單親天地

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

Re: "貪玩..為食媽媽兵團"專用區~13

咁就要睇下你有幾有辦法攞番d錢la 攞到就最好, d agnet好麻煩 [quote]
evalopk 寫道:
如果我唔要, 我梗係會要佢比返d錢我啦....攞返d錢黎買洗衣機唔好

大宅

咁洗唔洗買個隻鑊呀 [quote]
CW-KK 寫道:
做c你呀~~~炒好飯唔即時熄火 好彩冇大件事架
[quote]
evalopk 寫道:
唔係呀...我炒好飯, 拎出去, 之後同汝熙去廁所, 洗手食飯囉.....好彩同佢食一陣我就返入去洗野....洗洗下聽到tak tak聲, 望下先知未識火, 隻鑊起度乾燒囉...嚇死我呀

大宅

哈哈, 希望佢30號前比到人你la, 唔係到時都幾煩 有時真係唔係話邊個啱或者邊個有道理咁簡單呀[quote]
evalopk 寫道:
而家又唔係我無理取消合同, 係佢地理行唔到之嘛...我點降攞唔到呀 佢試下唔比返我丫....除非佢打算唔再做生意啦

大宅

有時自己煑d簡單既, 有時又休息下叫下外買囉, 又或者卡la咁煑囉, 唔好比自己太辛苦同埋太唔鍚住自己一味做做做, weekend先黎大清潔, 平時就小清潔囉, 船到橋頭自然直 :mrgreen: [quote]
evalopk 寫道:
都係果句啦...3唔識7比條key佢 不如我晚晚叫外賣啦

大宅

你攪掂自己同個仔先la, 佢地個個都係大人黎架, 唔好乜都攬晒自己做 反正第時你地搬走左, 佢地唔用工人都要自己做番架la[quote]
evalopk 寫道:
我已經平日小清楚喇.....你唔好忙記我一家5口加條9呀....碗都洗多幾隻啦...你地得2丁友... :lol: [quote]

大宅

所以我跟住買囉 :mrgreen: [quote]
vane 寫道:
高速煲..仲可以慳電費..多d$使

大宅

我都閃la, 886

大宅

大宅

我淨係知道得我同亞仔兩丁友既時間, 佢係合作過有個工人响到

大宅

佢地求求其其, 烏烏糟糟咁, 我仲有一年先完約呀。

大宅

係呀, 所以佢放假我要過得好過d, 因為唔洗對住佢勞氣。

大宅

嘻嘻~~~早知買一套煲la, 亦都明你點解買多隻細既la, 仲有排玩呀, 但時間要比你果兩個煲耐多少少囉, 我琴日要煲15分鐘, d粥先啱我口味, 好綿呀。 你果個有無人手排氣架, 你放响水喉下減壓又要幾耐, 之後又要係可以即刻打開呀 [quote]
vane 寫道:
HI..各位早
..嘩!一早就講工人...
哈利媽...妳玩煲玩成點呀?成功嗎?

大宅

vane,
我想買剪雞較剪呀 有無正野呀 :mrgreen:

大宅

啱啱先開始, 呢排比較忙, 我諗要等到weekend先可以再玩la , 搵左一d食譜, 到時再試 [quote]
florakw222 寫道:
哈利媽,妳玩煲玩成點呀?

大宅

我個有排氣制, 琴日有玩過, 但唔知用人手排氣排得多唔知對個煲好唔好呢, 我用完人手排氣就要抺番好對住排氣既地方囉, 唔用就要等成10min, 琴日第一次用有d心急等睇結果囉, 咁我唔簡用水喉方法排氣囉, 等下次試下加條濕毛巾減壓先 :mrgreen: 琴日都去樓下睇過d較剪見到有把約20蚊既話可以剪雞, 個價錢差咁遠, 我驚唔係咁好用, 所以都無買, 等再睇下先囉。[quote]
vane 寫道:
問題的哈利亞媽...
妳又中毒了...
有人手排氣,在手柄位(但sale姐姐話用得多會換手柄)..但無leg排氣製今方便,不過減壓係可以加''一條好濕的布放在蓋面上,就好快排氣(sale姐姐話話用水喉急凍,係會令膠邊好快老化)...昨日我試過..原來leg都得..不過fiss方便d...所以妳個可能都得
我兩個煲都各有各好...
至於雞骨剪,我都想買,但要有平先考慮..有就通知我啦

大宅

我都係玩左一日啫, 未算中毒, 不過今晚收工諗住去買定d調味料, 再玩下先 其實時間控制係要摸索耐d [quote]
CW-KK 寫道:
你d中鍋毒真係好深啊

大宅

唔洗再煲la, 好綿la。[quote]
vane 寫道:
,哈行媽:妳煲完15分鐘後..要吾要加明火再煲一陣
剪雞..有平有貴..以前我買把幾拾元的...都好方便,但幾個月玩完
貴嘢 會用得耐d

大宅

vane,
check pm.

大宅

係研究個食譜到咁晏呀, 今朝煲左蕃茄, 紅蘿蔔, 洋蔥, 紅衫魚湯, bee bee聲後15mins熄火, 正呀 , 姐姐都話好好味, 我想問你蚊野落幾多水倒呀? [quote]
vane 寫道:
嘩!妳玩到12點幾

大宅

我買左4條紅衫魚仔($10), 一條紅蘿蔔($2), 半個洋蔥($1), 4個大蕃茄($2.5), 所有料連水約半煲(大約4L), 比我地平時用真空煲落多左好多水, 我見咁多料咪落多少少水囉, 唔係我驚今晚又分得個公仔麵碗咁多呀 , 我琴晚見個食譜講魚同菜湯都係15分鐘咪煲15分鐘law, 我係較去煲菜湯個制架, 今朝試用濕毛巾減壓都唔係話好快, 但好好多, 之後再拍去手手排氣都無上次咁大壓力, 一陣就攪掂試湯, 味道正過真空煲好多呀。 [quote]
vane 寫道:
今朝一早煲湯 嘩!利害
煲左幾多碗水呀?魚湯我未試....昨晚牛肉什菜湯,可能$15元牛肉太少...淡左d...又我用9碗水,好似太多水了

首頁
45678...9

尾頁

跳至