嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

我個小B明年一月出生,預計滿月後同佢同尿片庫,即:coolababy 果款..
我已有3條庫仔10條片芯(大小各5片)
想問夠唔夠用~?定係要買多7條庫仔至好~?
即總共10條庫仔24條片芯~?

男爵府

畀面勳章

即係最好10-12條庫仔好D~??

男爵府

畀面勳章

原帖由 Egna 於 10-11-5 18:05 發表
我用緊coolababy一個月, so far 都ok, 冇漏同幾乾爽, 不過一定要用洗衣機洗, 手洗好似冇咁乾淨

請問你BB用時,係用大芯定細芯定係2塊一齊用~?
放各庫上面定係攝入內~?
聼其他媽咪講好似要沉完再洗會清潔D~...
OR 用梳打粉洗都OK GA~...

男爵府

畀面勳章

原帖由 pigpig 於 10-11-19 19:59 發表

我覺得12條好D,我自己有10條,有時都想買多2條。

明白...但想問尿芯放上面定係摺入去好D 呢~?
咁2-3個月既BB D 大便實多,咁我又諗住2HR同佢換一次..
咁樣庫仔無污SO咪唔洗換,換都係換尿芯....
呢個方法可唔可行~??

男爵府

畀面勳章

原帖由 pigpig 於 10-11-23 20:06 發表

我用果隻係放條片蕊入去既,唔係放上面ga...
我買果時,個售貨品都話,如果只係尿尿,就唔好換褲仔,只換入面個蕊,但我自己覺得褲仔都有尿尿,所以,我多數一換片時,就會褲仔同片蕊一齊換,唔會只換褲仔;如果初生時多大大,你無辦法,一定 ...

你介紹果隻真係唔知邊度有得買,因睇你講得好好用我都想買黎試下....暫時我就買左COOLABABY ,諗住睇下呢個好唔好用再決定買唔買多幾條~...

男爵府

畀面勳章

原帖由 pigpig 於 10-11-24 16:13 發表

外國比較多選擇,hk比較少人用,所以選擇都較少。我覺得只要唔係大陸野,就ok!同埋初初用時可能會覺得煩,但只要幾日時間適應左,就無問題啦!

希望會用得順利D~..可以做到環保同慳錢我就唔會覺得煩LA~^^

男爵府

畀面勳章

仔仔一路都著緊coolababy款嘅尿布褲。但而家佢晤願訓響度換尿布啦!我係咪可以選擇類似底褲嘅尿褲俾佢?有無媽咪知道邊隻好?我仔佢就黎十一個月啦

男爵府

畀面勳章

回覆:ayucar 的帖子

支持支持

首頁

尾頁

跳至