興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

http://www.lcsd.gov.hk/green/download/cosmos_leaflet.pdf
~資料單張~

http://www.lcsd.gov.hk/green/b5/one2011-12.php
~章程~

ricohui  乜叫秋英....唔系秋菊....咩mouth:  發表於 11-11-16 17:56

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

今日`學校派左LU..秋英係吾係吾可以俾陽光直接照射GA ???

大宅

死啦.. 上個星期五派左, 今日已經死鬼左..

唔知會唔會有花苗賣呢...

大宅

引用:死啦.. 上個星期五派左, 今日已經死鬼左..

原帖由 dormom 於 11-11-08 發表
死啦.. 上個星期五派左, 今日已經死鬼左..

唔知會唔會有花苗賣呢... ...
我連續兩日無淋水半死左,之後淋d水今日又無事直曬

noodles9112002  我都係, 好彩救得番  發表於 11-11-12 17:48

大宅

回覆 stitch_626 的帖子

我淋左水.. 希望翻生啦..

大宅

dormom 發表於 11-11-8 23:02
回覆 stitch_626 的帖子

我淋左水.. 希望翻生啦..
你無整斷佢就應該可以翻生,今日我去左花鋪買泥果時問左老板,佢話衣種花好粗生咖,你買D Cheap Cheap既大陸化肥 就ok開得靚啦

大宅

回覆:stitch_626 的帖子

你睇我棵野!希望翻生啦!不過今日都買左種子

別墅

回覆:2011-2012一人一花計劃“秋英”資料

我嗰兩棵,
一棵回到家時只係得番個盆同下半截, 上半截已經斷咗不知去向!
另一棵第二日已經同樓上同一命運!
我都買咗種子再同兩位小朋友再努力!

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

今日都派左
希望種得到啦

大宅

放在天台種可以嗎?

大宅

回覆 JR東日本 的帖子

我見D資料話每日要8-10hours 日光, 應該OK? 但好似又唔可以晒得太勁, 如果太晒, 可能要遮一遮吧.

大宅

我唔記得淋水,盆花死咗!
屋企咐近啲花店無種子買。請問大家喺邊道買種子?

男爵府

我女琴日都派左,我屋企向西北,曬唔到太陽,都唔知種唔種得到開花,幫佢換左個盆,放左幾粒美能A墊底,希望佢會開花啦!有無媽咪知,淨日光無陽光種唔種到呢?請指教!

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

佢一味標高

大宅

回覆 longwai 的帖子

我喺花虛買, 不過問左好多間都無, 最後喺花虛道出面太子道西 (都係成條街賣花同有2間校服店) 其中一間買到.
我種左8盆, 其中2盆出左苗了.

伯爵府

好媽媽勳章

今日都派左, 拿拿聲同佢換左盆, 希望佢生得靚靚仔仔啦
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

dormom, Thank you!
我今曰都去咗花墟搵。好彩搵到幼苗買。都有成3間舖頭有得買。

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

學校今日先派,不過佢話希望我地自制環保花盆去種,又要做手工
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

今日我都派咗返屋企嘞

複式洋房

引用:dormom,+Thank+you!我今曰都去咗花墟搵。

原帖由 longwai 於 11-11-17 發表
dormom, Thank you!
我今曰都去咗花墟搵。好彩搵到幼苗買。都有成3間舖頭有得買。 ...
請問可否比d 指示在邊到買到幼苖? Thx !!!

首頁

尾頁

跳至