跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有冇仔仔/女女 讀緊北官(舊校)既媽咪分享下呀? 我想了解多D呢間學校!(好與壞)

子爵府

回覆:conniecheung 的帖子

我都有留意北官 英皇,很少人討論及放在首撰, 多數都話老師無愛心不理成績差嘅學生,要自己谷 教比補習 個小朋友.... 但優點是有筲官英中位...

我都想暸解多些, 有錯請糾正

大宅

畀面勳章

baby_cat,
好少人評呢間, 睇到你咁講好似好好咁, 我女報左崇真n1, 離緊10月報k1, 唔知好唔好轉, 如果好就不如直上算了, 你點睇?
baby_cat 發表於 11-6-17 14:44
回覆 bobolam 的帖子

我上星期參加左個小學遊學團, 睇左崇真小學, 雖然佢唔係出名既學校, 但發覺真係好好. ...

子爵府

cutieparadise 發表於 11-7-20 11:45
baby_cat,
好少人評呢間, 睇到你咁講好似好好咁, 我女報左崇真n1, 離緊10月報k1, 唔知好唔好轉, 如果好就 ...

你好呀, 唔好意思, 我個仔放暑假忙到死, 都好少上來看. 遲左覆.

我自己就好喜歡崇真小學, 但崇真幼稚園就不大清楚, 因為係兩間學校, 兩個校長.

其實讀邊間幼稚園, 都可以報讀崇真小學, 因為津校係無一條龍, 讀同名既幼稚園亦不會必入, 更何況幾年後你又可能有其他想法. 最重要是你個女而家讀得開唔開心? 老師教得好唔好? 如果好既就唔好轉, 費時煩.

大宅

畀面勳章

依家晴天霹靂, 因為報名時講左要校車, 收到風學校9月唔開辦校車但無同家長講, 依家已8月轉去其他學校都無人收啦, 如果一早無校車我係唔會考慮的, 真唔開心...

baby_cat 發表於 11-7-26 15:57
你好呀, 唔好意思, 我個仔放暑假忙到死, 都好少上來看. 遲左覆.

我自己就好喜歡崇真小學, 但崇真幼稚園就 ...

子爵府

cutieparadise 發表於 11-7-26 21:41
依家晴天霹靂, 因為報名時講左要校車, 收到風學校9月唔開辦校車但無同家長講, 依家已8月轉去其他學校都無人 ...

九月無校巴??? 係咪完全取消校巴?? 咁奇怪, 是否校巴司機唔做呀??

如果無校巴就真係好麻煩, 學校有無校巴介紹? 應該唔止你一個受影響, 集體搵校車會平D.

大宅

畀面勳章

奇就奇在學校無通知我, 已查詢校車公司真係話無, 4號學校先放完暑假有staff返工, 到時問清楚, 唔知邊度可以搵到私人保母車呢?
baby_cat 發表於 11-7-27 14:43
九月無校巴??? 係咪完全取消校巴?? 咁奇怪, 是否校巴司機唔做呀??

如果無校巴就真係好麻煩, 學校有無校 ...

男爵府

回覆 七點半 的帖子

Haha, 我都有去參觀過,真係各花入各眼,我就鐘意太古小學d小朋友帶人參觀有信心同責任感多d喎!

佢地仲一個英文一個普通話好鬼死叻ah! 我個細仔如無意外都會揀翻太古的!

黎緊佢地應該係9月17日有開放日wor,我同仔仔都會去玩的!

首頁

尾頁

跳至