興趣嗜好

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

回覆 標.清 的帖子

我冇習慣上網睇電視, 連youtube都少, 亦少打機。Flash Player係咪好多遊戲都會用? 而家薯乜通有個要俾錢o既add-on, 係咪真的解決到iPhone冇flash player呢個問題? 反而我比較concern係GPS及接收係咪reliable.

禁止訪問

子爵府

回覆 標.清 的帖子

我唔追款架, 唔係都唔會到今日都未出smart phone啦!

子爵府

回覆 wcandtt 的帖子

wcandtt:

請問你用緊邊個plan? 夠唔夠用? 接收得好唔好? 我覺得123都係一時時好.

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

hchu06 發表於 11-6-22 16:16
回覆 標.清 的帖子

我冇習慣上網睇電視, 連youtube都少, 亦少打機。Flash Player係咪好多遊戲都會用? 而 ...

個 add-on 叫 x-power, 係 for 你 經 smv 3g 上網可以用到 flash d 網站.....

如果講到遊戲, iphone 一定唔係問題, 單單計 free 的都多到你玩唔晒

如果講接收, 我用 pxxw, 搭 mtr 由觀塘至荃灣, 係全程都收到 3g..............

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

hchu06 發表於 11-6-22 16:18
回覆 標.清 的帖子

我唔追款架, 唔係都唔會到今日都未出smart phone啦!

需要防水/防塵/防跌嗎? 如果需要, 應該得一個選擇: defy..............

子爵府

回覆 cthui99 的帖子

Samsung Galaxy SII 要訂貨, 都好貴, 如果有現貨即場比較會好d.

子爵府

回覆 標.清 的帖子

我好少坐MTR, PCCW響街收發又如何?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

cthui99 發表於 11-6-22 16:05
幾個月出ip5???甘ip4S, ip4G, ip4GS呢???

響大陸網見到既 吾知真定流

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

hchu06 發表於 11-6-22 16:27
回覆 標.清 的帖子

都 okay 架...

去 op/迪迪尼/愉景灣 etc, 一邊影相, 一邊 upload 去 fb 都無問題......

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

標.清 發表於 11-6-22 16:11
一定係佢老點....叫佢 show 埋比你睇點用 iphone 打速成, 為 sale 野就 up 得就 up

你平日 ...

要自己親身試過先知 有些sale 呃的就呃 吹的就吹

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

edea 發表於 11-6-22 16:04
你信我啦, 用過iphone就覺得android差好遠. 兩樣都用過之後, 我對android冇晒幻想. 以後只會出iphone. ...

咁驚?我而家KEEP住2部機先...
IPHONE4用左10個月,覺得好正..但正如A346所講,睇網頁好多網頁都LOAD唔到,因為個FLASH..
而家出埋GS2..比較下..如果GS2都係麻麻地,我就會放出去,用返IP4

禁止訪問

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我同同事都係用iphone 4, 我係smartone, 佢係 123, 用iphone 4 好似123好d.

LedTV  我覺得薯媽通good喎..123我老公用緊..我覺得一般  發表於 11-6-22 17:09

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:iPhone 4

唉!我有d對我嚟講係technical, 不過對你哋嚟講唔係嘅問題,唔豬有冇阻字你哋傾.....
話說我舊年1出iPhone 4,就豬到買咗mobile me個app, 驚跌咗電話都可以locate 番個電話,或搖控洗晒d 電話裡面嘅data....
後尾mobile me 佢哋又要update,又要lee又要low, 我都搞唔掂,我就無理佢,就算佢哋猛催我update,唔搞就用唔到Find my iPhone, 我都無辦法,係唔識吖嘛......
最後今日見你哋話可以download mytv+, 咁就想入去download 啦,點知佢哋話我個account was disabled for security reason, 要我改password,但係apple id 要入mobile me 個user id 而唔係email address, 照改啦,改完又彈番嗰句your account was disabled......
唉!我投降啦,搞唔掂!有冇人識?可以幫吓我呀))))))))))!! 我依家 入唔到去download 鴨屎呀,我又無jailbreak 過

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

hchu06 發表於 11-6-22 16:27
回覆 標.清 的帖子

如果你鍾意上 bk, 咁 出iphone 現在都仲有一大理由: bk 得 iphone app, 無 android app

用 app 雖然無分, 但真係快好多; 出相亦十分方便, 方便過用 pc

LedTV  呢樣都係,但如果樓主出左iphone4後,bk個android app就跟住出..真係企係到啦  發表於 11-6-22 17:10

珍珠宮

我用i phone都用左幾年...都係用123無限plan..
so far都收得唔錯呀....話i phone差到冇朋友果d..應該都可能冇咩朋友喇...!

唔好用會唔會咁多人用呀?
講到Anroid咁好..點解佢既2手價點都唔及i phone呀??
一出冇耐Anroid盲會跌價..點都冇i phone企得咁硬...
記得我用左部3gs成年..賣返出去換部4仔都唔駛補好多錢...
市面上冇其他機有呢個可能!..

禁止訪問

子爵府

回覆 Ryanma 的帖子

多謝你提醒~

iPhone及所有Mac都好衰, 要買Apple Care Plan先有全面保養, 5百幾蚊, 搶$$. 唔知會唔會有人唔買Apple Care Plan?

你試下打上去Apple hotline或者拎部機去指定distributor店舖問下, 應該會好過拎去電訊供應商?!

王國長老

王國長老

hchu06 發表於 11-6-22 16:08
回覆 edea 的帖子

版主:

冇, iphone4好正常, 之前以為會壞, 用用下apps彈左出去, 原來只係我開得太多apps, close番唔用既apps就冇問題啦.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

首頁
12345...12

尾頁

跳至