好期待佢地開學啊~~~~~

原文章由 fw5775 於 07-7-10 11:56 發表
禁我女女同你仔仔咪可能會做同學仔lu

男爵府

BK Milk勳章

77的義工家長講故事真的 很精彩,囡囡睇得很投入呢,多謝咁多位家長的精彩演出

mandy ,

多謝你的詳細解釋,我會嘗試安排一下時間:D

catcat,

Thank you ~

男爵府

cyane17 當時我同老公都去過大埔好多間幼稚園,間間都不能令我們立即決定報名,到我們去完分校睇,再和校長傾完計,我老公就立即話要報名,但我們帶留文件 ,要第二日再報. 學校老師同嬸嬸都好好,我們小姐連沒有教過的老師都好好朋友. 7/7無到都唔緊要,下次記得返去玩,但如果想睇我們家長講故事,就要等開學後,因為星期四結業禮後就放假.開學見!
原文章由 cyane17 於 07-7-10 02:22 發表
mandyfung : 嗯嗯~我都比較過其它學校, 不過我都係鐘意禮賢會多d, 我岩岩係台灣返黎無幾耐, 就立即同阿仔搵學校, 想說報正校個間, 但佢又沒上午班, 咁我咪報分校~我同阿仔上去睇果時, 真係估唔到, 阿仔同d嬸嬸老 ...

複式洋房

頭先我先之去過學校同泰泰買校服, 今次連泰泰的外婆同太婆都有一齊去~去到個時, 仲見到有班小朋友上緊興趣班, 阿仔睇到都好想沖入去玩...呵呵~~~ 真係好期待!!!

原文章由 mandyfung 於 07-7-10 17:43 發表
cyane17 當時我同老公都去過大埔好多間幼稚園,間間都不能令我們立即決定報名,到我們去完分校睇,再和校長傾完計,我老公就立即話要報名,但我們帶留文件 ,要第二日再報. 學校老師同嬸嬸都好好,我們小姐連沒 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 cyane17 於 07-7-10 18:10 發表
頭先我先之去過學校同泰泰買校服, 今次連泰泰的外婆同太婆都有一齊去~去到個時, 仲見到有班小朋友上緊興趣班, 阿仔睇到都好想沖入去玩...呵呵~~~ 真係好期待!!!

7月7你無返到唔緊要,8月13日除左迎新日9點,之後10點都係學前預備班,你可以上啊!

珍珠宮

好媽媽勳章

mandy,
請問小朋友d書洗唔洗包書膠包架?

男爵府

maggie 學校就無要求,只是睇你們家長是否覺得有需要. 我就有它,因為知道小朋友一定唔識愛護書本,又易(不清潔),同時我會留起D書,比囡囡平時當圖書咁睇,屋企有唔同圖書,重有K1,K2我課本,囡囡無嘢做,就自己拿書睇,好多時喜歡睇自己學校書,可能自己識睇.
原文章由 maggielau0705 於 07-7-11 01:19 發表
mandy,
請問小朋友d書洗唔洗包書膠包架?

水晶宮

我女女叫芷晴

原文章由 cyane17 於 07-7-10 12:15 發表
係@@!!呵呵~~咁快就識得朋友仔啦~好開心啊~
我仔仔叫啟泰a~你女女呢~好期待佢地開學啊~~~~~

首頁

尾頁

跳至