在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有無住大圍媽咪

Hi,

我住嘉田苑KA﹐我個女就快3歲﹐而家有左4個月﹐係尖沙咀番工﹐係呢﹗我個女讀緊孫方中(隆享果間呢)﹐佢讀得幾開心﹐但都會擔心﹐成日打電話番去問老師﹐會唔會煩左D呢﹖

複式洋房

Hi looby,

我個女叫瑤瑤﹐應該同你個女同班﹐有時間大家聯絡下﹗

複式洋房

Hi dora830,

我份人好驚青KA﹐而家做亞媽既﹐就係成日擔心呢樣擔心果樣﹐琴日去覆診﹐所以可以接個女放學﹐好少有呢D機會﹐因為我間公司得我一個打工﹐都唔好意思成日請假﹐所以琴日覺得好特別﹐個女見倒我都幾突然﹐跟著就跳跳扎﹐連老師都話佢好似特別開心﹐聽倒都不知幾SWEET呀﹗

複式洋房

Hi looby,

你個女叫什麼名呀﹖佢番學慣唔慣呢﹖

複式洋房

Hi heiB,

我有睇手冊﹐但唔見有旅行日﹐會唔會K1同K2唔一齊去呢﹖等我今晚再睇下﹐如果有﹐我梗去啦﹗

複式洋房

Hi heiB,

我諗我真係無經驗﹐都無留意到全年活動果版﹐番去問下李主任先﹐THANKS﹗

複式洋房

我個女而家讀緊隆享果間孫方中幼稚園K1﹐除左貪佢普通話教學之外﹐因為仲有1條龍小學同中學﹐雖然話間學校係大埔﹐但我朋友住大埔都話間孫方中小學(上午/下午)都幾難入﹐成績都唔錯。你知啦﹐派位都幾睇運氣﹐入到沙田好學校就梗係無問題啦﹗但如果派得唔好﹐就大獲啦﹗所以我同老公多數會選孫方中小學。

複式洋房

HI 卓媽媽 ,

以我所知﹐好似我個大女﹐除左因為住沙田有幾分之外﹐就係邊間學校都無額外分啦﹐但係如果我個細出世之後﹐又同個大既選同一間學校就一定入到KA LA。唔知ARM唔ARM﹐有無媽咪更清楚呢﹖

複式洋房

Hi mow,

孫方中今年得一班K1﹐佢無NURSERY﹐但今年K1開始由教PHONICS﹐一星期有4日﹐每堂30分鐘由鬼佬教英文﹐不過個鬼佬教得唔係幾生動﹐所以會安排一個教師協助﹐我本人要求就唔係太高﹐佢全日班都係$2000﹐比出面平D﹐而且除左比個女學下普通話同見下鬼佬之外﹐最緊要佢讀得開心﹐我每日都問下佢學校D情況﹐SO FAR都OK﹐至於多o吾多新移民﹖無就假既﹐但屋村學校都好難避免LU。

複式洋房

HI YY(芝芝媽咪),

THANKS﹗ 但唔知點解我問孫方中幼稚園既時候﹐佢地話只要入左婦女會就得WOW。等我問清楚D先。

複式洋房

我剛剛CHECK倒啦﹗YY講得岩﹐適齡有10分﹐大女/大仔有5分﹐如果入左港九街坊婦女會有5分﹐TOTAL有20分﹐雖然唔係話100%保証有位﹐但都好過無﹗我諗如果到最後都想入孫小﹐叩門既時候都有好處。

首頁

尾頁

跳至