嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我上次係荃灣吉吉島只得cover賣,沒有packa

原帖由 kvvvcheung 於 12-10-07 發表
我上次係荃灣吉吉島只得cover賣,沒有package或尿布賣,我見6month 個個都唔係太大,驚呀囡好快唔適合穿

...
所以我買在1條咋!我覺得mides個cover好用,另外蕊都買左mother ease同bumkins, 3個brand的蕊,同2個brand的cover替換用.

子爵府

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

好開心見到呢個 post, 用左差唔多一個禮拜先爬晒咁多頁, 都覺得自己可以試下
我2月先到預產期, 睇左咁多post, 同埋想鼓勵C6 一齊換片, 現時考慮用貴D 的新式尿布.

想考慮 1) 初生用紙尿片, 夠大隻之後轉 one -size 直到戒片
2) 用尿褲+尿布, 買細,中,大碼 (新式尿布會比較貴)

初步想考慮 Motherease, Grovia (有reusable & disposable 交替)

不過我真係要摸到實物先能夠作出決定, 去過太古永安, 吉島, 千色同 Apita, 都無得睇, 只係得一兩條尿褲比你望下, 日本/台灣尿布亦唔多

唔知有咩地方可以睇睇呢, 想趁行得走得時望多D, 唔想盲中中網上訂, 話晒都係"千千"聲
吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

別墅

我都考慮買motherease 或grovia. 請問有冇人用過呢兩隻可以比較一下?

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

你不如望望這個呀,我見Mothercare 同Three-Sixty都有得賣,上網買平D

https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=1&theater

ho-liday   等我去睇睇先  發表於 12-10-16 12:30

別墅

ho-liday 發表於 12-10-15 11:46
好開心見到呢個 post, 用左差唔多一個禮拜先爬晒咁多頁, 都覺得自己可以試下
我2月先到預產期, 睇左咁多pos ...
Mother-ease 係油麻地同上環永安有版睇有得摸質料
我都係摸過覺得鐘意先上網訂 :)

子爵府

chrisbaby 發表於 12-10-16 10:40
我大仔用過motherease,幾好,但太貴了,後來用埋coolababy, 質地效果都合格,而且平好多,細仔就全部都係coolab ...

謝謝分享~

其實 motherease 真係幾貴吓, 不過我真係見十個九個都話合用, 其他牌子可能要試試下, 又要睇下個黃帝囡用得好唔好, 怕 sai 野
真係千千聲, 所以想諗真D

心目中又幾個牌子, motherease 口啤好好, Grovia, TotsBots 都有興趣, 亦有參考過 coolababy, 因為真係平, 只係無機會掂下佢, 摸下佢

唔知有無地方可以睇下 coolababy 呢? 我好少用淘寶
吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

子爵府

Soldatoj 發表於 12-10-16 11:30
Mother-ease 係油麻地同上環永安有版睇有得摸質料
我都係摸過覺得鐘意先上網訂 :)
...
謝謝! 等我走去望望先, 網上訂都係香港個 site? 因為加拿大果個好似唔 ship 黎香港 wor

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

ho-liday 發表於 12-10-16 12:29
謝謝! 等我走去望望先, 網上訂都係香港個 site? 因為加拿大果個好似唔 ship 黎香港 wor
...
我剛好有親人係美國返黎所以我係美國到訂

ho-liday  真好! 香港貴好多!  發表於 12-10-17 15:00

子爵府

回覆 澄晴媽媽 的帖子

我係果website 見到尖沙咀果間show 出黎應該係 one size + 2 條尿墊

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

別墅

ho-liday 發表於 12-10-15 11:46
我2月先到預產期, 睇左咁多pos ...

香港小豆天地有得賣GROVIA
另如果上DIAPERS.COM買滿49美金免郵費(其境內),可再讓人代購。
www.costco.com 都有幾個裝的GROVIA

ho-liday  謝謝 !  發表於 12-10-17 17:06

男爵府

chrisbaby 發表於 12-10-17 11:14
我係尖沙咀間mamabbshop買coolababy,不係淘寶架,我都怕隔山買牛

我昨日上網都搵到尖沙咀呢間野,一條褲跟2條芯,價錢又平,想搵日上去睇下。
因為我見淘寶折返港紙都要咁上下價錢。
你買左嗎? 有冇咩優惠?? 有冇得摸上手睇下咩質感?!
睇錢份上,我要忍忍忍~

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至