跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 有無2004年10月媽咪?

Hi!各位準媽媽:
我預產期也是10月份(約10月8日),而家有左剛剛七星期。早幾天check到bb有心跳,總算可以放心一d, 因為我沒有什麼懷孕徵狀,無嘔、無頭暈,總之就無唔舒服,我睇書話有晨吐(反應較大)的孕婦,小產機會會少d, 所以我都幾擔心自己個胎。如果唔係醫生用超聲波比我見到有個胎係到,我都真係唔覺自己有左。 咁你地有無唔舒服呀? 如果有,都唔係唔好架!

男爵府

mon-mon:
原來你同我一樣無唔舒服, 不過你個胎真係好似大左d, 早幾天我照超聲波,即係6週又3天時, 個size只係5mm, 雖然醫生說size正常, 但係5mm又真係好小, 你有咩方法呢? 係咪因為主要飲左低脂奶, 其實我都有飲奶, 不過只係間唔中, 因為覺得唔好飲,同埋試過飲完後肚瀉。

男爵府

我都係第一胎, 又開心又擔心, 開心係因為努力左好耐先成功造人, 擔心係因為胎仍未穩定, 又唔敢同身邊的同事和朋友講, 要扮做"若無其事"都唔易, 真係想快d過12週。

姓名 ======= 預產期(第几胎)
mon-mon-----1/10 (第一胎)
goofy---------4/10( 第一胎)
caba-----------5/10
martha--------8/10 (第一胎)
cwmay1-------9/10(第一胎)
BB_Ahmond---14/10(第一胎)
chilli------------22/10(第一胎)
ysandy---------25/10 (第一胎)
ireneMaMa
wanman

男爵府

BB_Ahmond:
我同你一樣呀! 已懷孕8週, 但仍無作嘔, 作悶, 連尿頻的感覺都好似無喎, 一瞓瞓到天光, 但我就成日都覺得好累, 有時候無胃口, 明明肚餓又唔想食野。 你要為bb介口呀!! 有d野雖然不肯定, 但都係小心為上。
Martha

男爵府

Hi 各位準媽媽:
我而家9週又3天, 今日去左照超聲波, 見到bb手仔"郁", 好得意呀! size 有26mm, 醫生說size等如10週大胎兒, 佢話都差唔多啦! 我今日先到廣華醫院登記做產前檢查, 要等到4月尾先有得睇, (到時都17週了) 所以我決定到威爾斯做唐氏綜合症檢驗, 已經約左時間, 威院姑娘的辦事效率都幾快。

男爵府

caba,
我會在3月29日下午2:00去威爾斯check, 原來可以約3:45咁遲的, 早知我都約遲的, 唔駛咁趕麻, 因為我打算請半天假, 由屯門出來都要d時間。你而家幾多週呀?
Martha

首頁

尾頁

跳至