跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好!Rose 謝謝你給大家添正能量!感恩!多左親子時間,一起弄芝士蛋糕,大家一起煮食越來越有默契,前天製了檸檬cheese cake,昨天阿女再自己加檸檬蛋黃醬,味道不錯!感覺幸福!

大宅

大家好!先讃讚大家,你地post啲花相勁靚啊!我地校區quarter 3 全部顯示P, 今星期尾校區會有會議,才決定Semester 2 Final 怎樣計分。

心思思想食香港街頭小食紅豆砵仔糕,用4人份量弄5碗,獻醜跟大家分享。

今天在後園發現有雀蛋連巢,會唔會係樹上跌下來?還是雀媽媽起草地上築巢呢?(emoji)

大宅

rose-mag 發表於 20-4-28 12:42

砵仔糕正喎,我女都好鍾意食,成日問幾時整,佢同哥哥兩個 ...

Rose, 你煮的咖喱魚蛋好吸引我都好想食!係呀!我大女一樣,有好鍾意食辣野!但辣少少又頂唔順,服左佢!攞嚟搞,哈哈!呢邊買番香港既食物都唔平,所以間住間住食。

大宅

rose-mag 發表於 20-4-25 04:42
檸檬蛋黃醬同芝士撻好配味,你個芝士餅好好味咁喎。疫情將一家人24/7困埋一間屋度,有人投訴困獸鬥,都係 ...

Rose, thank you!

大宅

big007 發表於 20-4-29 22:52
幾日冇睇messages 啦!因為屋企有嘢要整,每次整完就係咁清潔,消毒。 仲未整好吔! 每次只係一個人嚟整, ...

加油啊!辛苦哂!一個人做或許做小啲範圍可以嗎?得閒上來聊天分享啊!

大宅

kkyyn 發表於 20-6-2 06:57
其實,真係好担心美國暴亂幾時才可結朿。因大家都有親人,朋友在美國生活 ...

因消禁也沒有外出看,之後看照片和影片睇到嘅嘢係搶掠多!睇到白宮示威心慌、不安睡眠不好希望事情可解決到

大宅

rose-mag 發表於 20-6-24 23:21
平時我仔女有上youtube睇佢教數學,學校老師都有推介佢地睇呢個youtuber, 好多年前有個youtuber比賽,佢贏 ...

想請教大家,SAT/ACT如何選擇哪一個呢? ACT是不是要好強英文呢?我孩子來的時候才grade 8, 有些擔心英文不夠本地強,請大家分享,感謝!

大宅

rose-mag 發表於 20-6-25 02:13
我仔今年升9年級,我都係一知半解,見到資料介紹係:The The SAT is more of a reasoning test that chang ...

謝謝你啊!真係頭都大,係呀!今年華城頓州大學也不睇現在11班既SAT/ACT, 但若去其他州可能仍要,我個個現grade 9將會升10,所以都要準備一下,如考可能就明年暑假後。

大宅

rose-mag 發表於 22-2-11 23:35
裝喺車底,用嚟轉化癈氣,減少排癈污物,冇咗應該過唔到smog check, 因為有貴金屬,所以好貴,原廠要二千 ...

catalytic converter 見過有條片一個起車底偷緊,睇水個個攞住手槍望住門口,即係屋主有人出嚟可能就會指嚇或者開槍。都唔知咩世界

偷嘢就係偷嘢點可以因為唔過九百幾蚊就當冇事發生,是非不分,下一代怎樣教育

嗰個變態佬真係嚇死人

大宅

眼訓 發表於 22-2-25 14:10
咁d車行點算呀?

我朋友試過泊街,被人鋸左個part, claim 保險repair相信也要付deductible.

大宅

rose-mag 發表於 23-9-30 13:06
今晚趕起抹茶芋頭紫薯千層酥,聽日可以送俾同學同老師,祝各位火星JM中秋節快樂,健康幸福!

...

整得好靚啊(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊