跳至

首頁
34567...12

尾頁

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

唔使多謝,幫到你地我都開心。

那是不是都會問下家長問題例如對學校既期望, 點解選靈糧...., 好似無問呢的問題
咁請問你小朋友本身有無報N1 OR PLAYGROUP?無返N1,但有返開PLAYGROUP
靈糧是不是英普教學? 我上佢地WEBSITE話有外藉老師&普通話老師,有英普,但一星期得一二堂,K2會多的
同埋你當時有無報埋宣道?

sugary  Thank you Jennifer, 多謝你既回覆 :)  發表於 11-5-21 12:28

男爵府

想問下馬鞍山 / 沙田 有冇好既托嬰服務?
我BB 4個月大,請幫忙!!

洋房

hi

大宅

各位媽媽好!

我將從大埔搬到馬鞍山,仔仔14個月大。

請問有哪間幼兒園較好?請介紹!

另外,應該幾時替他報名呢?謝謝答覆!

男爵府

畀面勳章

我都報到先!
仔仔而家喺康傑讀緊N班,8月都繼續喺度讀K1~~
http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/iz6mqfx4wm4293sh.png.img
dsc_0001

男爵府

好開心有呢個平台給我哋各位媽咪交流, 我都係新搬來 MOS. 呢區好多校網選擇, 幼稚園到中學都係. 大家加油啊!!

唯一唔太滿意就系交通方面, 出九龍D車要搭好長時間~~ 繞路太離譜啦.

男爵府

畀面勳章

可能我喺馬鞍山住咗好耐,交通方面已經習慣了,但如果出九龍的話搭馬鐵都好快呀!
http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers/iz6mqfx4wm4293sh.png.img
dsc_0001

男爵府

回覆 candacebabo 的帖子

HI, 你找到托嬰園未? 沙田有一間. 收一個月大至兩歲BB.
鄰舍輔導會新翠育嬰園新翠育嬰園園址:新界沙田新翠 新傑樓地下
電話:2692 6733
http://www.naac.org.hk/scdc/meal.html

男爵府

回覆 yukiehaha 的帖子

系啊, 可能我未住慣. 馬鐵幾舒服, 但駁東鐵就好逼, 有時簡直入唔到, 更加唔好話推架BB車入去.

伯爵府

bettysweet 發表於 11-6-9 13:58
回覆 yukiehaha 的帖子

系啊, 可能我未住慣. 馬鐵幾舒服, 但駁東鐵就好逼, 有時簡直入唔到, 更加唔好話推 ...

東鐵係繁忙時間真係好多人, 要等沙中線開左先至可以舒緩....

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

bettysweet 發表於 11-6-7 16:57
好開心有呢個平台給我哋各位媽咪交流, 我都係新搬來 MOS. 呢區好多校網選擇, 幼稚園到中學都係. 大家加油啊 ...

如果純粹想行吓、食吓O野又唔想同人迫,搭巴士去鑽石山荷里活廣場來回都算快呀!
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

複式洋房

3人家庭長租1年以上,選擇錦龍苑為方便囡囡就近返小學及返工,
準時交租,十分整潔,不煙酒不養寵物。
8月份起租,
希望回復:[email protected]

非常感謝

複式洋房

yukiehaha 發表於 11-6-6 23:46
我都報到先!
仔仔而家喺康傑讀緊N班,8月都繼續喺度讀K1~~
HALO..我仔仔泥緊8月都返康傑丫..
你仔仔返得開唔開心呀?
我見D MISS & 書記 & 姐姐~都好NICE好有禮貌嫁..
雖然仔仔未讀..但印象已經好好啦

複式洋房

請問有無住大水坑呢邊既媽咪呀?
屋企好多蚊..咬到亞仔成頭成腳都係..
已經放左2個金剛2000係屋企..但完全唔得囉~D蚊都仲係不停咁飛入泥..仲好大隻添下..
請問仲有咩方法呀??唔通真係要唔開窗???

hi3kitty  表弟都係住大水坑, 佢地整蚊網, 不過都係成日比蚊針啦...  發表於 11-8-10 10:56

男爵府

畀面勳章

tungsaisai:
Hello!我仔仔好鐘意返學,我都覺得d老師幾好,係呢,你仔仔8月返k1係上/下定係全日呀?
dsc_0001

男爵府

畀面勳章

tungsaisai:
你屋企有無裝蚊網呀?
dsc_0001

男爵府

我報到先!
我住曉峰, 我有一女(5歲)一仔(2歲)
現在頭痛緊家姐"簡"小一同安排暑期班

多多指教
隋心而行

複式洋房

tungsaisai:

試過好多方法都無用, 裝咗蚊網叫做好小小

男爵府

回覆 tungsaisai 的帖子

幫小朋友噴花露水, is work GA
隋心而行

別墅

報到!!!

我個B女8個月大,想找馬鞍山區一樣大的B仔B女一齊玩,BB之間大家互相刺激,可在家或住客會所玩,交流育兒心得。

如有興趣可PM交流

純粹B仔B女一齊玩,交流育兒心得,雙方要有家長在場照顧自己子女
謝絕一切傳銷,傳教,推銷行為。

首頁
34567...12

尾頁

跳至