母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 06奶媽第3回~~yeah

識扮都好叻仔啦

容媽媽 寫道:
[quote]
Ballballmami 寫道:
容媽媽,

大寶個樣大個仔左好多!

佢扮沉思,扮cool~ :evil: [/quote]
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

大宅

係呀, 唔好擔心咁多, 可以一路做住一路攞明車馬搵工, 要面試請假又唔使cc縮縮, 都未嘗唔係好事! 放鬆d啦!

teresa1208 寫道:
[quote]
pigletchan 寫道:

另外, 岩岩老細噚日同我講績兩個月約 ?-( 真係好似吊緊鹽水咁

咪係E 段時間再慢慢搵下工..
支持你...don't [/quote]
兒女是耶和華所賜的產業;所懷的胎是他所給的賞賜。詩 127:3教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。箴 22:6

大宅

對我黎講冇所謂, 因為我去到邊都冇野食到(要戒口), 睇吓其他媽咪點睇
你地去完meeting, 係唔係會去旺角??如果係, call埋我lunch呀? 好耐冇見你地lu...

大宅

其實真係好容易講錯野, 我都成日言語之間怪個老公唔夠細心照顧個女. 但比起好多爸爸, 佢已經好瞓身照顧屋企同個女. 如果你老公事後有表示歉意, 咁就ok 既. 因為每個人都會講錯野, 同埋佢都係緊張aiden啫.如果冇, 你搵次心平氣和同佢講番你既感受, 等佢明白會好d lor. 有邊個bb整親, 阿媽唔係最肉赤嗰個wor.. :-( :-(

多謝咁多位去睇個blog...
我宜家真係有D驚會再整到...
因為E 件事,我同我C6個日嘈過...
我真係放唔低我C6講既野,雖然,佢應該個即已經知講錯野。但我覺得佢第1個反應就認為係我錯。
我真係覺得對我好唔公平。
定係我自己轉牛角尖? :cry:

大宅

唔係既, 佢地都係緊張個bb啫. 不過就真係要俾佢地知道bb係兩個都有份, 兩個都有責任同承擔. 事後最好喺心平氣和時傾番件事, 傾番唔係要怪邊個錯同邊個要負責任, 係分享番d感受, 等大家了解多d. 千祈唔好積埋積埋太多怨氣, 傷身又傷感情就唔好.

容媽媽 寫道:
teresa,
d老公通常都第一時間責怪我地先,
佢地認為照顧bb就係我地職責,不倫係佢玩緊定訓緊,我地要24小時standby,
有咩事發生時,係唔會處理咗件事先而係搵我地吵咗先,個一刻我會好委屈,整親bb我係最唔想既一位,但點解唔安撫咗我同bb個情緒先而係責怪?
我想佢地都係唔識反應啫..同埋借機發惡...

洋房

多謝各位媽媽關心,Leif仔好得七七八八,仲有几声咳傘! :tongue:
teresa1208,其實你好勁
:-P

大宅

[quote]
HSChu 寫道:

大宅

各位06奶媽好呀,做了全職五個月,真係脫節晒呀!
見你地談論食早餐,諗起都肚餓,我到而家都未識午餐呀,要等朗朗起身出去食lunch,順便去百佳買菜 :-(

大宅

好媽媽勳章

對我黎講冇所謂, 因為我去到邊都冇野食到(要戒口), 睇吓其他媽咪點睇
[quote]
你地去完meeting, 係唔係會去旺角??如果係, call埋我lunch呀? 好耐冇見你地lu...
[/quote]

Ballma,
又唔好講到咁,點都可以食白飯同凈麵既~
咁我星期五一於做獨行俠自己來吹水先~~
~~ pet : chili ~~★2寶 blog★

大宅

teresa
你睇開dee啦,個個c6都係咁上下啦,我果個咪又係咁!唔好勞氣激心,睇在aiden份上啦!
我以前都係返工時update網站,而家全職湊仔反而少了時間更新網站內容!

大宅

好媽媽勳章

celiacat 寫道:
各位06奶媽好呀,做了全職五個月,真係脫節晒呀!
見你地談論食早餐,諗起都肚餓,我到而家都未識午餐呀,要等朗朗起身出去食lunch,順便去百佳買菜 :-(

全職mami,加油!!
~~ pet : chili ~~★2寶 blog★

大宅

celiacat

成3點喎!
早& 午都未食...
,乖乖地食D野啦 :mrgreen:

大宅

容媽媽 寫道:

重有我呢!!!

大宅

teresa1208,
嘩..真係好驚嚇喎. 果然係難忘的母親節. 不過你都唔好嬲你c6喇. 佢都係緊張個仔者. 黎...快d笑返先.

希希尋日唔知做乜, 下晝突然成身成面出哂一撻撻紅色野. 醫生話可能係食物敏感. 不過我只係食返平時食開既野. 都唔知佢對咩敏感, 另一可能係保嬰丹. 不過佢都唔係第一次食. 總之就諗唔到佢對咩敏感啦. "查"左1晚藥膏之後, 今日都退左好多. 不過佢就成日捽眼捽面, 好慘咁羅. :tongue:

洋房

[quote]
[quote]
HSChu 寫道:

洋房

靚靚劉太 ,
哎呀! 我仲啱啱今日買咗保嬰丹,林住Leif仔多痰俾D佢食 :tongue:
你幫佢帶手套仔會唔會好D?!

洋房

[quote]
HSChu 寫道:
[quote]
[quote]
HSChu 寫道:

洋房

[quote]
容媽媽 寫道:

重有我呢!!! [/quote]

如果 Leif仔冇嘧野,我都會到

大宅

其實又唔係完全唔食得既, 中醫俾特赦我, 話如果有辦法, 一定要出街食, 都可以勉強食菜遠肉片飯

容媽媽 寫道:
[quote]
[quote]
[/quote]

Ballma,
又唔好講到咁,點都可以食白飯同凈麵既~
咁我星期五一於做獨行俠自己來吹水先~~ [/quote]

大宅

celiacat,

咁樣對你同對個b都唔係幾好喎! 真係面包都買定d喺屋企麻.

celiacat

成3點喎!
早& 午都未食...
,乖乖地食D野啦 :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊