爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

呢個並唔係普通勳章,唔係玩遊戲就可以擁有,而係真正有血有肉、有情有義的「熱血」勳章。所有得到「熱血」勳章的國民都是萬人敬仰,值得尊重的,因為都是捐血救人的真英雄。

紅十字會不時呼籲市民捐血,可是血庫存量依然告急。「BK義勇軍」得悉報導後,上星期便出動到紅十字會捐血 (活動花絮:
http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=515258&do=blog&id=127661)

為了推動全民捐血的公民意識,親子王國誠意製作「熱血」勳章,以示對捐血國民的高度表揚。如果你於過去2個月內曾捐血,請以回覆方式貼上捐血證明或相片。管理員會按你於BK參與過熱血勳章記錄,頒發「熱血」勳章到你的戶口。(*如有需要記得遮蔽私人資料啊!)

*為鼓勵國民踴躍及定期捐血,「熱血」勳章派發截止日期為2014年6月30日。(有效期為6個月,以派發當日後計)

首次,參加BK義勇軍「熱血」勳章活動的國民,可獲頒「熱血」勳章,第二次的可獲「金熱血」勳章,第三次或以上的參加的,更可獲
「+3金熱血」勳章。以鼓勵國民,養成定期捐血的習慣。

男爵府

熱血金章 hashtag旅遊勳章

回覆 外交大使 的帖子

我前日去左捐血啦

大宅

熱血勳章

貼錯區...sorry

大宅

引用:呢個並唔係普通勳章,唔係玩遊戲就可以擁有

原帖由 外交大使 於 14-05-02 發表
呢個並唔係普通勳章,唔係玩遊戲就可以擁有,而係真正有血有肉、有情有義的「熱血」勳章。所有得到「熱血」 ...
這個ok嗎?支持大家踴躍捐血^^

外交大使  需要捐血日期證明啊   發表於 14-5-19 14:36

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章

回覆:BK高度榮譽 捐血救人「熱血」勳章 再度登場

呢張得唔得呀

民房

熱血勳章

好似過曬期, 咁樣得唔得

大宅

熱血勳章 至尊種植勳章

回覆:外交大使 的帖子

多年。。。。多年的心願就是捐血,但從細到大身體多大病!又因嚴重貧血令到我不能捐血。而在廿幾歲因在醫院失血過多,要輸血!令我從鬼門關帶回來!令我還能在家人、和三個仔女身邊。我真的很多謝、很感激捐血救左我一命嘅人。令我明白恆常捐血嘅重要性。如今我已休養好身體,也沒有大病痛。上個月去捐血,終於成功成為捐血者(我真係好開心)。以後我都會恆常捐血。我希望有有能力嘅人也一樣。

Jasmine-012  我以為有貧血係5可以捐血?我想捐血,但係本身有貧血。  發表於 14-6-15 09:01
Jasmine-012  我以為有貧血係5可以捐血?我想捐血,但係本身有貧血。  發表於 14-6-15 09:01
Dearkk  我之前都係成日唔得,話血紅素過低,好在今次得!大家保持身體健康  發表於 14-6-3 22:44

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

已完成本輪勳章派發
大家踴躍參與啦

大宅

+3金熱血

回覆 外交大使 的帖子

管理員

已完成本輪勳章派發
大家踴躍參與啦

禁止訪問

熱血勳章

複式洋房

管理員

已完成本輪勳章發送
大家繼續多多參與

男爵府

熱血勳章 睛靈勳章

http://7W2D - 7cm, 16W5D - 性別係 .......仔

管理員

已完成本輪勳章派發
大家踴躍參與啦

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

捐咗

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

啱啱捐完,但搵唔番張下次捐血日期紙仔呢堆野可以嗎

重新起步,為未來努力

伯爵府

熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

回覆:外交大使 的帖子

捐左

大宅

熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

上星期捐咗呀!

大宅

育兒性格勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 外交大使 的帖子

首頁

尾頁

跳至