興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

蘇花sogood 發表於 11-10-4 11:44
仲有一款叫ziwipeak,佢係生肉乾糧,好鬼香!不過好高營養,食完啲便便軟身。

...

我見我屋企附近買親都係HILLS, ROYAL, WELLNESS, CANIADE,BLUE XXX忘記了,同麻只有一間買ANIMAL PLANET,諗住試咗先買

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我隻囡囡食 solid gold , 轉食左之後 so far ok喎,

amystarcrest  呢隻貴唔貴?  發表於 11-10-4 12:20

男爵府

通常狗店賣 $135.- /4lbs

如元朗公平行賣 $120.- / 4lbs , 雖然平 但都係美國原裝入口的

大宅

環保接龍勳章

為斯寶~ adult~

我隻衰野真係好咀"diu"
試過換糧, 真係2日2夜唔食..

為斯寶食左好多年, 便便完全okay, 冇爛便
臭味亦okay

頭一年唔識, 俾佢食hills, 臭到嘔, 又成日爛便

心誠則靈

男爵府

早排我試過打電話訂solid gold 但無貨, 佢地介紹pro pac 比我囡囡食, 但食左幾日毛色都係好靚靚, 但便便就非常嗅,所以我都係比囡囡食返 solid gold

子爵府

大廚勳章 畀面勳章

amystarcrest 發表於 11-10-4 11:56
我見我屋企附近買親都係HILLS, ROYAL, WELLNESS, CANIADE,BLUE XXX忘記了,同麻只有一間買ANIMAL PLANET, ...

hills, royal都係商業糧,味精多,個人唔建議,canidae都係一個唔錯0既選擇,
至於你講0個隻animal planet,我想上網搵佢資料睇成份,但係佢個website under construction,睇唔到呢!

amystarcrest  http://www.upet.hk/utf-8/category/311_372_468/index_home.html?KsaID=82350554ce1917781a21328583d865ae  發表於 11-10-5 12:19
版權所有,任何傳媒論壇未經本人同意,不得擅自轉載!

水晶宮

回覆:你地狗狗食緊咩狗糧?

Blue buffalo好味道!

侯爵府

好媽媽勳章

我狗狗食canidae原味,d便便都ok~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我一直都係俾HILLS佢食,是否應該轉呢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆:你地狗狗食緊咩狗糧?

Natural source in australia

大宅

la_source 發表於 11-10-5 02:32
Natural source in australia
動物星球幼犬配方是為發育中的幼犬精心研製。經專家嚴格挑選材料,確保品質優良,能令愛犬得到最優質的營養,保持最佳狀態。

動物星球的營養源自頂級天然材料,當中所提供的各種營養素、高質素蛋白質、維他命、礦物質及天然抗氧化物,有效提升保障幼犬健康的三大保護系統,確保營養真正被吸收、發揮及消化,達致提供最高生物價值的寵物飼糧指標。

此外於提升保健功效方面動物星球狗糧已增添葡萄糖胺、硫酸軟骨素及以天然魚油提煉的 DHA,有助平衡血脂及膽固醇,維持血管彈性;增強心腦血管健康;保持關節及腦細胞正常生長;強化腦部發育,提升愛犬學習能力;改善視力及保護眼睛;減輕因脂肪酸缺少引起的皮膚問題;促進免疫系統健康;同時穩定情緒和集中力。並強化及鞏固關節健康發育。

天然魚油除了能滋潤毛皮,令毛色鮮明,亮麗如絲外。當中天然魚油提煉的DHA,包含一種獨特的酵母培養,結合甜菜漿纖維,大大增強腸道健康,提升消化及吸收能力。

動物星球幼犬食品的完整而均衡的營養,同時適合懷孕及哺乳中的母犬食用。且「適口性」極佳,精心研製為愛犬最渴求的味道,帶來前所未有的美味,您的愛犬一試便選定為終生食糧!

特別挑選 : 有機 硒質

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

好似係natural choice綠色包裝.

男爵府

環保接龍勳章

我2 位大少食緊自家煮雞, 蛋, 魚, 牛, 羊, 菜, 飯 :)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 denisefung 的帖子

你隻囡囡係咪就係你個人圖像隻史立莎呀? 我都係養史立莎, 因為佢皮膚唔好, 成日生粒粒, 所以想同佢轉糧呀, 你囡囡食緊果隻O唔OK呀?

男爵府

相中的史納莎係囡囡呀, 因佢只得八個月 所以比solid gold (素力高) 羊肉飯的狗糧 給牠, 我舅母介紹的, 因她果隻史納莎仔(6歲)食開素力高薯仔魚糧, 所以兩隻毛色好靚及皮膚都好好, 最重要係便便都唔嗅, 妳可以慢慢同佢轉糧試下

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 denisefung 的帖子

唔該晒, 等我試下轉素力高薯仔魚糧先!

denisefung  不用客氣  發表於 11-10-10 12:29

男爵府

引用:Quote:amystarcrest 發表於 11-10-4 11:56

原帖由 蘇花sogood 於 11-10-04 發表
hills, royal都係商業糧,味精多,個人唔建議,canidae都係一個唔錯0既選擇,
至於你講0個隻animal planet,我 ...
請問1st choice for 幼犬呢隻好唔好?我隻係就嚟5個月嘅poodle

大宅

Orijen chicken adult

民房

岩岩轉左食緊FISH4DOG 2個月
便便好靚^^ 勁中2食
不過呢期因係起水, 冇咩為口
我加左D雞蛋係入面
即刻食返正常分量

但呢排都輕左呀><
(P.S: 之前食開WELLNESS, 都唔錯架呢個牌子~)
(不過因為PUPPY入面有紅羅白唔岩佢食, 之後而家先轉左FISH4DOG)

大宅

fireball 發表於 11-10-10 13:19
Orijen chicken adult

我都諗過呢隻,但呢隻較貴,同麻好少地方有得買,另一隻有諗緊係oven-baked

首頁

尾頁

跳至