懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

今日去睇醫生發現bb 已經冇心跳了
一直好努力想擁有嘅bb,今日離開佐我嚕...雖然佢只係我肚入面1個月,但原來個種痛係無形嘅痛一唸起就會喊,一直好自責點解會保唔住bb嘅,..

別墅

yukilai0718 發表於 24-5-14 23:46
一直好努力想擁有嘅bb,今日離開佐我嚕...雖然佢只係我肚入面1個月,但原來 ...

好明白你感受,唔好自責,努力養好身體,bb會再番㴝。

別墅

你能夠係呢度分享,已經踏出了第一步,不要再自責,加油

大宅

唔好太難過,有同無都係緣份,好好調理身體,保持樂觀心態,好快會再有。

大宅

唔好再自責,努力養好返身體,加油

複式洋房

加油

大宅

回覆樓主:

唔好自責,其實陀b唔容易,可能個胎本身就有問題呢,所以一直以黎流傳話bb小氣

好好調理身體

洋房

我都係
第一個cycle試
第一次bingo
啱啱今日產檢 確認胎停

大宅

我第二胎都試過小產,到而家佢都未返尼,好明白呢種痛呢種內疚。但我醫生講過,唔好捻自己做錯咩,冇做咩令佢走咗,其實BB係發育得唔好,佢就算繼續係度最尾都可能唔健康。希望BB快D返來啦,好好保重。

複式洋房

hothotwater 發表於 24-5-16 12:13
唔好自責,其實陀b唔容易,可能個胎本身就有問題呢,所以一直以黎流傳話bb小氣

好好調理身體

民房

一直好努力想擁有嘅bb,今日離開佐我嚕...雖然佢只係我肚入面1個月,但原來 ...

我地一齊加油,我一年內經歷左一次宮外孕,一次自然懷孕,睇住有心跳好開心,然後3星期後檢查話停左係3星期前(emoji)我今日去醫院藥流了
你加油呀,小產完bb好快再返黎

大宅

好好休息,再接再厲

複式洋房

唔好太難過,好好調理身體,加油

洋房

wc_bo 發表於 24-5-16 18:14
我都係
第一個cycle試
第一次bingo

我都係一樣
樓主要健強,好好坐月補下身,遲啲BB會再黎搵你架

洋房

回覆 Ernie_L 的帖子

大家都要加油好好調理身體
我聽日去做吸宮了

大宅

take care,不要再自責

大宅

唔需要自責,人好渺小好多野唔到我地控制,上天有佢既安排。我都失去過兩次,果種痛永遠都唔會忘記,但呢d 經歷係可以令自己更堅強成長,他日做一個更強大既媽媽。好好加油,調理好自己,要有信念bb 會再番黎

別墅

2024年龍年勳章

你唔好自責啦, 緣份來既, 好好調節下心情多D同家人朋友傾多D計,
睇下你有無宗教信仰啦, 祈禱或燒D野俾BB超渡下啦, 會再來既唔好唸禁多啦.
我而家都再努力過, 睇中醫調理身體+葉酸備定孕

民房

小天使下次帶齊行李好快再搵你 加油

民房

發表於 3 天前 |只看該作者
我同你差唔多時間,我係第一次懷孕,我12/5出血去急症,發現胎停,嗰刻聽到醫生咁講,真係好崩潰。呢日我係10wk6,bb停左係8wk3...我都會問自己點解我會唔知,我已經樣樣都好小心,瞓多左,好多野都戒左口,點解最後...

諗起4wk幾第一次聽到bb心跳好大聲,之後產檢都見到閃閃...8wk3前2日,我產檢都仲見到閃閃...真係接受唔到最後係呢個結果,所以我好明白你既心情。我即日入院,最近照陰超,好清楚見到bb已經有個型,真係忍唔住喊,同日大出血,個胎自己排出黎,但係卡住左係子宮,未排得乾淨,最後同一晚做吸宮,呢一日真係好似發左場夢。

醫生同姑娘都有安撫我,身邊既人都安慰我,其實最後都係要靠自己過呢個關口,係會好唔開心,一諗到就想喊,我都唔知自己喊左幾多次,但係為左自己又好,身邊既人都好,總要向前看,坐小月子唔可以喊咁多,對身體唔好,好好坐小月子,佢會再返黎搵你ga。

醫生都有話好多人係12wk前都會流產,原因都唔係因為你做左d咩,食左d咩,可能係染色體問題,bb未夠健康,自然淘汰,所以你千其唔好怪自己。我都係咁同自己講緣份未到,比多少少時間,依家bb自己知道自己未夠好,自己走,係唔想再遲d做完d test有咩問題,要我去決定佢既去留,到時仲辛苦,仲難接受。事後我去左廟度,祈求bb早日投胎,等佢再返黎,離開廟之後好似放低左咁,開始接受左呢個結果,希望你都重新振作,一齊加油,養好身體,迎接下一個。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊