媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 荃葵青媽咪會

sara
係呀, 佢地原來group 到4個小朋友就可以幫你開新的一班呀!!!你睇o下先啦....
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

荃葵青媽咪會X'mas Party
地點:荃灣愉景新城
日期: 26 Dec, 03
時間: 12:00-3:00
費用: 每位大人約$50, bb免費

節目內容:
1. 唱歌 (有無人有聖誕歌cd呀)
2. 遊戲 (可以到兒童遊戲室玩)
3. 做手工 (如果我有時間準備的話)
4. 交換禮物 (請大家預備一份30蚊的禮物交換)
5. 大食會食物:
kirima - 整沙律
Abbie媽 - 整鹵水雞翼
jennie - 三文治
kellychu84 - 吞拿魚意粉

參加人數:

1. jennie OK ~ 2大1細(18個月)
2. Abbie媽咪 OK ~ 2大1細(14個月)
3. HeiHeiMa OK 2大1細(18個月)
4. Charmainema OK ~ 2大1細(2歲)
5. Littlebaby (Chloe)
6. Kirima 26 OK~ 2大1細(18個月)
7.conniedog1大1細(11個月大)
8. Beezee (Matt) 2大+3細
9. kellychu84 (kelly) 2大1細(14個月)

[size=large]請大家自備飲品呀!!!
kellychu84
請pm你聯絡電話給kirima, 方便大家聯絡!!!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

abbie 媽
chloe都出過玫瑰疹.....半夜係會高d, 所以要睇實....希望abbie快d好返....遲d佢會全身出一點點粉紅色時燒就會退..希望abbie快d好返!!!

子爵府

荃葵青媽咪會X'mas Party
地點:荃灣愉景新城
日期: 26 Dec, 03
時間: 12:00-3:00
費用: 每位大人約$50, bb免費

節目內容:
1. 唱歌 (有無人有聖誕歌cd呀)
2. 遊戲 (可以到兒童遊戲室玩)
3. 做手工 (係咪聖誕帽, 邊個帶呀????我唔曉啵!!!!)
4. 交換禮物 (請大家預備一份30蚊的禮物交換)
5. 大食會食物:
kirima - 整沙律
Abbie媽 - 整鹵水雞翼
jennie - 三文治
kellychu84 - 吞拿魚意粉
charmainema - 粟米
heiheima - 飲品/可否買埋紙碟?????????

參加人數:

1. jennie OK ~ 2大1細(18個月)
2. Abbie媽咪 OK ~ 2大1細(14個月)
3. HeiHeiMa OK 2大1細(18個月)
4. Charmainema OK ~ 2大1細(2歲)
5. Littlebaby (Chloe)
6. Kirima 26 OK~ 2大1細(18個月)
7.conniedog1大1細(11個月大)
8. Beezee (Matt) 2大+3細
9. kellychu84 (kelly) 2大1細(14個月)

子爵府

KIRIMA
都話無你唔成樹啦, heiheima呵!!.......你唔介意可否print多份人名用來抽交換禮物....咁我預備 貼禮物d 1,2,3.........好無

子爵府

abbie媽
abbie開始退未呀???因為d疹一出, d燒就會退....但之前chloe 退疹時我都無諗住睇e生, 但佢o個時又無拉拉鼻水長流就睇......但上次chloe出疹發燒都燒到全身抽筋呀. 所以要小心dd啦..........就因為咁樣, 健康院唔肯同佢打歲半針, 我結果都去o左私家樹打, 但得2合1, e生話打3合1會有機會抽筋, 咁我唔搏lu.........

希望abbie d疹明天退晒, 可以到.....

子爵府

Emily
即係1/F O個層.....有個CUSTOMER SERVICE COUNTER.

KIRIMA
火退三文治--$20.都有好多份lu....

子爵府

KIRIMA
你都豬我地都係為o左d 細o既開心, 自己就自然開心!!!!好彩你買o左d 波波!!!佢地真係好鍾意呀......不過次次見到桐桐都咁文靜....

子爵府

12月26日party 相

click去睇o下啦 :-P

子爵府

真係唔好意樹, 因為我唔記得click公開添.....而家睇到啦 or click下面睇啦..........

12月26日party 相

子爵府

你地睇到無呀???

子爵府

HEIHEIMA
你有冇睇今期學前教育???佢有講青衣區PLAYGROUP, 話灝景會都有喎???你有冇收過呢D料???

子爵府

heiheima
咪又係宏福同學之園lor.......青衣其實唔係咁大都有playgroup上都算係咁....... :-P :-P

不過我都諗住返埋今期brain builder唔上住lu.....

子爵府

[size=large]祝大家新年快樂!!!身體健康!!!新的一年, 新的開始終!!!

heiheima
我覺得返o左咁耐, 來來去去都係o個d野, 所以想休息o下, 搵個第間......... :-P :-P

子爵府

wyks
天后無直車去啵, 最多都係響灣仔地鐵出面有van去荃灣, 咁響葵芳葵涌廣場門口落轉的士係最快, 都唔係貴ge.

子爵府

heiheima/肥媽
謝謝你響樹睇場, 呢輪真係忙到死. 你你你heihei同sara做同學仔, 咁有無機就你新袍仔??? :-P :-P

嘩, welcome多o左咁多新mamis...我要加番大家d info.大家等等o下.

little_pig
我估你話個mothercare 開倉, 應該係葵芳個開倉o個樹, o個樹有好多mothercare o既 body咋啵, 其他品牌就多好多, 今日上過去全部唔係0-3m就係3-6m, 其他size 就無乜除o左body啦.

ckbbq
我細時都係住老圍, 我住o左咁多年都唔見過有馬騮出現啵, 不過由城門水塘行去大埔道o個頭就會開始見馬騮. 我都怕怕.

子爵府

今日放假至可以update大家d 料咋!!!!呢輪公司大炒人, 攪到我無晒時間上o黎!!!

[size=x-large]請大家睇o下自己d 料o岩唔o岩, pmd 料我啦!!!!

冰極
我以前都係住老圍呀!!!但我鍾意o個樹d 環境!!!

emeraldlam
我住碼頭o個邊, 我個囡o岩o岩出世時係比褓姆湊呀, ($3200/月), 只係日湊.

肥媽
我硬記得你啦!

kirima
鎖你啦, 因為18號我地5月個媽咪會有個響US 返來HK, 所以我地約O左佢, 咁你同HEIHEIMA/肥媽睇場啦O夏!!! :-P :-P

我唔記得邊個問兒科e生!!不過真係要夾至得, 因為我個囡睇周健偉都睇唔好, 但佢都好多人睇呀, 之後要去到深水埔睇周國雄, 好就好, 不過真係遠o左少少, 仲要等得耐, 結果有個朋友介紹我去o左海濱睇柯慶全, 至可以睇一次好番晒咋!!!!

突然間有咁多新媽咪加入, 真係好開心, 你地記得多D O黎呢樹坐O下啦!!!!但我真係記唔晒D 名呀!!!!! :-P :-P

子爵府

florflor
嘩, 你會變全職c9, 咁一定瘦啦!!!!我自問就一定唔得, 因為我個囡真係曉蝦人呀, 佢只係扭我同我餅計, 個工人湊佢, 佢都唔會蝦佢....

heiheima
我忘記答你, 我9號上午會去brain builder o個樹玩,但若果揀呢日就記得帶多套衫, 因為好多messy play 玩, 會整到濕晒呀!!!! :-P :-P

肥媽
我小學到e家次次扭親都係睇享和街o個樹黃昌個跌打呀!!!!都叫ok的. 不過扭親都係手尾長 :-( :-(

冰極
我覺得smart kids 同disney 都係同一類野, 作用就因人而已, 呢幾輪睇親報紙都話:3歲以下每日睇一個鐘電視會影響腦部發展同會有學習能力障礙, 但呢d 都要到6/7歲至見到,所以個個專家都話3歲以下唔好比電視佢睇, 但我個囡day day都要睇唔係barney就tweenies/tubbies, 攪到我頭都大, 唯有係得閒比d flash card佢睇.

子爵府

wahcarol
我響第一頁有大家的資料, 所以加番d 新朋友仔同bb的野. 你去第一頁睇o下, 我有冇寫錯野, 或者你有冇野想我加番.

肥媽
咪咁啦....乖o下, 我會努力的. 但我諗住你開part 2啵.
wahcarol 寫道:
Jennie

what is the meaning? 今日放假至可以update大家d 料咋!!!!呢輪公司大炒人, 攪到我無晒時間上o黎!!!

[size=x-large]請大家睇o下自己d 料o岩唔o岩, pm d 料我啦!!!!

i am the mom asking about the doctor in T/K/T.
Thanks for your info.[/quote]

子爵府

MILK2004/珮珮媽咪
多d 入o黎, 等個場旺d, 因為我都唔係成日可以上到o黎!!! :-P :-P :-P

kirima
下星期就18號啦啵!!!!一係睇o下其他日子啦, 就埋我就最好啦..hehe.... :-P :-P 其實我地可唔可以響上次個場玩bubbles 呀????我見我同期d 細ge, 好鍾意啵.....可以多樣野玩.

首頁

尾頁

跳至