夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 女人的外遇

“身不由己, 控制唔到”?人地用把鎗指住你嗎?唔好比藉口自己啦

1223 寫道:
身不由己, 控制唔到. 但明知冇將來......................

大宅

你的確好自私,一方面就話為左小朋友唔離婚,一方面就話自己太早結婚而而家就想尋找想要的;

“你們可能說這樣很自私, 但如果沒有傷害別人(當然要很小心不被人發現啦) 那到底是錯在那裡??”你覺得瞞到人就唔係錯?我覺得你老公同小朋友好可憐

vvlamho 寫道:
有時真的很難控制的.... 好像我一樣, 太早結婚了(19歲), 21歲生bb, 老公大我8年,當我在社會工作久了, 人越成熟, 問題就出現了, 因我一直的向前走, 佢一直的停留, 就算怎樣去想辦法都沒有用, 但為了小朋友, 亦不想去離婚, 但今年31歲的了,再不去找尋自己想要的, 想得到的, 那怕會太遲了. 你們可能說這樣很自私, 但如果沒有傷害別人(當然要很小心不被人發現啦) 那到底是錯在那裡?? 我曾經把自己打到谷底, 什麼都提不起勁, 30歲時像40歲的師奶, 現在想通了, 會比以前開心.

大宅

哦,乜你咁痛苦架? 痛到要搞外遇,真難為你

L.J. 寫道:
我絕對同意vvlamho的講法,

真估不到現時的女士們咁守舊,
外遇話明時(外遇)當然是結婚先會的,
離了婚當然是再遇啦,傻傻地。
婚外情何雖大驚小怪呢,需要浸豬攏嗎﹗
那麼同性戀,攪gay的便要打靶。
我想妳們真的太幸福了,我亦希望妳們一生幸福,
針唔拮到肉唔知痛的,妳o地唔會明白當中的滋味(痛苦)。

大宅

你地d女人咁鐘意講身不由己,男人去滾就話賤格,女人去滾就話身不由己,強姦咩,比人用鎗指嚇?婚外情中間係一個過程,當中係有好多機會比自己去決定是否應該抽身,唔好美化呢樣野,呢樣野係無藉口,我亦曾經講過,我結婚多年仲算keep得好好,有唔少追求者,曾經ex搵過我問我去唔去酒店,佢仲話會食藥,唔駛驚有bb,當時佢都已經結左婚,我一定唔駛負責任跟手尾,我仲可以講你知,我個ex的身材係男人都想上(36C-24-36),樣兒端好,又夠高又挑瘦,我唔係作野,我仲好記得當日我點掙扎,幾乎想斬左我下面咁滯,最後我真係唔想對唔住我太太而決定唔去。婚外情,就算幾大誘惑,都係無藉口

而且,好多婚外情,唔係想找一個好過自己老公,而係貪新鮮,放縱,結婚係一生的承諾,有好多有婚外情的女人話因為為左子女先唔離婚,如果咁為得個仔女,何不好好克制自己?

jacquesau 寫道:
婚外情當然會hurt到身邊所有人.....但我相信有時真係身不由己的......(慘啦....又要比人鬧....希望各位高抬貴手)

大宅

我係有諗過去酒店會我個ex,我係一個正常男人,這點你應該理解

你以為婚外情真係絕對有感情?衰d講句,你地唔好咁天真啦,婚外情同去叫雞叫鴨無咩分別,你地d女人可能覺得搞得婚外情係因為真心愛那個男人,但男人可以相反,咩感情,咩愛個女人,只要係唔差既女人,男人都可以同佢上床,緊係關心你啦,有免費sex,又唔駛負責任,點會唔“愛”你?

在此我都想奉勸你地各位女士,可能我講得衰D,婚外情有SUPPLY先會滿足到DEMAND,我唔係話男人唔駛負責任,但你地D女人唔好以為個男人係真心,要呃要乙水容乜易,唔好跌落陷阱

jacquesau 寫道:
:-( 都話俾人鬧架啦....
man4good 你都話"婚外情中間係一個過程,當中係有好多機會比自己去決定是否應該抽身!你都要幾返掙扎啦....."咁即係你有諗過啦....
男人or女人有婚外情基本上都係自私的........爭扎係因為前一段食之無味, 棄之可惜.....想轉會但又怕輸得咁慘.....所以想兩者兼得......
婚外情是有感情在內的....總好過男人去滾, 去叫雞.......

大宅

莎莎,我唔否認,某些婚外情係兩情真心愛對方,可能婚後先遇到真正最愛的人,唔出奇;不過不過,大前題係,如今已結婚,就應該忠於承諾,用理性去克制

莎莎莉莉 寫道:
我反而想問
婚外情, 係咪真係全都因性吸引而起?
又或只係純粹的放縱, 想玩的心態?
會有真感情存在嗎??

sorry, 我不是想特別挑戰大家, 只係, 真係有咁既諗法...

[quote]
vvlamho 寫道:
man4good,試問世上有多少好像你這樣的男人呢??? 10個男人起碼有8個都想出去玩呢!
[/quote]

首頁

尾頁

跳至