網購天地

跳至

首頁

尾頁

王國長老

月餅勳章 王國長老

原帖由 BforGirl 於 09-5-7 12:13 發表

靚喎, 收到貨評價下 ~~

好,收到貨我再上黎講下。

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 小慧 於 09-5-7 14:45 發表

好,收到貨我再上黎講下。

你又買左玩具屋?

大宅

To : 小慧

B.E 果邊D 人訂邊間 ?
我已成為了必獸暫苦主了.........

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 YUEN-7 於 09-5-7 14:24 發表
剛才問了賣家,說次晨達加價了,都加到25元/kg了

搶錢囉, 加$10咁多 ......

不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 YUEN-7 於 09-5-7 14:24 發表
剛才問了賣家,說次晨達加價了,都加到25元/kg了

冇錯...
可能多人用左呀...
唉...連ems都咁貴...

複式洋房

原帖由 kawai928 於 09-5-7 17:22 發表

冇錯...
可能多人用左呀...
唉...連ems都咁貴...

之前最平都是他,加到25都勉強可接受,最少他送貨我會放心d

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我想B.E係訂呢間~袁彌明 - 去腳死皮最好的工具
http://item.taobao.com/auction/item_detail-0db2-7ce81e1317961ce09a4f78b47fefeb16.jhtml?cm_cat=0

原帖由 tears 於 09-5-7 15:42 發表
To : 小慧

B.E 果邊D 人訂邊間 ?

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我昨日在廣東汕頭訂了4個玩具, 合共加埋都有14kg+, 用ems, 貨品總計是355, 店主收我420, 我唔理得佢咁多哪, 當係佢比discount我. 你地講我至知ems加咗價.

原帖由 YUEN-7 於 09-5-7 18:33 發表

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

在SOGO見過哪, 砌好後佔嘅範圍幾大架, 相信你女砌好唔會比你拆, 我記得你說過住村屋 ? 實有位放哪, 我之前買過另一個牌子的小小城堡, 個女砌好後都係唔比拆, 依家都係成台放在茶几上.

不過真係好靚, 連我自己都想玩, 你打算用甚麼快遞呢 ?

原帖由 sherryyeung 於 09-5-7 00:28 發表
我想買間屋比我個女做生日禮物, 呢間抵唔抵呀? 我唔知價架, 大家幫下眼:
http://item.taobao.com/auction/i ... 6d35bae36d9c.jhtml#

子爵府

EMS加到首重25, 續重加幾多? DDS依家會唔會重係首重20 ? 不過DDS真係唔係咁多賣家肯用, 可能是網點少的關係.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔知點解我呢邊....開頭ems次晨達係快遞公司送...
點知呢排9唔9就係郵差送...
郵差送件唔會先打電話黎...
重要次次o係我屋企門口好大聲咁大叫"xxx(屋企門號),收件!!!xxx,收件!!!"

今日咁岩送貨加上我老公放假o係度...
我地坐o係度睇緊電視真係嚇死...
我老公講笑咁話...嘩...比人追數咁呀...哈哈!!

所以我都係鐘意佢地用快遞公司送...我諗係廣州郵局果邊分配問題...
唔知大家用ems次晨達係咪好似我咁...-.-

大宅

醒目開學勳章

原帖由 sherryyeung 於 09-5-6 19:34 發表

的確好平啊, 不過我發現有d衫係抄款, 與相片比較, 係有分別架, 大家最好睇埋實物圖 ......

我都係揀小背心, 9分褲d大路野 ~~~

http://item.taobao.com/auction/item_detail.jhtml?item_id=e8fa5d9aee2a0e137d70dcc0a9520d31&x_id=0db2
今日收到貨, 件雪紡衫十分之得, 同相一樣, 26蚊人仔值頭係超值.

http://item.taobao.com/auction/item_detail.jhtml?item_id=4579250bdaaa1b100e64bbadd9a512c6&x_id=0db2

仲有買左呢條五分褲, 不過, 布料唔係彈性棉, 同相中好唔同, 實物係扯布料, 款就同圖一樣, 如坐圍太有肉地會唔合穿, 買前要留意.

大宅

醒目開學勳章

原帖由 MANFUN2010 於 09-5-7 22:36 發表
EMS加到首重25, 續重加幾多? DDS依家會唔會重係首重20 ? 不過DDS真係唔係咁多賣家肯用, 可能是網點少的關係.

係呀, 今日收果件 dds 來既都係 20人仔首重, 由堔圳來.

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 monkey05 於 09-5-7 22:47 發表
http://item.taobao.com/auction/item_detail.jhtml?item_id=e8fa5d9aee2a0e137d70dcc0a9520d31&x_id=0db2
今日收到貨, 件雪紡衫十分之得, 同相一樣, 26蚊人仔值頭係超值.

http://item.taobao.com/auction/it ...

反而5分褲出事...... 死啦, 我訂唔訂好呢......
我睇中幾件上衣都係無實物相架, 唔敢博喎 ......
幾十蚊博唔博呢?
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

男爵府

原帖由 MANFUN2010 於 09-5-7 21:18 發表
我昨日在廣東汕頭訂了4個玩具, 合共加埋都有14kg+, 用ems, 貨品總計是355, 店主收我420, 我唔理得佢咁多哪, 當係佢比discount我. 你地講我至知ems加咗價.

汕頭玩具, 小心d喎, 我以前打工時, d汕頭玩具好化學, 希望你果間唔會啦 ~~~

我問左玩具屋果間, 佢話係靚高仿, 所以先咁平, 貨品6kg, 運費$45......

心大心細中 ......
就注定會失敗。

複式洋房

原帖由 MANFUN2010 於 09-5-7 22:36 發表

dds無用過,送住宅要加錢嗎?

複式洋房

原帖由 kawai928 於 09-5-7 22:43 發表

唔知點解我呢邊....開頭ems次晨達係快遞公司送...
點知呢排9唔9就係郵差送...
郵差送件唔會先打電話黎...
重要次次o係我屋企門口好大聲咁大叫"xxx(屋企門號),收件!!!xxx,收件!!!"

今日咁岩送貨加上我老公放假o係 ...

郵差同快遞公司都試過,都是覺得快遞好d

快遞送之前會打電話,話他知無人收件仲可以叫他第日再送,又有禮貌

郵差不會打電話,雖然未試過被他大聲叫收件,又唔算無禮,但就是好"機械式"叫你收件、簽名,最麻煩是有時要睇id先比份件人(但又唔是次次要)

伯爵府

好媽媽勳章

其實ems送住宅運費多少?

複式洋房

原帖由 BforGirl 於 09-5-8 10:38 發表
其實ems送住宅運費多少?

現在應該是25元首kg,續重就唔知有無加

子爵府

大埔區唔係咁喎, 來之前會致電通知, 剩係叫我簽名, 不用看ID. 最近換咗另一個男仔派, 仲好好口添.

原帖由 YUEN-7 於 09-5-8 10:23 發表

郵差同快遞公司都試過,都是覺得快遞好d

快遞送之前會打電話,話他知無人收件仲可以叫他第日再送,又有禮貌

郵差不會打電話,雖然未試過被他大聲叫收件,又唔算無禮,但就是好"機械式"叫你收件、簽名,最麻煩是有時要睇id先比 ...

首頁

尾頁

跳至