跳至

首頁
34567...12

尾頁

男爵府

Re: 2001年4月BB請進

花花,

你囡囡點呀, 仲係咪好痛呢, 希望快d消腫, 回復靚靚啦!!

hohan,

我仲想睇下d日元下星期會唔會再跌d :-P
東亞係咪平過恒生, 我睇恒生仲係 7.2XX??

蕎蕎騫騫媽咪,

多謝關心, 其實之前三星期左右我己開始比佢每朝早食一小羮燕窩, 希望幫佢打好個底, 但係都係打敗"將", 而家食西藥, 所以停左冇比佢食, 其實食梗西醫可唔可以食呢??

靖嵐,

靖嵐不嬲都係叻叻, 二歲就介左奶樽..... 好羡慕呀, 我囡囡仲未介晒夜奶添呀 :-( :-P

wfc,

有時真係好驚架, 如果得兩個大人等成日都可以, 但如果同囡囡一齊, 咁又真係好驚, 係機場成日都幾難過

男爵府

瑩瑩,

恭喜你啦!

雅雅,

我睇唔到d相???

pauline.c,

你又病左呀!? 呢排真係好多人唔舒服呀, 我都係啱啱好返, 大家保重啦!

Fannie,

原來你都係四月b, 祝你生日快樂!! 越黎越靚!

男爵府

雅雅,

終於睇到啦, 唔該晒!!

花花,

睇到你post上來的相, 真係好開心, 可恨我冇出值.

Jsmami,

唔好唔開心, 我都試過曾經對人好但給人hurt過, 好唔開心, 但只要自己冇做錯, 對人好, 亦不求什麼, 過到自己咪得囉, 我亦睇開左了. 希望你唔好唔開心.

男爵府

我代琳琳多謝各位姨姨, 多謝. :-P

wfc,

唔洗咁失落, 可能你老公另有打償呢 :-P :-P

瑩瑩,

需然我唔知發生咩野事, 但我覺得你真係好好人架, 唔洗理其他人點講, 做返自己, 有我地支持你呀!

Jsmami,

"生仔就好聽, 生女就好命", 這一句真係好好喎, 其實仔女各有各好, 我好鍾意女架, 會嗲下你, 又可同佢扮靚, 好可愛呢!

靖嵐,

睇黎你真係好大機會生孖喎, 又會咁啱, 你同你老公的父母都有孖, 咁你要小心做好預防啦 :-P

花花,

你真係好叻, 又入得廚房又出得廳堂, 能者多勞, 我地d活動真係要麻煩你啦!

hohan,

我地 10/5 出發, 我都真係要帶多兩件厚衫. 你地去 Hello Kitty Land 多唔多野玩/行呀? 我地上次去九洲那個 Hello Kitty Land 就舊左d 同冇咩人去, 唔知東京呢個會否好一點? 我地都係放棄去狄士尼了, 留返囡囡大個d先再去啦! (佢連見到麥當奴叔叔同肯德基伯伯個公仔都驚到喊晒咁拉我地走...唉 :-( )我都驚我囡囡好似Cyprian咁唔習慣喊住要返屋企, 仲有呀...佢成日要抱, 呢樣真係好唔掂, 一定抱到我同老公手都痛. :-( :-P

Fannie,

你韓國d相好靚呀, 我又要去.... :-P

男爵府

heiheima,

祝你生個白白胖胖的b女啦!!

瑩瑩,

我自從未有囡囡前去過羅湖之後, 到而家都唔敢去, 睇報紙及聽到d治安好差, 所以一步一驚心, 我都唔敢再去!

Jsmami,

我地都係約兩年先去一次旅行, 要儲彈藥呀. 不過如果真係有機會一齊去旅行, 一定好熱鬧, 一班小朋友由朝到晚係我地身邊你追我逐一齊玩, 那種氣氛我而家都想像到...一定好開心啫!

男爵府

瑩瑩,

你真係好勁, 我就算有人陪都唔敢去, 何況你自己一個, 好勇呀!

jsmami,

如果比我簡, 我會簡夏季囉, 因為放暑假, 囡囡出年要返學啦, 所以要是去旅行都要等佢放暑假.

花花於.....

靖嵐 :

你攪游水班好呀! 九龍公園, 好呀! 但我要weekend 先得.

我都係咁話!!

男爵府

hohan,

睇到d相啦, 睇落好似唔係咁涷咁喎, 見你地全家都唔係穿好多衫 :-P . 仲有天氣好好咁, 陽光譜照!!
Cyprian 有幾張相都笑得好開心好可愛 , 睇黎佢好鍾意毛公仔喎!!

男爵府

花花,

花囡真係好SEXY喎, 見到花囡穿三點式泳衣, 我都想買返見比囡囡, 但係我囡囡好瘦, 冇野睇 :-P

pauline.c

我上星期日都有同囡囡去左清水二灘玩水, 不過一早去十點左右走人, 怕曬. 不過沙灘好污"jo", 大清水有冇乾淨d? 走時己經好多人入清水灣, 塞車添呀!

男爵府

pauline.c

清水灣好似分一灘同二灘, 我去的就係二灘, 你星期日去嗰度係咪中間一部份圍住整梗架, 係的話就可能係清水二灘.

男爵府

Jsmami,

我pm條link比你!

男爵府

瑩瑩, hohan,

我囡囡都被d毒蚊咬到好利害呀! 佢成日抓蚊口, 抓到損晒, 有排都未好呢! 睇下幾大粒 :-( 可憐呢!

男爵府

我又給我囡囡的作品給大家分享一下! >>人像

男爵府

Jsmami,

你冇事呀嗎! 係咪有咩唔妥?! 睇瑩瑩咁講, 你都應該係介口同多點休息, 你要keep好身體去日本呀!! 保重!

瑩瑩,

那間士多仲有係度, 假日佢咁多生意, 邊舍得唔做呀
聽講佢d公仔面好靚, 我未試過, 究竟係咪遮!

hohan,

想問下, 你話那個動物園, 係咪要係HELLO KITTY LAND再要坐幾個站先到嗰個?! 請指點迷津!!

男爵府

Jsmami,

醫生說bb正常, 但你仍要多休息啊!
其實我屋企真係唔係好覺得好蚊, 都唔知點解....會咬成咁!
你說在圖書館看見的那個男童面上的蚊叮如水痘, 那真的被叮得很利害, 真難以想像!..可惡的蚊蚊 :evil:

pauline.c,

冬天的時候我都有帶我囡囡去二灘玩沙同踏下水, 那時很乾淨, 同好靚. 但一到夏天..... :-( ...實在不可接受d人點可以咁冇公德心 , 我要搵個另一個乾淨又就腳的沙灘了.....

瑩瑩,

我囡囡都鍾意籃色同黑色...我地等你的解答呀吓!!

hohan,

咁上野動物園係咪要係hello kitty land再乘車架!! 唔好意思咁長氣.... :-P

happy 媽,

d蚊就識簡, bb的肉又香又甜, 佢地就咬得過, 難為我們心痛呀! 我囡囡都未返學, 仲未有人話比佢知母親節係乜, 不過我相信就算佢只說一聲母親節快樂加一個甜吻, 我地都開心到暈!

男爵府

各位我返左黎啦......

今次去日本, 係.......最...最最...[size=large]辛苦

第三日我已想返香港, 實在太辛苦啦, 我囡囡成日要抱, 又成日扭計, 係失晒預算......
第一日坐機場巴士去機場, 囡囡係巴士上嘔....
去到機場食早餐.....又嘔......
好彩食飛機餐及之後冇再嘔.......

佢好細胆, 去到HELLO KITTY LAND , 見到人扮的HELLO KITTY..MELODY...未買飛已經話唔入去....喊到七彩.....左閃右避...避開門口D人扮卡通人物唔比佢睇到, 又氹佢先入到去........
去到BANDA, 買晒飛入場, 去到門口離遠見到超人同怪獸, 喊到飛起....點都唔肯入, 為有爸爸自己入去, 我去囡囡出返黎......
數碼相機唔洗一日已經冇晒電........帶左兩舊電去, 第二舊電又係用左一日又冇晒電.......
打電話返香港又一肚氣...........
咩都冇買....冇街行.......:-(

邊有人好似我咁黑仔架................. :-( :-P

所以我好佩服FANNIE, HOHAN, 靖嵐, LENGMA......, 你地好叻, 同埋你地的小朋友好叻, 好乖呀.....

男爵府

HOHAN,

我係唸住平時舊電可以用兩日, 而且我又帶兩舊, 所以咪冇帶义電, 點知.......
可能係我唔清楚電話咭或者佢唔清楚, 我起初用你給我的一張去打電話, 打左好多次佢都話我打錯電話或或已用完, 於是我咪買多張, 點知都係咁講, 咁我咪打去顧客服務部, 一個接一個的接線生, 一次又一次重複我的問題同咭號, 攪左成個幾鍾, 佢話可以幫我駁返香港, 又攪左好耐, 我說要打兩個電話, 佢話先幫我駁第一個, 講完之後叫我再打, 佢仲比埋內線我, 叫我打去再幫我駁, 點知又要再重複個幾鐘頭前做同講的野.....我咪自已 再試, 試再好多次之後終有一次可以接通, 但再打第二個電話, 點知又係話我打錯電話或己用完, 好似撞彩咁, 點都再打唔到...... :-( 都唔知點解 我可能真係唔識用啦! :-P
入到HELLO KITTY LAND好耐好耐, 我地比佢睇住其他小朋友同卡通人物影相同玩, 之後叫佢行下近D, 行下近D, 慢慢咁佢先唔驚HELLO KITTY, 之後又要令佢唔驚 DEAR DANIEL, 一個一個咁...但係個隻MONKEY同隻浣熊佢就點都唔肯行過去, 一見到佢地行近即刻叫爸爸遮住... , 不過佢玩得最開心都係HELLO KITTY LAND, 佢同PC 狗, HELLO KITTY, DEAR DANIEL等一同跳舞.....佢真係好細胆, 又慢熱.
好彩冇帶佢去狄士尼, 實嚇到佢飛起.... :-P

瑩瑩,

我冇shopping呀, 一來我每日都好倦, 二來我囡囡唔鍾意行街, 成日嚷著要返酒店...佢連百貨公司的model公仔都驚架.....

男爵府

hohan,

希望佢大d會好d, 唔會咁細膽啦!
我囡囡都係四月時都左智能測驗, ok啦! 至於Cyrian的眼睛問題, 其實最細那兩隻字, 我囡囡都要睇第二次才說出正確答案, 可能係要佢專心一點先看清楚. 如果真係唔放心的話, 同佢見一見視光師都無防!

heiheima,

我生完琳琳後都係冇食什麼薑飯, 木耳, 雞酒:-( ... 因為傷口發炎(需然係順產), 我都係生玩成個月之後先食過一碗薑醋咁多咋, 咩都冇補過... :-( :-P
小心身體呀!!

pauline.c,

我地後來都有買即棄相機, 如果唔係就真係"sign"晒啦!
我唸我地未來兩年都唔會帶囡囡去咁遠的旅行住, 都係等佢再大d, 又或者去澳門二日一夜都ok! :-P

FaFa,

我只係影左佢係hello kitty land坐船時喊到七彩的樣, 不過太黑的關係, 閃光燈打落佢面上反晒光, 白模模, 唔係咁清楚, 而且我地為左慳電, 所以冇影咁多, 留返影d開心的野囉! :-P

wfc,

梓賢發燒好返未呀, 我囡囡今早發燒 100度呀 :-( , 噚日開始咳到佢瞓唔到, 第二時返學仲容易病, 到時仲煩呀!! :-(

Jsmami,

你係咪唔去日本啦?! 唔緊要啦, 留返bb出左世再去過, 小心身體, 多點休息呀!
至於我那胆少的囡囡, 我都成日帶佢出去玩, 但都係咁...但我會努力, 一於練大佢個胆 :-P
端午節我唔打算出去睇爬龍舟啦, 一來怕多人...二來怕曬.... :-P

男爵府

花花,

我係半年前已幫我囡囡book做智能測驗, 係兩歲半時醫生說叫我三歲時帶我囡囡返健康做智能測驗, 所以我咪book囉!
其實係好簡單, 只係認下日常的用品, 說出該物品的名稱, 測下眼晴, 聽覺, 上落樓梯, 左右手的活動能力, 咬字發音, 度高量身重, 其實係日常生活做的事.

男爵府

Fannie,

好羡慕你呀!! :-P 你有個好合作的囡囡!!
睇見你囡囡唱那首"遊子吟"真係好好笑 , 好可愛, 你留返比佢大個睇返, 到時佢自己都笑埋一份 .
我冇同我囡囡報幼稚園, 所以見到你囡囡的表現同表演我都覺得感動...真係架!
我囡囡唔多鍾意睇卡通, 佢最鍾意係睇返自己的video, 同埋twins姐姐的vcd, 佢連電視都唔鍾意睇, 所以可能咁樣就變得見識少左啦!
至於智能測驗, 因為真係要排好耐, 所以你要睇下佢比你幾時預約, 我那間健康院可以在半年前預約, 所以我就一早book定, 唔怕蝕底呀! :-P

男爵府

FANNIE,

第三隻出左啦 ?! 我知會出第三隻, 但唔知出左未囉, 係的話我要去買啦!
最好笑的係, 我囡囡都未識睇英文字, 但係成日拿著那本有歌詞的書, 一句一句指住自己係度唱, 佢係指住邊首歌佢就真係唱啱係嗰首, 佢認得晒每首歌係本書的位置, 用手指指一句唱一句, 唔留心仲以為佢識晒D英文, 睇真D原來係度唸口簧!! :-P

首頁
34567...12

尾頁

跳至