跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:回覆+ritaholl+的帖子間學校已經轉咗直資,

原帖由 KEKELAMLAM 於 14-01-13 發表
回覆 ritaholl 的帖子

間學校已經轉咗直資,無"畢業生計分"呢様嘢了
多謝你既information 呀!!!

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:201102 發表於 13-7-3 13:28 回覆 bb

原帖由 bestwish 於 13-07-03 發表
一定要訓練。

我女果時interview, 肯主動搶答問題。 當時我都有十成把握入到。
大家好,我囡囡下星期六要second in啦~信話係group in, 咁我估都係講故事睇反應而比分,有d擔心

今晚又OT!!!!

大宅

回覆:lingling0601 的帖子

請問你個囝係係收生方面本身有幾多分?爸媽是否舊生?

大宅

回覆:vincat 的帖子

請問你覺得如爸母都是全職的。。。小朋友讀哩間學校會否大細都辛苦?或者其實現今世代間間都咁吃力? 請問考哩間有咩事先要準備好?

子爵府

引用:請問你個囝係係收生方面本身有幾多分?爸媽

原帖由 gloria20060628 於 14-10-05 發表
請問你個囝係係收生方面本身有幾多分?爸媽是否舊生?
呢間要考要面試,唔會理你有幾多分,父母係咪畢業生都冇幫助,如兄弟姊妹響度讀又表現幾出色既話就可以幫到少少。

子爵府

gloria20060628 發表於 14-10-5 23:33
請問你覺得如爸母都是全職的。。。小朋友讀哩間學校會否大細都辛苦?或者其實現今世代間間都咁吃力? 請問 ...

大細辛唔辛苦, 好睇父母及小朋友 ! 讀邊間學校都一樣。

考前準備, 學好普通話, 英文, 學術及課外知識......等。 其實好全面。 好難講得哂。

洋房

我女下年小一有OFFER 了, 請各位多多指教

首頁

尾頁

跳至