跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

調職?

原帖由 lky2008 於 09-2-11 10:28 AM 發表

都遞埋喇!

CHECK PM PLEASE。

水晶宮

原來d kids 19運動會(only阿囡要參加, 阿囝放假), 20又放假, 可以帶埋佢地去盤龍峽~

但老公話 either 帶佢地去盤龍峽, or month end 去澳門, 一個地方ja wor, what do you think?? d kids 去過澳門幾次架啦~

水晶宮

我想問, 你地幾點開始?? 阿囡有奧數比賽, 要 recheck 時間先知得5得~

原帖由 ccbeauty 於 09-2-11 11:19 AM 發表
2月15日 BBQ, 麻煩大家報報人數.

cc 1大2小
雪 1大2小
hoganma 2大1小
jerryma 1大1小
love 1大1小 ??
stitch 1大1小 ??

水晶宮

蘭蘭

no連放4日, 係20-22, 3日~ 澳門因為住威尼斯人酒店, 想帶佢地去見識下~

but帶佢地去盤龍峽, 又5係幾岩佢地玩, 車程又耐, 係風景靚囉, 可以幫佢地影下相~ 但會好辛苦, 因為3日團, 都係早出晚歸, mon要返學~

原帖由 龍舌蘭 於 09-2-11 11:16 AM 發表
多: 又連放4日.... 我覺得小朋友澳門冇野玩...

水晶宮

or 咁從2人世界既角度去唸, vote 盤龍峽 or macau呢?? macau 我地住威尼斯人..hehe...

水晶宮

if你地買 jshoppers , 麻煩單聲~我想搭單呀~

水晶宮

KY

試下簡簡單單的煲元肉無花果南北杏茶飲下啦~ if 受得紅棗, 落紅棗, 唔受得, 就落南棗~ 食完飯飲~ 元肉寧神養氣, 對失眠有幫助架~

水晶宮

if 可以, 加隻蛋 tim, 仲正

原帖由 多利是 於 09-2-11 04:39 PM 發表
KY

試下簡簡單單的煲元肉無花果南北杏茶飲下啦~ if 受得紅棗, 落紅棗, 唔受得, 就落南棗~ 食完飯飲~ 元肉寧神養氣, 對失眠有幫助架~

水晶宮

終於的起心肝完成我的台灣遊記@ 23-26 July 08, 66

http://hk.myblog.yahoo.com/dm-jj/article?mid=68

水晶宮

press the wrong key, 而家改返啦~ hehe

原帖由 stitch_katty 於 09-2-12 10:01 AM 發表
多: click唔倒來睇bor

水晶宮

學校係未玩野呀??

原帖由 mandy_lee 於 09-2-13 10:39 AM 發表

我都係啊昨晚同阿女溫maths考圖型今日test, 無同佢串字唔知佢懂不懂 parallelogram, quadrilateral,菱型rumxxxx, 三角traxxxx.
我都不懂串.

水晶宮

come

sun 來唔到bbq啦, 阿囡奧數比賽撞左時間~

水晶宮

义燒好易整架咋, 66

http://hk.myblog.yahoo.com/dm-jj/article?mid=139

水晶宮

already bought one for my little valentine as birthday cake la...

原帖由 ccbeauty 於 09-2-13 02:28 PM 發表
if tomorrow 有時間, 整個心形cake 送俾自己先.

水晶宮

thanks auntie Fun. Fm little Justin

原帖由 funbabyhk 於 09-2-13 05:29 PM 發表
順豐速運真係有效率, 一 call 即上來收件 我 e+可以收工 lu.

預祝明天情人節快樂!
生日的朋友 -- Happy Birthday!

水晶宮

琴日終於買左萬能牌麵包機啦, hsbc card red fri offer, 有10% rebate, 結果計埋麵包機, 係吉吉島買左1000大元 mouth: mouth:

麵包機 500
蛋糕模@$10店 - $50
芝士焗蠔 $85 (呢個今晚玩光波)
刺身帶子$99
steak $120
咖喱磚 $35/2pads
有機麵粉$32.9
有機yeast $17.9
天天有魚餅乾連吞拿魚罐頭$17.9/2pcs, 買左6pcs
top value pancake powder $9.9/200g

咁就唔見左張金牛啦 mouth: mouth:

不過以後可以自製麵包比小情人

水晶宮

no, 整cake involves 太多工具, & d 材料太肥啦, 買模只係想整d簡單既款式, e.g. 清蛋糕等等.....

整 bread 應該可以 manage 到, & 佢地早餐mainly食 bread, so 的起心肝買麵包機囉~ 出面d麵包太多添加劑啦, 唔想佢地食咁多~

原帖由 funbabyhk 於 09-2-14 09:56 AM 發表
早晨!
多多. 你打算自己親手整 cake ?

水晶宮

stitch

你今日無返工?? 我想借你張buffet card呀, 唔知得唔得呢??

水晶宮

stitch

please checm pm, thanks

原帖由 stitch_katty 於 09-2-16 08:57 AM 發表

今日我最早~~~

ok, 無問題...

水晶宮

STITCH

PM RECEIVED, THANKS

首頁

尾頁

跳至