網購天地

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我試過多次直接旺旺買過的買家, 有些很有心肯覆的, 不過就要等, 因為通常都不在線, 如果想買好貨, 有時都要用啲時間, 費啲心機. 我不信 "好評", 只信買家留下的評價, 所以我買完的貨品, 除了確認付款後, 都會給該件貨品寫下評語, 絕不會掩飾貨品的優/缺點, 好讓其他買家知道, 就像剛買完的日單阿米店, 店子的貨品質量是OK的, 但服務就差勁, 所以在評價中, 都寫了很大篇幅文章去列述是次的交易流程及強差人意的服務.

原帖由 mamafashion 於 09-5-3 11:01 發表
佢地點做就唔知,只會話有幾個萬個旺旺可以提供,幾多心至幾多個心又幾百。皇冠一個就要上千,還有收藏本店都有交易。所以我唔會太在意選高評份的店。我多數睇中件貨就會睇件貨評價,可以睇下其它店同樣的貨評價。有時你亦可 ...

複式洋房

除了評分之外,我都會看下有無淘寶的購物保證,有的話,出了問題都可以由淘寶先行賠款,比較令人安心啦

大宅

原帖由 monkey05 於 09-4-30 22:18 發表
呢間都有買開野, 信譽不錯的, 今次幫襯左呢件polo 比 c6:

http://item.taobao.com/auction/item_detail-0db1-61dd9f0fbaac4ed1d60e73cd7471f6cb.htm

呢兩件比自己.

http://item.taobao.com/auction/item_detail- ...

型男...

我已成為了必獸暫苦主了.........

大宅

醒目開學勳章

原帖由 tears 於 09-5-3 18:04 發表

型男...

剛收左貨了, 不錯啊, 雖然polo 果件我唔肯定係唔係真, 但衣料同printing 都好好, 係平時polo t 果種料. 不過, 百幾蚊唔係真都算, 出外是但買件男t 都要咁既價. 另外, 女裝 blue label 的有吊牌 " 日本三陽商會", 也有blue label 領標. 穿上身都覺料子清爽, 應是真貨.

今次同佢買左3件, 佢包左我快遞, 算佢好人. 起初買2件, 佢就唔多肯包.

洋房

回覆 1# monkey05 的文章

i also agree their clothes are pretty good.

洋房

I bought the above from this seller. All are very beatiful.
http://store.taobao.com/shop/view_shop-c13873e24b95fac9d217db96eed7454f.htm

男爵府

我岩岩比左錢喎...

原帖由 cherryma 於 09-5-1 23:48 發表

我同朋友都睇中左亞米啲衫, 咁重買唔買好呢?

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

留意佢發幾時發貨, 就算佢地輸入咗順豐的快遞單號, 並不代表已將貨品交到順豐, 要到順豐網站check, 呢間店子啲衫質量ok, 好多款香港都有得賣, 大約賣貴3倍價錢, 由於店子有做批發, 我覺得佢地有貨都會先比批發先, 所以有好多款都無貨, 又拖住唔話比你知, 所以你追緊啲, 發現佢地兩日都唔發貨, 就要問明原因. 睇下佢地搞乜鬼.

原帖由 sand373 於 09-5-5 00:31 發表
我岩岩比左錢喎...

複式洋房

問一下關於申通的野

網上見不少人說申通的香港服務唔好,又有一些人說ok,有沒有媽咪用過?感覺如何?

送上住宅好像是要收多$20,沒錯吧?

之前好像有媽咪說申通間鋪在銀漢街,但是上申通網就話是九龍灣宏泰道。是換了香港代理,還是分店啊?

好煩!為了平d運費搞到自己好煩

子爵府

我用過好幾次申通, 買童鞋仔4對由福建泉州到香港新界住宅, 無任何ADD. CHG. RMB30, 相信係賣家同申通E物流有較大量的貨運才會有此優惠. 如下 :

申通E物流
http://www.sto.cn/Default.htm?jdfwkey=arhj73

但係在深圳那間店用申通, 送我住宅就要收ADD. CHG. 所以就送去弟銀漢街地址, 弟說去年申通在後面街有個收發站, 但現在就不知有沒有了. 我又試過由廣州送我家, 那次又無收ADD. CHG. 所以都係要睇店子同申通嘅交情.

你唔駛咁傷腦筋自己諗用乜嘢快遞, 你直情問間店有無便宜快遞可提供, 講明唔用順豐, 要平又要送上住宅唔收ADD. CHG. 間店想做成單生意, 一定會幫你搞掂.

我剛買了個手袋, 間店都係淘寶新張, 但其實做咗手袋批發好耐, 佢自然有物流公司提供, 間物流幾誇張, 用架超巨型物流貨車送貨來, 我都係比25元運費, HA HA !

原帖由 YUEN-7 於 09-5-5 13:56 發表
問一下關於申通的野

網上見不少人說申通的香港服務唔好,又有一些人說ok,有沒有媽咪用過?感覺如何?

送上住宅好像是要收多$20,沒錯吧?

之前好像有媽咪說申通間鋪在銀漢街,但是上申通網就話是九龍灣宏泰道。是換了香港代理, ...

大宅

請問大家係邊道買麵包超人thomasd童裝衫架?
買開果個無買lu(katog kids)
thanks

大宅

醒目開學勳章

原帖由 Lily2007 於 09-5-4 18:59 發表

http://img02.taobaocdn.com/ba ...

好靚啊, d 金屬料ok 嗎 ? 易唔易退色 ?

子爵府

醒目開學勳章

我想買個架放亞囡d玩具&圖書, 有冇好介紹?
thanks!

複式洋房

原帖由 MANFUN2010 於 09-5-5 14:54 發表
我用過好幾次申通, 買童鞋仔4對由福建泉州到香港新界住宅, 無任何ADD. CHG. RMB30, 相信係賣家同申通E物流有較大量的貨運才會有此優惠. 如下 :

申通E物流
http://www.sto.cn/Default.htm?jdfwkey=arhj73

但係在深 ...

如果申通沒問題我就放心用啦~thx

其實是個賣家只用順豐or申通,順豐要rmb30,申通只要rmb20還有rmb12補貼,計落當然是申通抵啦,所以咪問下申通o唔ok

禁止發言

複式洋房

http://shop33972800.taobao.com/

在淘寶到處睇時發現這間店,見到裡面有我在阿米店買的衣服,還比較平,客服較多,衣服款式都較多。不過我都未同這店溝通過,唔知服務、品質等如何,有興趣的媽咪可以試試

洋房

D金屬好OK,手工亦靚,因為是新買,甩5甩色就未G,個SELLER好好人 :)

原帖由 monkey05 於 09-5-5 15:09 發表

好靚啊, d 金屬料ok 嗎 ? 易唔易退色 ?

洋房

我都睇中件間條衫,想問下件針織衫有幾長?是否很贴身?

原帖由 monkey05 於 09-5-4 11:33 發表

剛收左貨了, 不錯啊, 另外, 女裝 blue label 的有吊牌 " 日本三陽商會", ...

珍珠宮

畀面勳章

請詳細看這店舖的累計評分
似乎太多因為衣服質素的中評+差評
建議你不要冒險

原帖由 YUEN-7 於 09-5-5 20:54 發表
http://shop33972800.taobao.com/

在淘寶到處睇時發現這間店,見到裡面有我在阿米店買的衣服,還比較平,客服較多,衣服款式都較多。不過我都未同這店溝通過,唔知服務、品質等如何,有興趣的媽咪可以試試 ...

首頁

尾頁

跳至